ponedeljek, 17. februar 2020

Upokojenski mix media in Disco Fever

Nekako sem "padla" v mixmedia tehniko, ki res ni moj stil :P. Danes pokažem dve voščilnici, ki sta šli v "isto hišo"  ena že pred časom, ena pa ta teden. Začnimo z voščilnico za svežo upokojenko. Sodelavci so želeli nekaj, kar bo simboliziralo na podjetje (Mlekarna Krepko) in ne dela, ki ga je opravljala (snažilka). OK, kako naj pa to naredim?! Pa smo se lotili pacanja in reciklaže... Pazi, tole bo dolga objava :)!



Zaposleni so mi priskrbeli  nalepke in alu-pokrovčke od embalaže...


Nalepke sem nalepila na raznorazno odpadno embalažo, jih obrezala s pravokotniki s šivi (Najlepši par), embossirala s Sizix-ovo srajčko lesene ograje, zalepila na obrezano A5 (ja, voščilnica je formata A5) podlago in osenčila z rjavo distress blazinico. Ker so povoščene, se barva ni dobro prijela.



No potem sem ugotovila, da je embalaža še vedno preveč vidna... zlata strukturna pasta in rjava akrilna barva brisana/spraskana z gobico sta rešili to težavo, s pikico bele strukturne paste v imitaciji peska preko stencil šablone pa sem dodala še bolj rustikalen videz.



Za penzijo nimam primernega napisa, zato sem si natisnila želeno velikost/obliko pisave, napis kaširala in ročno obrezala ter ga embossirala preko hroščka v alu-pokrovčke. Da sem dobila želeno velikost sem združila dva pokrovčka - šiv se vidi. Da bodo črke ostale izbočene sem v njih zalepila kaširane, da slučajno embosssing ne bo popustil...


Napis je preveč izstopal zato sem s pomočjo pokrovčkov kaširanih na embalažo izrezala še vogalne elemente in izseke uporabila za dodatno dekoracijo. Na isti način je izrezan napis čestitke, ki je še podložen s papirjem v barvi tulipanov. Scotch lepilo zalepi brez težav :).


Ozadju je manjkalo še malo bling-bling efekta, zato sem uporabila viola bleščice v gelu in viola polprele. Šopek je zopet reciklaža. Marjetice so narejene iz podlage od nalepk, tulipani so kombinacija ostanka viola papirja in ozadja z nalepke, zvončke ste videle že tukaj. Vse rože so dejansko narejene tako da dajo 3D efekt.


In wolla... po dveh dneh pacanja je zadeva končana. V notranjosti sem naredila eno hudo upokojenko, ki uživa na plaži, vendar sem jo potem zamenjala s čistim ozadjem, na željo naročnikov.


Izzivi:
Najlepši par - galerija meseca februarja ( marjetice, zvončki, tulipani, napis čestitke)
Vesela hiška # 3 - tehnika mixed media
Lil patch of crafty friends #126 - ang
Alphabet challenge w-anything you wish
Avenue 613 #230-anything goes
 
Druga voščilnica je bila narejena za direktoričinega (isto podjetje) abrahama. Ob njenem praznovanju je bila tema 80-ta/disco tako da je nastala tudi voščilnica nekje v tem slogu. Če sem zadela pa naj povejo malo starejši od mene ;).


Silhuete plesalcev so najdene na spletu, natisnjene in "kaširane" tako da so bolj trde in sem lažje dobila 3D videz. Seveda so prste imele vmes tudi 3D penice in trakovi, tako da je vse v več nivojih.


Voščilnica ima tudi pripadajočo kuverto s silhuetama dveh plesalcev in disco kroglo. Zapira pa se z vinilko in obveznim poljubom.

Pogovarjali smo se da bi bilo originalno, če bi se vsi podpisali znotraj kar po fotografiji, tako kot so se včasih bendi na ovoje vinilk oz CD-jev oz ostale nosilce zvoka. Če je bila zadeva realizirana pa žal ne vem. In še notranjost....

Za malo vzdušja pa komad od  Modern Talking  - You can win if you want, za ne verjet, ma ga celo poznam :) :) :) :).

