torek, 26. november 2013

Nakit iz čipke

Klekljati sem pričela konec osnovne šole, ko me je sestrična potegnila v svet papircev, sukanca, klekljev... V času srednje šole sem bila precej pridna in vestna pri izdelovanju čipk, fakulteta pa je prinesla sušo na tem področju oz. je klekljanje postalo bolj nujno opravilo, ko je prišla kakšna želja po čipki.

Moj repertoar obsega čipke od živalic, rož, šalov, prtov in prtičkov, ovratnikov za bluze, všitkov za dekolteje na jaknah, svečnike... do najnovejših papircev za nakit.

Botra je ljubiteljica čipke, zato je moja prva čipka - nakit namenjena njej. Izmed parih različnih papircev si je izbrala klasične uhančke v slepem risu, moj dodatek pa je še verižica. Barva je na njeno željo metalno črna, perla v istem odtenku pa naredi nakit še bolj svečan.

Vse tiste, ki vas klekljanje zanima, lahko pokukate tudi v spletno trgovino k Irmi Pervanja. Tile uhančki so narejeni po njenem vzorcu.

Med delom. Sukanec je navit na drugo barvo, ker še nisem prišla do novih parov klekljev.

Končni izdelek z dodatkom materiala za adventne venčke - le-ti so še v delu.

Sedaj pa držimo pesti, da bodo botri všeč. Vsekakor bo imela unikaten nakit :)



Dodano 29.11.2013

Naslednji podvig je uspel. Z malo muke in kukanjem v učbenik, sem se spomnila tudi kako se začne v špici in tehnike "ribic" - to so tisti beli pestiči na koncu kitice. Čeprav metaliziran sukanec ni primeren za to tehniko, ker preveč drsi in se ne zateguje prav, je v beli barvi izpadlo čudovito. Tole sta testna primerka, ker se najde kakšna napaka in vidi se da sem iz vaje...

Ena hitra takoj ko je bil narejen prvi.

Takole se sonček igra igro senc in svetlobe.

4 komentarji:

Renata pravi ...

Krasni so. Od vedno občudujem klekljarice kako spretno vihtijo nitke...

oldpunca pravi ...

Čudoviti uhančki! Si pa res vsestranska ustvarjalka. Tudi tvoji quiling izdelki iz prejšnje objave so zelo lepi :-)

MOJCA pravi ...

Čudovit nakit in prav lepo brezhibno narejen.(če je pa slučajno kakšna napakica se pa drži tega pravila kot jaz - z letala se napaka ne vidi, z ladjo pa blizu ne morejo). Ker sem sama kleklarica že 7 let, vem, da ni tako malo dela in upam, da bo obdarovanka vesela in da bo znala cenit ta izdelek. lp

Ne-Ja pravi ...

Hvala za vse komantarje. Priznam, da sem se malo s težavo spravila zopet pred punkelj. Je minilo preveč časa, sukanec mi je malo nagajal... Druga varianta je bila že lepše oblikovana :).

Mojca imaš prav - tudi jaz pravim da se iz helikopterja nič ne vidi.