četrtek, 27. april 2017

Nakit v barvni paleti

Sprva sem mislila, da mi bo uspelo narediti prstane v vseh barvah metalizirane sukanca, ki jih premorem in vam jih šele nato pokazati, vendar mi zaloga sproti kopni. Dolžna sem vam pokazati še prstan, ki ga je prejela Darja, kot bonbonček ob 8. marcu, tako da bom naredila vse to kar v eni objavi. Barv, ki čakajo na uporabo je še kar nekaj,  vendar vam bom danes naredila lušte :).

Pravkar končan projekt je nakit za sestrično, pozira pa moja sestrica :). Omislila si je enako osnovo, se pravi prstan, tako za uhane kot tudi za ogrlico.Kovinski del uhanov je "old school" kljukica, ki se zadaj zapre. Zaradi tega je tudi čipka narejena malenkost drugače, da se lepo usede na osnovo. 




Kovinsko modra s temno modro in prozornim Swarovskim:
 

Ogrlica na obroč, par uhanov in prstan.
Mislim, da bi se marsikatera izmed vas postavila v vlogo modela, da bi imela tak nakit na sebi :). Priznam, da mi je zmagovalna kombinacija in sem prav ponosna na njo :) :) :). So pa barve teh sukancev katastrofalno težke za fotografiranje, ker nikakor ne ujamem pravega odbleska nakita.

Tale prstan je romal k Darji v barvi njej ljube sivke. Uporabljena je viola in temno modra barva sukanca, z viola Swarovski kristalom. 



Takole pa zgledajo do sedaj uporabljene barve v "živo". Nekaj jih še ni na osnovi, ker ne vem za kaj jih bom uporabila, tiste pa ki so, so že pri novih lastnicah.

Rdeče-črna kombinacija z rdečim Swarovskim:



Črno - perla natur kombinacija s šampanjec perlo:



Temno modra s kraljevsko modro in prozornim Swarovskim:



Viola s črno in prozornim Swarovskim:




Bela s perlo-svetlo modro in prozornim Swarovskim:


Črna z viola in viola Swarovskim:


Kovinsko modra s temno modro in modrim Swarovskim


Tale barvna kombinacija je bil narejen tako bolj za test oziroma da vidim efekt. Kovinsko modri osnovi sem dodala črni tekoči par in dobila učinek "jeansa". Roža pa je črna s črnim Swarovskim:


Osnova.

Mislim, da je misija "jeans" uspešno uspela :). Takole pa bi lahko zgledala  tudi borška.

Moj nabor barv sukancev za nakit vidite spodaj. Se pravi, da me čaka še kar nekaj dela preden dokončam paleto osnovnih barv ;).


Upam, da sem vam naredila malo "ženskih" skominov.

To bo to, ko naredim novo serijo vam jih pa z veseljem pokažem. Sedaj pa moram zavihati rokave, saj je na pohodu čas Prvih svetih obhajil.

pa-pa
Ne-Ja

6 komentarjev:

  1. Uau, čudoviti so! Se pa sprašujem kje najdeš čas za naklekljat take mojstrovine....

    OdgovoriIzbriši
  2. Jerneja, tvoj nakit je tako lep, da ni čudno da takoj dobiš nekoga za poziranje (s sestrico sta si pa podobni:)). Prav vse barvne kombinacije so čudovite, seveda se pa vsak odloči za svojo. Ti nam kar kmalu pokaži še kaj tvoji mojstrovin. Lep pozdravček, Andreja

    OdgovoriIzbriši
  3. WAW...samo to lahko izdahnem...še jaz se sprašujem, kako ti lahko količinsko uspe toliko izdelkov, pa se ne bom...kdor zna, pač zna, a ne???? Krasni so, vsi po vrsti težko bi se odločila za katero posebno...še modra mi je specialna. Me pa zanima kje kupuješ ta sukanec v toliko barvah...moja zaloga je samo v beli,črni, bež, rumeni in zeleni barvi....ta vijola in modra...uh...fantastični sta.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mojca, tole nastaja ko moja mala mrkne :P. Me pa veseli, da te počasi okužujemo z modro :). Sukance kupujem direktno ali posredno pri "Čipke Mojca" tukaj pa imaš njihovo barvno karto: http://www.gobelini.si/prodajni-artikli/sukanci-in-zice/barvna-karta-metaliziranih-sukancev/.
      To so samo metalizirani, bombažni niso najboljši za nakit, ga pa na vsake toliko dodam vmes - kakšen par, zaradi barve. Tistih je pa še kar nekaj na lagerju.

      Izbriši
    2. Hvala ti lepa, že mečem oči gor...

      Izbriši
  4. Čudovit nakit. Darjinega sem videla tudi v živo in je WOW.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar in ker si si vzel-a čas za ogled mojega bloga :).