petek, 3. januar 2020

GD Scrapping 4 fun #157 - v čipko ujeta svetloba #4

V decembru sem si z adventni venčkom prislužila GD naziv v izzivu #157 na temo karkoli. Za začetek leta se spodobi, da pokažem nekaj klekljanega oziroma končno svečnik #4. Povezave do prvih treh najdete s klikom na številko (#1, #2, #3). Več o tem Slovenskem projektu in uspehu klekljaric pa si lahko preberete v tem članku. S tem projektom nisem imela nič, klekljam pa po njihovih vzorcih.


Prejemnika tega svečnika sta se lani preselila v novi dom. Za darilo ob vselitvi sem jima naredila svečnik, ki sta si ga izbrala sama (tako vzorec, kot tudi barvno kombinacijo). Žal pa še nismo uspeli priti na obisk, niti jima ga nisem še predala, čeprav je bila čipka končana že septembra :(.



Tehnika klekljanja je široki ris, ki ni ravno moje področje, ampak je metaliziran sukanec fenomenalno rešil pomanjkanje tehnike :). Renata si je izbrala bakreno barvo, kot osnovo in  temno rjavo za tekoči par. Tako je nastal bakreno/zlato/rjav odtenek, ki ga je nemogoče ujeti v objektiv. Samostojne barve se boljše vidi na tej zapestnici v obroču.


Za osnovo svečnika služi 1 dcl kozarec za belo vino, v svečniku pa naj bi bila čajna svečka s prozorno skodelico, da ne meče temne sence. Tako pride igra čipke in svetlobe do popolnega efekta.


Za zaščito čipke je bistvena tudi embalaža. Jaz uporabljam acetatno folijo, da se čipka vidi tudi ko nima funkcije svečnika, valovita lepenka pa da rustikalen pridih celoti.


Pokrov embalaže sem okrasila z božičnimi zvezdami v ne-tradicionalnih barvah. Osrednji motiv je dvojna zastavica s hišico, napisom dom in obveznim srcem. 3D efekt je dosežen z večkratnimi izrezi, rumeno moosgumo in senčenjem. Barvo božičnih zvezd ne morem ujeti - niso rjave temveč perla temno bakreno/ viola (fotografija poleg venčka je najboljši približek).

Tokratni sponzor izziva je Ooddballart. Sedaj pa pokukaj k Scrapping4fun in se nam pridruži. Svoj izdelek na temo karkoli lahko prijaviš do 16.1.2020.


Izzivi:
Najlepši par - galerija meseca januarja
Najlepši par -  lov za kolekcijo pomlad poletje (božična zvezda)
Brown sugar #296-ang

Danes je prvi delovni dan v tem letu - naj vam mine hitro in mirno. Hvala za vaš obisk :)!
Ne-Ja

12 komentarjev:

  1. Jerneja prekrasna čipka in kompletna dekoracija. Zelo lepo darilo. Srečno in vse dobro 😘 Tamara

    OdgovoriIzbriši
  2. Draga Jerneja, kako lepo si okrasila galerijo na blogu Scrapping4fun, čestitke za gostovanje! Vedno znova me navdušiš s svojim kleklanjem in za dodatek še postavila svečnik v tako zelo posebno embalažo. Čudovito!
    Mi smo današnji delovni dan že "oddelali" v mesecu septembru. Takrat je bilo v soboto težko oditi na delo, toliko bolj pa je lepo danes, ko sem lahko doma :-)
    Naj se umirjeno začne tvoj prehod iz praznikov v delovne vode, Majda

    OdgovoriIzbriši
  3. Jerneja, iskrene čestitke za GD! V novo leto si zakorakala s popolnim izdelkom! Tako čipka kot embalaža sta fenomenalno narejeni. Poklon draga moja za tvoj široki ris!!!
    Naj se leto začne in nadaljuje s čipko, nežno, elegantno...

    OdgovoriIzbriši
  4. Jerneja, vedno znova občudujem tvoje mojstrovine - klekljane in ostale. Prekrasen svečnik in super darilo. Pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  5. Še pozabila: čstitke za gostovanje.

    OdgovoriIzbriši
  6. Krasen svečnik. Jaz sem ga (z malo drugačno čipko) dobila od mami, v zeleni barvi, da paše h kuhinji. Res čudovito izspde, ko prižgeš svečko.

    OdgovoriIzbriši
  7. Tudi v bakreni barvi je svečnik čudovit. Ampak, saj veš, v modri je najlepši. :-)) Obožujem tvoje klekljane izdelke, vedno znova pa me navdušiš s tem, kako se posvetiš detajlom. Embalaža za svečnik je okras sam po sebi in čudovit izdelek. Naslednjih 14 dni bova "cimri" na izzivu S4F. :-)
    Objem, Sonja

    OdgovoriIzbriši
  8. Vedno znova občudujem tovrstne mojstrovine izpod tvojih rok. Svečnik je fantastičen, prav tako kot barva. Krasna pa tudi embalaža.
    Čestitke za gostovanje.

    OdgovoriIzbriši
  9. Neprecenljivo darilo in svečnik (oz. čipka) je takšen, da bi ga lahko gledala in gledala, pa se ne naveličala. Mojstrica si!

    OdgovoriIzbriši
  10. V živo tole videti...je pa prav vrhunsko estetsko doživetje...

    OdgovoriIzbriši
  11. Prečudovito. Res krasno v celoti.
    lp

    OdgovoriIzbriši
  12. Se sprehajam večkrat po Tinini trgovini, in si ogledujem stvari, ki jih še nimam. Vsega itak ne morem imeti. Me pa že kar nekaj časa srbijo prsti za dvojno zastavico, ki si jo tako lepo okrasila. Zdaj vem, da jo moram imeti. Krasna celotna objava. Kapo dol za klekljanje. Unikaten svečnik.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar in ker si si vzel-a čas za ogled mojega bloga :).