torek, 27. februar 2024

Venetska golobica

Zlatarna Celje in Oskar Kogoj so združili moči in ustvarili kolekcijo Skrivnosti, katere del je tudi Venetska golobica. Imela sem čast, da sem za ta poseben kos nakita naredila darilno embalažo/voščilnico za gospo, ki je dopolnila 70. rojstni dan. Naročnika sta za sestrin/svakinjin rojstni dan želela exploding box škatlico po vzoru škatlice za novorojenčka, z golobico, v njej ljubi modri barvi, ki mora hkrati odražati eleganco srebrnega nakita kot tudi prefinjenost čipke in pavz papirja kot sestavni del vabila...
 
 

Kako združiti igriv otroški dizajn z darilom, da ne bo izpadlo ceneno in hkrati ohraniti navihanost škatlice? Mislim, da mi je uspelo - vsaj po odzivu naročnikov :). Fotografije ne pokažejo pravega efekta srebrnega senčenja, ker so slikane v večernih urah :(.


Za osnovo je uporabljen temno moder papir z detajli v srebrni in beli barvi. Embossing mapica imitira čipko in ji s pomočjo srebrne Delicata blazinice doda patino usnja. Vsi srebrni deli so izrezani iz embalaže od indijančkov, šablona goloba je od Najlepšega para (starejša kolekcija, ki je očitno ni več v prodaji).

V notranjosti je v sredini vpeta darilna embalaža z ogrlico, pod njo se skriva napis zate in srebrne vrvice s katerimi je ogrlica pritrjena v embalažo.
 
verjetno najboljši približek realne barvne kombinacije
 
Enak princip se ponovi pod pokrovom škatlice, kjer se skriva certifikat od nakita in več o sami golobici.


Eelementi v notranjosti so, na željo naročnikov, ohranili "otroško" postavitev. Tresočka balon z napisom čestitke je polnjena s srebrnimi zvezdicami in srčki, na repu je slavljenkino ime.

 
V smeri urinega kazalca sledi citat Toneta Pavčka.


Kot se za pravo kofetarico spodobi, ne sme manjkati kavna skodelica v katero je tokrat "nalito" srce z voščilom.


In na koncu še misel za vstop v novo desetletje. Ves tekst je natisnjen na pavz papir z modro barvo in postavljen na belo embossirano ozadje. Posledično na fotografijah deluje zamegljeno.

Izzivi:
Vesela hiška #51 - črka M (modra, Mojca)
Scrapping 4 fun - anything goes
Audsentiments challengeblog #310-use dies, anniversary + sentitment
Allsorts challenge #769 - things that fly
 
Hvala ker ste se prebile čez to dolgo objavo :).
 
pa, pa
Ne-Ja

5 komentarjev:

Zvonka pravi ...

Jerneja, kaj naj rečem. Čudovitooooo!!!! Toliko prefinjenosti, detaljov, ki vse povežejo v celoto...in govorijo lepo zgodbo Venetske golobice. Mislim, da si več kot super izpeljala to naročilo. Lp

Rainey's Craft Room pravi ...

A gorgeous design for this special birthday card/gift box, thanks for sharing at Allsorts this week.
Lorraine

Liz pravi ...

A gorgeous exploding box, so much detail. Thank you for joining in the Allsorts Challenge this week using the Things That Fly option.
Liz xx

coldwaters2 pravi ...

What a beautiful creation it looks amazing full of so much detail and delight thank you for joining us at Allsorts
hugs
lolo x

FinArt pravi ...

Tole pa je kreacija, da vzame sapo. Zelo lepo ti je uspelo uresničiti želje naročnika. In vrjamem, da je tudi slavljenka bila navdušena. Hvala za čudovito inspiracijo in obisk v Veseli hiški. Pozdrav Janja DT