četrtek, 27. februar 2020

Exploding box album za 40-letnico

Danes vam pokažem projekt, ki mi je načel živčke in pobral kar nekaj časa in volje preden je bil realiziran... Prijateljice so popokale slavljenko in jo odpeljale na vikend paket v Zagreb. Na izletu so vse pofotkale in za te fotografije sem morala narediti škatlico/album.


Sprva je kazalo, da bo to enostaven projekt (dogovorjeni smo bili za fotografije), kasneje pa je postal nočna mora, ker se mi ni sanjalo kako naj ga izpeljem brez fotografij... Končen efekt sploh ne izpade slabo, sem pa mnenja, da bi vsekakor bilo bolj dodelano, če bi lahko operirala s fotografijami. Važno, da je naročnicam všeč, nisem pa še izvedela kako je bil všeč prejemnici.


Album je monokromatski v črno-rumeni barvi - razen parih srčkov v rdeči. V njem je prostora za 44 fotografij - 18 fotografij cca 10 x 10 cm in 26 fotografij cca 10.5 x 13.5 cm. Dimenzije zaprte škatle so 14 x 14x 15 cm. Vse uporabljene šablone so od Najlepšega para.



Kompletu sem priložila še dodatne zvezdice in srčke različnih dimenzij ter 4 okvirje (zato na fotografiji niso nalepljeni), da so naročnice popestrile fotografije.


Na zunanjem obodu sem s pomočjo voščila na vrvici naredila vtis traku, na pokrovu pa služi kot dekoracija "božični" zvezdi.


Na zvezdnato nebo sem pripela rdeč zvezdnat srček, ki ponazarja njeno srečno zvezdo in poveže napis s celoto. Tudi tukaj je napis "naj srečna zvezda sije nate" najprej embossiran preko šablone na rumen papir, ročno obrezan in preko njega zalepljen črn izrezan napis - naredi 3D efekt.


Osrednji del sem očitno pozabila podrobno fotografirati...zato izrezek. Napis zate je narejen po istem principu kot napis na pokrovu. Črn oval je izrezan, v njega embossiran napis zate, ki je prekrit z rumenim izrezanim napisom - tu pride efekt še bolj 3D, ker je pisava večja. Črn svilen trakec služi za svitek s posvetilom in lepe želje :).

Izzivi:
Najlepši par - galerija meseca februarja (vse šablone)
ARTMB - zima/ljubezen
Aud sentiments #245-anything goes
Fab"n"funky #470-hand made or die cut flowers
Lil patch of crafty friends #126 - ang
Scrapping 4 fun #160-valentine/friends/wedding

pa, pa
Ne-Ja

12 komentarjev:

  1. Uau, krasen projekt in fenomenalen končni izgled. Všeč mi je udarna barvna kombinacija.

    OdgovoriIzbriši
  2. Pri meni je navdušenje eksplodiralo. Najprej pade v oči barvna kombinacija: elegantna črna, ki jo razbije in poživi rumena. Potem pa vse podrobnosti in množica detajlov. Že sam pokrov je za eno ornik voščilnico. Potem pa toliko možnosti za vlaganje slik. Upam, da si zahtevala, da ti pokažejo tudi polno, ker to bo šele dobro videti. Bravo za ta projekt, ki si ga pripravila tako srčno in ga to explozijo postavila tudi na poličko v mojo galerijo. Dobra si.

    OdgovoriIzbriši
  3. Veliko poguma je potrebnega, da greš v takle razkošen projekt, ki je na koncu izpadel zavidanje vreden album. Da ne omenjam barve....itak je TOP kombinacija......

    OdgovoriIzbriši
  4. Le komu tole nebi bilo všeč, prejemnica bo sigurno več kot navdušena. Letos se tudi sama veliko ukvarjam z albumi, zato vem koliko truda je vloženo v tvoj projekt.Čestitke. Zelo mi je všeč tudi barvna kombinacija.

    OdgovoriIzbriši
  5. Saj sploh ne vem, kaj naj napišem!😁 Težko si predstavljam, koliko dela je v tej škatlici. Čudovita je. Navdušena sem nad barvno kombinacijo.

    OdgovoriIzbriši
  6. Kakor koli že, zadevo si izpeljala fenomenalno. Izbrala si fantastično kombinacijo barv. Škatlico si vrhunsko opremila kljub manjkajočim slikam. Fantastično in še enkrat fantastično delo si opravila!

    OdgovoriIzbriši
  7. Such a fun project! Thanks for joining us and good luck with with your entry!
    Hugs, Joy
    Joyfully Stamps
    Lil Patch of Crafty Friends, Owner/Coordinator

    OdgovoriIzbriši
  8. Ufff, to pa je projekt in pol. Ne bi si mislila, da gre noter toliko fotografij! Zelo lepo si izmenjavala barve in oblike!

    OdgovoriIzbriši
  9. Gorgeous creation...a beautiful way to remember the holiday. Thanks for joining us at Fab'n'Funky.Pat K xx

    OdgovoriIzbriši
  10. To je pa res projekt ja, fantastična škatlica in čudovit spomin!

    OdgovoriIzbriši
  11. this is gorgeous!- a perfect keepsake. thank you for playing along at fab'n'funky challenges this week hugs Judith xx

    OdgovoriIzbriši
  12. Odlično si izpeljala naročilo. Škatlica-album je čudovit. Lp

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar in ker si si vzel-a čas za ogled mojega bloga :).