petek, 31. januar 2020

Ovčka za novorojenčka in še kaj

Okoli te ovčke obstaja zgodba... ovčka je narejena čakala skoraj pet let, da sem jo uporabila. Idejo zanjo mi je pokazal pokojni sodelavec preden sem odšla na porodniško. Ko je bila Mija stara dober mesec je namreč umrl zaradi posledice kapi. Zjutraj je prišel iz nočne, zvečer so sodelavci poslali prve posredovalce in reševalce na njegovo reanimacijo... Nekako se nisem mogla pripraviti, da bi jo uporabila... Novo leto je prineslo tako "inventuro" in urejanje ustvarjalnega materiala, kot tudi odločitev da dokončam odprte projekte. Igor V., hvala ti za idejo - vedno si imel izvirne zamisli in projekte :).


Ovčka je narejena iz palčk za ušesa. s pomočjo dveh krogov sem naredila trup, plastični del dveh palčk uporabila za noge vatiran del pa je šel na trup. Pričneš na obodu in potem greš proti notranjosti. tako dobiš 3D figuro ovčjega kožuha :).


Izzivi:
Najlepši par - galerija meseca januarja (pravo kotniki s šivi, miniABC, napis)  
TTCRD  -ang
 
Na hitro pokažem še novo tehniko pri 52 CCT. Snežinka Najlepšega para je toplo (bakren prah) in hladno embossirana, ter akvarelno pobarvana z distressi.


Odločila sem se da je snežinka tudi izrezana, tako da če zaradi tega ne ustreza izzivu jo prosim izbrišite. Za ozadje je uporabljena štampiljka, ki je embossirana s prozornim prahom z bleščicami.



Izzivi:
Christmas cards all year round - ang
Fab'n'funky #466-christmas


Moj poštni nabira nabiralnik je ta teden pokal po šivih, voščilnice še kar prihajajo...  Res ste zlate 100 na uro...



Takole pa po novem ustvarja moja mala, je pred mano preizkusila novosti :P. Valerija (levo) mi je za NL poslala čudovito smrekico, Mija je po njej naredila svojo verzijo (desno).


Na drugih se je poigrala z embossirnimi mapicami, novim setom štampiljk in distressi... Na levi manjka še samorog - se je odlepil pri fotografiranju...


Brez heca, s pikico pomoči dela sama. Načeloma niti ne pusti da ji pomagam :P.




Hvala za ogled in  lep vikend!
Ne-Ja

16 komentarjev:

Klara pravi ...

Najprej pohvale Miji, super ji gre, lepe voščilnice! Nato pa še tebi za potrpežljivost:)! Jaz kar pike dobim, ko se stresejo bleščice, ali pa lepilo kaplja povsod... :)

Fabiola pravi ...

élégante et classique, comment ne pas trouver ta carte superbe, merci de jouer avec nous chez 52CT, biz

Chris pravi ...

Your snowflake card is gorgeous, such wonderful colours and lovely sparkle. Thank you for joining us at CaSS this month
x

Chris pravi ...

Oops Should have said Fab'n' Funky, but it WOULD be a great entry for the current challenge at http://christmasatsweetstampinchallengeblog.blogspot.com/ too.
x

VEANA R. pravi ...

Ja, resnično največje pohvale hčerki Miji, ki tako lepo in pridno ustvarja ! In seveda mami, da spodbuja kreativnost že od malih nog. Vse voščilnice so lepe, a najizvirnejša je mala ovčka iz palčk na čudovitem barvnem ozadju. Hvala, da si se nam pridružila na Izzivu v Veseli Hiški in naj se te sreča dotakne. Lep vikend, Veana R.-DT

Elaine pravi ...

A fun card. Thanks for joining Aud Sentiments challenge. Elaine

ArtMBR pravi ...

Tvoje življenje je pa lepo zadnje dni. Prejemaš čestitke , ustvarjaš in pri tem vzpodbujaš še hči, ki gre lepo po maminih poteh. Čestitke za vse izdelke. Ovčka z vsebino pa me je najbolj pritegnila.

oldpunca pravi ...

Najprej vse pohvale ustvarjalki Miji. Konkurenca raste. :-) Tvoja snežinka je tudi zelo lepa. Super barvno kombinacijo si uporabila. Prav posebej pa sem navdušena nad ovčko. Zelo je lepa in je krasen poklon sodelavcu. Hvala, ker si jo pokazala v Veseli hiški. Sonja

Moje drobtinice23 pravi ...

Čestitke Miji za tako lepe kreacije in pohvala mamici, da jo tako dobro usmerja.
Lep spomin na delavca, čudovito narejena ovčka. Tudi s snežinko si zadela v polno zelo dobro ti je uspelo toplotni embosing.

Valerija pravi ...

Bravo Mija. Jabolko res ne pade daleč od drevesa. Krasno ustvarja že tako majhna! Tvoja ovčka je pa res nekaj izvirnega in posebnega. Zelo mi je všeč. Hvala, da si nam jo pokazala v Veseli hiški.

Metuljčica pravi ...

Najprej mi je v oči padla ta luštna ovčka, super ideja. Bravo ustvarjalki Miji, res sta dober tim.

moi pravi ...

Kako super ideja za ovčko. Krasno ustvarjata v tandemu ♥

Majda pravi ...

A ga slišiš? Dolg vzdih namreč, ob vsem lepem, kar z nami deliš v tej objavi! Se kar topim in tako zelo občudujem vseeee po vrsti! In prstki tvoje male - saj se zavedaš, kajne, da te bo ob "letu" obsorej" dohitela in nato prehitela?! Kakšno čudovito darilo - ustvrjaati skupaj in nato občudovati rast naših otročičev, neprecenljivo.
Hvala, ker se igraš z novimi tehnikami in obiščeš tudi Veselo hiško, eno samo veselje je srečati te, Majda

Cvetoči travnik pravi ...

Jerneja, ovčka je tako fantastično super da je lepo in prav, da si jo uporabila in delila z nami. Tvoj sodelavec si tudi za nazaj zasluži vse pohvale.
Sicer pa sta z Mijo tako super tim, da bosta sigurno še marsikaj nagruntali in mami pazi se - Mija bo kmalu na prvem tiru:))).Lep pozdrav in objem obema, Andreja

jenny Ginger Ninja Crafts pravi ...

Such a fun card, I'm so glad you were able to use your sheep. Thanks for entering the Aud Sentiments Challenge
Jenny (DT Team)
https://gingerninjacrafts.wordpress.com/

Andreja pravi ...

Neja, krasno si se poigrala s tehniko "embossed imressions" in naredila čudovito snežinko :-)) Lepa čestitka!
Hvala, ker ustvarjaš z nami pri 52CCT.