petek, 3. julij 2020

Birmanske malo drugače

Sestrična ima vedno odbite želje, predvsem pa precej ne-tradicionalne zamisli, kar se tiče voščilnic za zakramente. Tokrat nama je "padla v uč" ista voščilnica, ki pa z birmo nima veze. Voščilnica je morala biti nekaj posebnega, saj jo je birmanki izročil boter :). 


Odločili sva se, da bodo namesto tulipanov potonike. Deklico sem oblekla in "sfrizirala" čim bolj podobno birmanki (dolgi zlato-rjavi lasje, turkizna oblekica), simbol birme - goloba pa sem ji položila v naročje. Dejansko bi voščilnica lahko bila za vse priložnosti, če ne poznaš ozadja ;).


Voščilnica je dejansko easel card, s prozorno folijo, tako da se šopek zunaj dopolni s šopkom znotraj. Za piko na i poskrbi še misel skrita pod poklopcem.







Zunanja obroba in notranji pravokotnik sta zarezana s pravokotniki s šivi in potem embossirana z embossing srajčko, ter rahlo senčena - 3D efekt je tako popoln, saj se vijuge iz zunanjosti nadaljujejo v notranjost :).  

Zahvaliti s moram še Tini Z., ker mi je posodila šablonico ptičkov - zlata si :)! 

Izzivi:
Cute card thursday #641-anything goes
Creations in pink #23-anything goes


Druga voščilnica ostane v rodu, prejela pa jo je birmankina sestrična za isto priložnost. Narejena je po sistemu metulja v letu, kjer ga je zamenjal golob. Goloba mi je poslala Andreja V. že kar lep čas nazaj za en poročni projekt :).


V notranjosti se ozadje ponovi, s tem da je malo bolj temno. Očitno med vsemi rumenimi blazinicami nobena ni dovolj rumena :(. Se priporočam za nasvet/idejo katere rumene blazinice ve uporabljate, da je efekt res svetlo rumen. Reševanje svetlosti z zeleno res ni rešitev :P.

Izzivi:
Crafty sentiments - anything goes
TTCRD  -ang
Alphabet challenge G-is for glitter and gems

Nas bo zalilo - imamo aprilske temperature in vreme. Upam, da je vaš petek kaj bolj prijeten!

pa,pa
Ne-Ja

9 komentarjev:

  1. Uau, čudoviti sta! Sploh pri prvi mi je oblika pa okvirček padel v oči, res lepo izgleda!

    OdgovoriIzbriši
  2. Čudoviti obe. Prva pa sploh posebna, drugačana.

    OdgovoriIzbriši
  3. Two beautiful cards , the dove looks great against the gorgeous yellow background, thank you for joining in at the Alphabet Challenge

    OdgovoriIzbriši
  4. Beautiful card! Your background is so pretty! Thanks so much for a great submission to our challenge at 613 Avenue Create!
    Hugz,
    Chana Malkah, Owner

    OdgovoriIzbriši
  5. Two beautifully created card. They are both lovely. Thanks for joining us at The Alphabet Challenge. Love Dawn x

    OdgovoriIzbriši
  6. Krasni voščilnici. Pri prvi si si zadala kar nekaj dela, izpadlo je fantastično. Tudi druga mi je zelo všeč, kombinacija barv je res lepa. Tudi mene zanima s katero blazinico se dobi res rumen efekt. In seveda zapis, takoj si ga moram shranit.

    OdgovoriIzbriši
  7. Pretty card. I like the window and the fun images. Thanks for sharing over at Aud Sentiments ( and Creations in Pink)

    OdgovoriIzbriši
  8. Uau, odbite želje in odbita voščilnica. Fantastično! Ne morem verjeti! Navdušena!

    OdgovoriIzbriši
  9. Both these cards are so beautiful! Thanks for joining in at Dream Valley!

    love Mags B x

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar in ker si si vzel-a čas za ogled mojega bloga :).