torek, 23. januar 2024

Renata in Alex...

 ...sta novopečena mami, ki je praznovala 30-letnico in njen mali princ, ki je na mamin rojstni dan dopolnil prvi mesec. Ker sta rojstvo in vstop v novo desetletju tudi nova začetka je objava kot nalašč za izziv #351 v Craftalnici.


Začnimo z Alexom. Mali mož je novopečena starša razveselil v novembru. Pri nas doma je postalo že kar praksa, da novorojenček prejme kvačkane copatke, ki so zapakirani v exploding boxu. Tako sva tudi tokrat združili moči z mamo in prva pozornost je bila pripravljena.

Prvič sem uporabila embossing mapico z zvezdami, ki te kar sama nagovori k napisom Najlepšega para, "naj srečna zvezda sije nate". Tako imaš hitro rdečo nit in se elementi sestavijo kar sami ;).
 
 
V notranjosti se pod pokrovom skriva darilna kartica, do nje pa prejemnika vodi zvezdica, ki visi izpod pokrova. Spodaj še pokuk v detajle.
 
 
Brez slončka na otroških voščilnicah skoraj ne gre - res je tako prikupen. Tokrat nosi balon s podatki o novorojenčku. Oblika napisa je bila mišljena za tag, potem pa mi je tiskalnik zakompliciral življenje in je bil uporabljen natisnjen, zato enostranska poravnava.
 


 
Saj ne da mi je pri voščilu ponagajal še en škratek, napako sem opazila šele pri fotografiranju in jo tik pred zdajci rešila kar z zvezdico nalepljeno preko neumestne besede.

Izzivi:
CRAFT-alnica #351 - nov začetek
Vesela Hiška #50 - črka Z --> začetek, zvezde, zeleno-modra ;)


Mami Renata je za prvih 30 prejela voščilnico v istih odtenkih, ker je to njena najljubša barva. Kar nekaj živčkov mi je pojedla želja/ideja, da se 30 zapelje ob potegu navzgor in kako jo pritrditi na mehanizem... Saj ne da je naša Tina, našla elegantno rešitev, ampak prekasno za mojo voščilnico. Moja 30 je tako pritrjena na izrez torte, ki ima slučajno tri svečke. Za tiste, ki ne poznate tega principa voščilnice - voščilnica se splošči (stopničke se zamknego na stran) in gre lahko po pošti v navadni A6 kuverti :).


Za ozadje je uporabljen kaširan ovojni papir s tortami... ideja je bila sprva malo drugačna, ampak tudi tako je zanimivo. Prvo uporabo so dočakale šablone za stopničke in napisi. Res škoda da sem toliko časa odlašala z uporabo.

Izzivi:
Najlepši par - galerija meseca januarja
Lil patch of crafty friends #222-ang
NBUS #58  -ang (new dies for sentiments and "stairs" mechanism)
Alphabet challenge U-is forunder something
Dream valley #308-2 or more papers (turquoise, "cake" paper, white)
 
pa,pa
Ne-Ja

6 komentarjev:

AndrejaM pravi ...

Zelo lepo si ustvarjala na temo nov začetek. Hvala, ker sodeluješ pri CRAFT-alnici

Darnell pravi ...

You are so creative, Jerneja! Both the wonderful dimensional 30th birthday card for Renata and Alex's exploding gift card will be treasured keepsakes! Those little booties are adorable and no one can resist the cuteness of an elephant! Thank you for inspiring everyone to use their NBUS! Happy New Year! Hugs, Darnell

Card Creator pravi ...

What a fun, adorable idea! I adore this. Thank you for sharing your inspiration with us at 613 Avenue. I am looking forward to more of your beautiful work
~Tamara (DT)

Megan J pravi ...

A gorgeous pair of keepsakes for both little Alex and his parents, love the birthday box card for his mum in the same colour scheme, thank you for joining us at Lil Patch of Crafty Friends, good luck in the prize draw... Megan DT LPoCF

Hali pravi ...

uauu čudovito prav vse :-) in ja tudi moje stopničke so še neuporabljene :-(

FinArt pravi ...

Joj, poznam te zagate in škratke, ki se ti na poti do končnega izdelka pojavijo. Vse si prekrasno našla in jih popravila. Oba izdelka sta TOP. Prekrasni detajli in barve jo povežejo v čudovito celoto. Hvala ker si iskala z-je z nami v Veseli hiški. Pozdrav Janja DT