sreda, 3. april 2024

GD Craft-alnica #356 - Velika noč

Pozdravljena blog dežela. Nekako mi ni več v navadi, da naredim dve objavi v enem tednu, ampak če te povabijo v goste se je potrebno potruditi ;). Danes gostujem pri dekletih iz CRAFT-alnice, kjer želimo za izziv #356 videti vaše velikonočne izdelke.

Pri nas doma nekako ni tradicija pošiljati velikonočne voščilnice, ampak sladke dobrote v taki in drugačni obliki vsi radi prejmemo ;). Tako sem nahrbtnik od Najlepšega para spremenila v zajčka.

Poklopec služi kot zajčkova glava, za zapiralo služi gobček iz srčka, brk in zobkov. Na zadnji strani pa ne manjka niti rep iz pon-pona. Še par vrtnic za venček in je zajček končan.

Vsi deli so narejeni s pomočjo različnih kompletov šablon Najlepšega para. Tinine šablone najdete tudi v Rayherju, ki je tokratni sponzor izziva. Marsikaj bi lahko izrezala ročno, vendar sem želela pokazati različno uporabo šablon, ki primarno niso namenjene tem izrezom. Poglejmo kako so sestavljeni posamezni elementi.
 
 
Ušesa so narejena iz dveh kompletov: Pop-up stopničke za uhelj in Nahrbtnik za notranjost ušesa. Ko zalepiš "naramnico" na "mehanizem za poteg"  robove mehanizma zaviješ preko npr. pincete in na sredini prilepiš - tako dobiš 3D obliko ušesa. Jeziček mehanizma za poteg nato zložiš in zalepiš.
 

Nosek sestavlja srček iz kompleta Objeta pingvina, brki pa iz vodila za poteg pri Pop-up stopničke.
 

Za piko na i, sta dodana še zobka iz zavihka osnove Pop-up stopničke. Celoten smrček je prilepljen s 3D lepilnimi blazinicami, da se poklopec lažje zatakne.
 

Osnovi za tačke sta narejeni iz kompleta Cvetoče srce, tako da sem izrezala dva polovična srca (levo in desno stran) in ju s sukanjem šablone simetrično oblikovala. Notranjost tačke/blazinice je sestavljena iz kompleta Objeta pingvina, kjer sem za pikice uporabila najmanjšo šablono za cof pri kapi, ter največjega srčka iz kompleta Zajčki. Na dnu škatlice je dodan izrez trave iz istega kompleta. Za praznično voščilo, poskrbi štampiljka iz kompleta Voščila za vse priložnosti, ki je celo dočakala svojo premierno uporabo :).

 
Drage moje, sedaj pa hitro pokukajte v CRAFT-alnico in poglejte kaj so za vas pripravile tudi Andreja L., Goga in Andreja M.. Ekipi CRAFT-alnice, pa hvala ta izbor mojega samoroga, kot zmagovalno voščilnico.
 
Izzivi:
Najlepši par - galerija meseca aprila
Scrapping4fun - ang 
Vesela hiška #53 - črka D (darilna škatlica, darilo, družina) 
NBUS #61 - ang (sentiment)
Alphabet challenge Z-is for zoology
Dream valley #313-spring colours
 

pa, pa
Ne-Ja

7 komentarjev:

Deborah Wheeler pravi ...

That's such a clever idea! Thanks for joining my Zoology theme at Alphabet challenge!
Deborah DT

Glittertastic pravi ...

This is so sweet - the perfect Easter gift!
Thank you for sharing your creation in our challenge at Dream Valley.
Sharon – Dream Valley Challenge Designer
http://glittertastic.blogspot.com/ - Stop by and see me!!!

Darnell pravi ...

So adorable, Jerneja! What a fun creation and a lot of fun to make! Thank you for inspiring everyone to use their NBUS! Hugs, Darnell

Het hobbyhoekje van Annie pravi ...

Lovely creation.
Thanks for joining us at Scrapping4Fun.
Annie (DT)

Andreja pravi ...

Čudovite velikonočne škatlice :-))
Vesela sem, da si naša tokratna gostja v CRAFTalnici ❤️

iris-irena pravi ...

Čudovita velikonočna škatlica. LP

Valerija pravi ...

Kako lepo se je po dolgem času oglasiti na tvojem blogu. Ni kaj. To leto me je čas čisto povozil, upam, da se v prihodnjih tednih uspem vrniti v ustvarjalni svet.
Tvoja darilna škatlica v obliki zajčka je naravnost čudovita. Krasno si skombinirala vse te izreze. Bravo!
Hvala, da si se pridružila našemu izzivu v Veseli hiški. Valerija DT