četrtek, 30. julij 2020

Diši do neba in zahvalnice

Priznam, da je današnja ideja zorela že kar nekaj časa ampak školjke so čakale in čakale.... Danes vam končno lahko pokažem natur dišavnice narejene iz školjk. Lahko se reče, da sem izkoristila prijetno s koristnim. Naredila školjke za kosilo jih dobro umila in iz njih naredila dišavnice. Da ne bo pomote - školjke same po sebi ne dišijo, ko pa jim dodaš cvetove sivke, potem pa diši do neba :).


Školjke seveda lahko nabereš tudi na morju, da ne bo pomote. Mislim, da so te dejansko nabrane na plaži davnega leta... tiste od kosila pa še čakajo na metulje... ampak to je že druga zgodba.


S pomočjo silikonske pištole sem jih zalepila skupaj in potem samo rotirala, da sem dobila cvet. Zalepljene konice sem skrila z belim kamenčkom in potem po vrhu in v čašice školjk natresla posušeno sivko (ostanki od butaric). Je malo zamudno ampak res omamno diši. Se mi pa zdi, da bi bila takšna rožica tudi super odložišče za droben nakit - uhančki prstani....


TTCRD  -ang
Avenue 613 #235-anything goes

Drugi del objave pa začnimo z mislijo...
 
 Življenje je znosno zaradi majhnih,
nepomembnih stvari.
Zaradi nasmeha, dotika,
besede, prijaznosti, zavzetosti.
~Pam Brown~

Leto 2020 si bomo vsi zapomnili z bolj grenkim priokusom. Sploh naši malčki, ker se niso smeli družiti s prijateljčki in hoditi v vrtec :(. Zato pa je bil vrtčevski zaključek v naravi in vnovično snidenje z vsemi sošolci toliko bolj prijetno. Večji del naših čebelic septembra odhaja v šolo, zato so taki trenutki še bolj pomembni.



Letos smo se starši odločili, da podpiramo lokalno. Naši vzgojiteljici sta dobili zabojčka s pridelki iz okoliških kmetij. Seveda so jih na pot pospremile čebelice.



Zabojčka sta označena z imeni vzgojiteljic in rojem 21-ih čebelic z matico. Manjša košarica pa je namenjena nadomestni vzgojiteljici, ki je vskočila po potrebi. Čebelica je narejena s Tininimi srci, pri kreativni pošti so sposojeni srčki na tipalkah, tipalke pa so peclji od marjetic. Krila so iz pavz papirja in ralo senčena z modro, trup pa je črn in rumen šeleshamer.



Motiv čebelice za voščilnico sem našla na Pinterestu. V ozadju sem senčila Tinine krogce, v srček pa še napis zate. Krilca so pobleščena, hvala iz srca pa je mišljen prav zares :).

Na kuverti se ponovi čebelica, ki so jo imeli otroci poimensko v garderobi na svojih mestih. Enak motiv je uporabljen tudi na zabojčkih z njihovimi imeni.

Izzivi:
Najlepši par - galerija meseca julija (vse šablone razen bannerčka)
Aud sentiments #256-things with wings
Crafty sentiments - anything goes

Skoraj smo pri vikendu, naj mine prijetno :)!

Ne-Ja

14 komentarjev:

  1. vau, kakšne krasne ideje, ti si pa neverjetna, tole s školjkami je super in res, kako mora dišati! pa pozorne čebelice, pridne kot vedno!

    OdgovoriIzbriši
  2. Beautiful and creative projects. Thanks for joining Aud Sentiments challenge. Elaine

    OdgovoriIzbriši
  3. Najprej se ustavim pri čebeljem "pridelku"! Res si lepo skompletirala darila! In ideja s srčki za trup je fenomenalna! Roža iz školjk pa tudi super izgleda, tudi za kakšen bolj trajen aranžma...

    OdgovoriIzbriši
  4. WOW, great idea with the shells.
    Your cards are fab too x

    hugs sally x
    sallysbitz2.blogspot.co.uk

    OdgovoriIzbriši
  5. O kako lepo. Od dišavnic do čebelic vse.
    So bile pa vesele vaše vzgojiteljice :)
    Lep pozdrav, T.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ne-ja, nad tvojo objavo sem navdušena do neba, pa še malo višje! :-)) Enostavno čudovito. Ne morem mimo zahvalnic za vzgojiteljice. Tale čebelja matica je tako svetovna, da je veselje. Kako domiselno! Bravo!
    Sedaj pa k školjkam. Kosilo je bilo po mojem za prste polizati (dobesedno), krtačenja in pranja lupin ti pa ne zavidam. :-) Krasne rožice si izdelala. Verjamem na besedo, da čudovito dišijo. Izviren izdelek. Vesela sem, da si s čudovito rožico okrasila in odišavila Veselo hiško. Objem, Sonja

    OdgovoriIzbriši
  7. Kako je pa tole odlična idej! Tvoje rože iz školjk so fantastične ! In prav vesela sem, da smo spodbudile tvojo domišljijo, ki ji očitno ni meja. Čebelice in darila so prav gotov polepšala dan vsem. Zelo lepo! Hvala za obisk v Veseli hiški in lep dan ti želim. Veana R. DT

    OdgovoriIzbriši
  8. Congratulations! You were selected as a TOP ROCKER for the week of July 19-24, 2020 at 613 Avenue Create! Thanks for your inspiring submission to our challenge. Please stop by our blog and grab your badge! ~~~The 613 Design Team.

    OdgovoriIzbriši
  9. Congratulations! You were selected as a WINNER for Month of July 2020 at 613 Avenue Create! Thanks for accepting and responding so beautifully to our challenge. Please stop by our blog and grab your badge! ~~~Chana Malkah, Owner

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. WAW thanks Chana for your notice - I'm thrilled for both titles :)!

      Izbriši
  10. Vauuuu, kako zelo domiselno . ta glavni čebeli sta bili navdušeni do neba, še jaz sem, pa pozornost ni namenjena meni :-)
    Čudovito ustvarjanje, možganske nevihte pri tebi so tako intenzivne, kot tiste na nebu hi, hi! Še sreča, da del tvojih umetnij krasi tudi našo veselo hiško, pa še kakšna vrata ;-)
    Ob tem pa še vse čestitke za sladko zmago na 613 Aveniji. Zasluženo!
    On velik objem Od MeNe Za TeBe, Majda

    OdgovoriIzbriši
  11. Uau, saj ne vem od kod jemlješ ideje... kako fantastične dišavnice... Neverjetna si...
    In vse te čebelice in darilca za vzgojiteljice... Perfektno!

    OdgovoriIzbriši
  12. Such beautiful projects, I love your bees made from love hearts, very clever indeed. Your cards are so beautiful too, super cute and I'm sure they were appreciated. Thanks for joining us for the Aud Sentiments Challenge, looking forward to seeing you next time.
    Crafty hugs, Jenny (Aud Sentiments DT)

    OdgovoriIzbriši
  13. Še dobro, da si zmagovalka v Craft-alnici in sem po službeni dolžnosti zavila k tebi še enkrat. Krasno si ustvarjala, dišavnice in čebelice vse je prelepo.
    Bodi fajn Goga

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar in ker si si vzel-a čas za ogled mojega bloga :).