četrtek, 30. april 2020

Drožomanija in potonike

Droži me "mučijo" že kar nekaj časa, vendar se nikoli nisem dejansko lotila tega podviga... "Muk" me je odrešila sodelavčeva soproga, ko je delila droži :). Sedaj se hrani, testira in degustira... ampak najprej pokažem papirnati del.


Tinine potonike so popolnoma obnorele blog deželo. V taki in drugačni izvedbi jih vidimo na vseh blogih - tudi pri meni. Poigrala sem se z zlato folijo na obojestranskem lepilu in uporabila ostanke potonik od tega projekta.


V notranjosti se skriva Pavčkova pesem, ki jo je "tamlada" podarila tašči za 84-let. Žalostno je, da  v tem času puščamo stvarti na pragih in v nabiralnikih, pomahmao od daleč... vse samo zato, da bi zaščitili svoje drage. Tako je tudi ta gospa praznovala brez domačih ob sebi.

Izzivi:
Najlepši par - ostajam doma 2.del - uporaba starih izrezov




Drugo voščilnico je prejela "donatorka" droži. Uporabila sem poizkuse ozadja ob tem projektu in izreze od šablon za izdelavo ozadja za triplastno stencil šablono. Še malo tekočih perl, pa jo je sodelavec lahko zjutraj iz nočne predal soprogi za rojsnti dan :).
 

Izzivi:
Lil patch of crafty friends #130 - ang
TTCRD  -ang
Avenue 613 #232-anything goes

In sedaj končno virtualna degustacija projekta droži. Priznam, da se nisem lotila kruha ampak sladic. Prvi poizkus so bili drož buhtli z domačo slivovo marmelado - malo sem jih sforsirano vzhajala ampak okus... najmiii :)! Še vedno mi ni uspelo rešiti težave z uhajanjem marmelade - kakšna ideja?



Drugi poizkus so bile drožalinke. Na tem bo treba še malo delati, čeprav so zginile kot bi mignil - imam samo fotografijo pečenih iz dvojne mase ;).


Glede na uro bo bolje da vam rečem lahko noč, kot dober tek. Nadaljevanje seveda sledi ;).

Korona ukrepi se rahljajo, preživite praznike "po pameti" in hvala ker ste :)!

pa, pa
Ne-Ja

15 komentarjev:

  1. Še dobro, da si nas najprej nasiila s prelepimi papirnatimi izdelki, ker bi se sicer preveč nabasali tvojih droži specialitet. Najprej pohvala, da si se jih sploh lotila in jih še pravi čas pofotkala ter nam jih pokazala. Po mojem je bilo zelo dišeče in vznemirljivo pri vas. O potonikah ne bom veliko govorila, ker so krasne tudi pri tebi. Dobiti takšno voščilnico za darilo mora biti ena sama sreča. In srečna sem tudi jaz, ki sem od od njih dobila v večen spomin na poličko mojega izziva.

    OdgovoriIzbriši
  2. Tebi pa uspe vse, česar se lotiš. :-) Obe voščilnici s potonikami sta čudoviti. Lep embosiran vzorček na ta drugi. :-) Lepo ti je uspela peka z drožmi. Slastno zgledajo tako buhtlji kot drožalinke. Moram pogledati, kaj sploh to je. :-) Pazi nase! Objem.<3

    OdgovoriIzbriši
  3. Your creations are fabulous ! Thanks for sharing at 613 Avenue Create xx
    https://wwwkraftyjean.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  4. Awesome creative cards and food. Thanks for sharing over at Crafty Sentiments.

    OdgovoriIzbriši
  5. Čudoviti voščilnici s potonikami. Obe sta mi zelo všeč. V oči mi je padel tudi krasen lesk številk na prvi. Super!
    Tvoja peka z drožmi zgleda njami. Sama še nisem sprobala droži.
    Lepo bodi!

    OdgovoriIzbriši
  6. Draga Jerneja - beseda drožomanija me je pritegnila takoj!!!!
    In danes sem, oprosti, res na hitro preletela tvoje papirnato ustvarjanje, ki je čudovito, da se ve! In pohitela, ker sem komaj čakala na tisti drožasti del ...
    Dišijo do mene buhtelnji in palačinke.
    Razlog? Ker ima v našem hladilniku že vsaj 6 let častno mesto moj kozarček, ki vsebuje Borisa. Boris je namreč ime naših droži :-)
    Zakaj so dobile ime Boris? Svakinja je imela mucka, po izgledu je bil kot Garfild ali Boris Becke., pa so mu dali ime Taci!!!
    Smo mi iz protesta za hec poimenovali droži Boris in od takrat .... jemo le še drožast kruhek.
    Uživaj še naprej v pripravi posebnega testa in se že veselim novih namigov ;-)
    En velik objem k tebi, Majda

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. OO Majda, potem pa pridem k tebi v uk in po recepte, ko bo ta koronca mimo :). Moje droži še nimajo imena...nisem še tako daleč, se pa iz dneva v dan učim in kaj novega naumim o njih.

      Izbriši
  7. Res čudoviti sta obe voščilnici s potonikami, ena lepša od druge.
    O drožeh pa ne bi...mene niso navdušile ali pa sem prehitro obupala, zdaj pečem rifuzl kruh, vedno rata.

    OdgovoriIzbriši
  8. Congratulations, you have been chosen as a TOP ROCKER at 613 Avenue Create for the week of April 26, 2020 - May 1, 2020. Thanks so much for your wonderful submission to our challenge. Please stop by our blog and grab your badge!

    THE RESIDENT DESIGN TEAM

    OdgovoriIzbriši
  9. Wonderful work!!
    So glad you have shared this with us at 613 Avenue Create.
    Please come back again!
    The best of luck with your entry.
    Jackie, DT member at 613 xx

    OdgovoriIzbriši
  10. Slastno in čudovito...bi kar prišla k tebi v živo pogledat te krasne voščilnice s potonikami in se poleg malo posladkati :-))))

    OdgovoriIzbriši
  11. Zamujam zadnje čase, tudi s komentarji, a tvoje objave človek ne mora spregledati. Čudovite potonike so me več kot navdušile, ob buhtljih in palačinkah so se mi pa kar sline pocedile...

    OdgovoriIzbriši
  12. O kako lepa objava. Cvetoča, slastna in dišeča.
    Krasno ustvarjanje Jerneja. Bodi dobro
    lp, Tamara

    OdgovoriIzbriši
  13. ampak res, dišeče in slastno vse, kar tu pogledaš, bravo, carica si!

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar in ker si si vzel-a čas za ogled mojega bloga :).