Hvala, ker ste se prebile čez to objavo ...

pa,pa
Ne-Ja

14 komentarjev:

  1. Super si se lotila voščilnic! Obe sta krasni, in verjamem, da sta prejemnika navdušena!

    OdgovoriIzbriši
  2. Uau Jerneja, sem mislila napisati, da nisi normalna, ampak to bi se slabo slišalo, kajne?! Jaz pa to v dobrem smislu mislim. Čisto sem navdušena nad tvojo voščilnico v mix medii. Fantastična je! In da te ne slišim več, da to ni tvoj stil...seveda je! Razturaš!
    Hvala, da jo deliš z nami v Veseli hiški.
    Lp

    OdgovoriIzbriši
  3. Your creation is so clever - you made excellent use of so very many elements! Thanks for sharing your creativity with us at 613 Avenue Create.

    OdgovoriIzbriši
  4. Čak mal, to moram pa ene parkrat skozi, da naštudiram vse podrobnosti. Odštekano do konca in nazaj. Izpade pa fantazija. Waw ideja in izvedba. Nova zvezda posebne reciklažne miksed media tehnike.

    OdgovoriIzbriši
  5. Lovely cards. Thank you for joining us at The Alphabet Challenge. Sian (DT).

    OdgovoriIzbriši
  6. What fun cards! I really like how you upcycled packaging here. Very cool!! Thank you for playing with us at the Alphabet Challenge and hope you can join us again soon.

    OdgovoriIzbriši
  7. Ko bi me videla :-))))) Preden sem začela s pisanjem sem malce zaplesala - ker na glasbo svoje mladosti pač moraš :-))) Hvala draga Jerneja za današnje migajoče jutro :-)
    Tvoja prva pa resnično prava mixed media poslastica in prosim, čeprav praviš, da to ni tvoj stil - prosim nadaljuj, imenitno ti gre!!! vesela hiška je še bolj ustvarjalno navdahnjena zaradi tebe!
    Tudi druga, ki se ujema z mojim jutrom je nadvse imenitna!
    Hvalaaaaaa in ne pozabi - you can win if you want, Majda

    OdgovoriIzbriši
  8. Tukaj bi pa kar prepisala Majdin komentar. :-) Čudovito pacanje v "zmešani tehniki", krasna kompozicija, barvno usklajeno... Vse štima. :-) Hvala, ker si okrasila Veselo hiško z reciklirano penzionistično mix media voščilnico.
    Disko voščilnica štima v nulo, če me spomin ne vara. :-) Scena na kuverti zgleda kot iz kultnega filma Saturday Night Fever z Johnom Travolto. Oh, to so bili časi! Sošolke smo tekmovale med seboj, katera bo šla film večkrat gledat v kino. :-) O zgodbi ti še danes ne vem nič povedati, plesali so pa fantastično. :-))

    OdgovoriIzbriši
  9. To je pa tako super odštekana objava, polna odličnih idej in še bolj odlično izpeljanih. Noro dobr, čeprav praviš, da ti mix media ni blizu, mislim da se zelo motiš. Lep pozdrav, Andreja

    OdgovoriIzbriši
  10. Wonderful projects! Thanks for joining us and good luck with with your entry!
    Hugs, Joy
    Joyfully Stamps
    Lil Patch of Crafty Friends, Owner/Coordinator

    OdgovoriIzbriši
  11. Jerneja kapo dol za tole mix medio in celoten projekt. Uživala sem ob tvoji objavi.

    OdgovoriIzbriši
  12. Mojca tole pa je Mix Media ! In da si še toliko materialov reciklirala je fantastično. Super ozadje in čudovite rožice si krasno skombinirala, Disco voščilnica pa mi je obudila spomin na mladost. O, kako lepi časi, Kajne? hvala, da si nas obiskala in pokazala svoje ideje v naši Veseli Hiški. Srečno ! Veana R. DT

    OdgovoriIzbriši
  13. You did an awesome job of altering and repurposing all the materials given to you. I love the different techniques employed to bring this to completion. Thanks for an inspiring and beautiful submission to our challenge at 613 Avenue Create!
    Hugz,
    Chana Malkah, Owner

    OdgovoriIzbriši
  14. You have done so much recycling in your piece - fantastic. I like the finished result and as other commentators have said - mix media is definitely your thing. Thanks for joining in the Anything Goes Challenge at Lil Patch of Crafty Friends. PS - I had a listen to the music you added too!

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar in ker si si vzel-a čas za ogled mojega bloga :).