torek, 26. marec 2019

V čipke ujeta svetloba

Hvala vam za vse komentarje in ugibanja kaj nastaja na buli iz prejšnje objave. Je nekaj za obleči, pa ni slinček, ima obliko in je ščitnik, vendar ne za kapo, nisem oblekla steklenice temveč kozarec... :)

Animirana čipka po obodu.
Pa pojdimo kar k bistvu. Tiste, ki vas zanima klekljanje si morate pogledati novo knjigo z naslovom V Čipke ujeta svetloba, predogled najdete tukaj. Dejansko je to svečnik/svetilka, ki ima v kozarcu za belo vino skrito čajno svečko s prozornim ohišjem. Preko kozarca je položen ščitnik iz pavz papirja in preko njega klekljan senčnik. V sliki to zgleda takole....

Vzorec in potrebni material.
Čipka na buli tik pred zaključkom.
Končana čipka  pred všitjem in štirkanjem.
 In sam svečnik v soncu in v različnih fazah "teme", da pride svečka do izraza :).
Temu se reče lepota :). Pa ne zato, ker bi se hvalila, temveč zato, ker so me muštri prevzeli že v knjigi, ko pa to vidiš v živo je to, to - čista poezija za oko :).


Danes praznuje botra -  to je zanjo, ker je ona nekaj posebnega :). Vse najboljše teta L. še tukaj!Embalaža je do neke meje reciklaža. Uporabila sem različne dimenzije lepenke in jo z največjim krogom s šivi (najlepši par) izrezala in zalepila skupaj. Valovita lepenka je dala rob, po vrhu pa sem kaširala papir v katerega so mi zavili kozarce (še dva svečnika sta v delu). Da dobite občutek, kako se kašira zelo tanek papir, da dobiš take lepe gubice, še malo fotografij.

Pred kaširnajem. Dno je debeline cca 0,5 cm, da se valovit rob lepše prime.
Za kaširanje obrišeš krog na želeno dimenzijo in pustiš cca 1 cm več.
Nato površino premažeš s tekočim lepilom, malo spodvihaš rob in začneš lepiti po obodu.
Ko prideš okoli razporediš gube v notranjost ali. to delaš istočasno. Na ta način dobiš rustikalno površino.

Marjetice sem naredila dvoplastno, zgornja plast je iz tega papirja, da izpadejo nežno in krhko :). Še malo Tininih novitet, 2x ovita cvetličarska folija in svečnik je šel na pot :).

Izzivi:
CRAFT-alnica #231 - pomlad
Najlepši par - galerija meseca marca (napis na vrvici, kreativni ovali, marjetice, krogi s šivi)
Crafty sentiments - anything goes
Bizzy becs store - ang
TTCRD  -ang

En sončen pozdravček :)

pa pa
Ne-Ja

15 komentarjev:

Tina Z. pravi ...

hudo, pa kaj se ti vse spomniš, zelo lepo, prava magija v temi!

Helena pravi ...

Po spletu opažam, da so zelo "in" tisti lončki, ki so narejeni kot čipka. Ampak tole, draga Neja je tako nekaj posebnega, da ostajam brez besed. Zlata botra, ki ima zlato nečakinjo.

moi pravi ...

WOW, to pa je bil projekt. Meni bi se ustavilo že pri kleklanju :D
Potem pa še taka lišna škatlica, res samo za posebno osebo.
ČUDOVITO!

ArtMBR pravi ...

Če ti še manjka kak zaktrament me prosim vzami za botro. Obožujem čipke, še posebej pa takele ročno delo. Ko pa dobijo še dodatno uporabno vednost, kot tale tvoja, je pa res ves trud poplačan. Baje se pri klkljanju ur ne sme šteti, ampk mislim, da si ti kar nekajkrat vzela v roke svojo bulo. Pakunga pa je spet odlično poglavje zase. Občudujem.

Metuljčica pravi ...

Tvoje klekljanje je mega, potem pa dodaš še kakšno dobro ustvarjalno idejo po naše in nastane super projekt. Prečudovito.

Shirley-Anne pravi ...

Amazing detail exquisite gift Thank you for sharing your awesomeness with us here at http://ttcrd.blogspot.com/
Good luck with your entry
Shirley-Anne DT

Hali pravi ...

Prečudovito, čipka, kozarec, svečka , embalaža - vse popolno :-)

oldpunca pravi ...

Tole je... kaj naj rečem? Pesem? Fantazija? Sanje? Ali samo, da je svečnik/svetilka preprosto čudovita. Prekrasno unikatno darilo. In svetovno zapakirano. Res imaš zlate roke. :-)

Cvetoči travnik pravi ...

Za to objavo sem pa vesela, da jo nisem zgrešila (ker jih sicer zelo veliko), saj je ena sama fantazija. Kako čudovita čipka in pa način, kako se jo uporabi. To pa moram pokazati taščici moje hčere:). Tvoj izdelek je skupaj z darilno embalaž popoln- lepo si obdarila tetico. Lep pozdrav, Andreja

Emily Shroom pravi ...

Such beautiful lace that you made and a lovely gift with such pretty packaging too! Thanks for sharing at Bizzy Bec's (c:

Valerija pravi ...

Uau, ta izdelek je fantastičen. Pa še tako lepo si ga zapakirala. Navdušena!

Beatriz pravi ...

Beautiful project! Thanks for join us at Crafty Sentiments designs. Beatriz DT

Andreja pravi ...

Zelo lepo škatlico si naredila in lepo umestila čudovito čipko :-))
Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice … Srečno

AndrejaM pravi ...

Saj se ne morem odločiti, kaj me je bolj prevzelo: čipka ali darilna škatlica. Oboje je čudovito. Hvala, ker s krasno darilno škatlico sodeluješ pri CRAFT-alnici

Goga pravi ...

Čudovito izdelana čipka, klekljana čipka meni tako draga, saj me spominja na dom in mladost. Tvoj kozarček v prekrasni škatli in z tako lepo čipko je popolno darilo.
Hvala, da si se nam pridružila v Craft-alnici. Goga