torek, 14. januar 2014

Papir posebne sorte

Tole bo objava kako bel papir spremeniš v natur in takega z mehurčki. 

Mislim, da ni več nobena skrivnost kako navadnemu papirju dodaš staran videz, saj obstaja cela gora pripomočkov. Če pa hočeš prihraniti kakšen € potem pa skuhaj ZELOO močno kavo, papir "pošpricaj" z njo ali pa ga prebarvaj s čopičem. Do tu je vse lepo in prav, vendar je potrebno to zadevo tudi posušiti. Za dober učinek je potrebno postopek večkrat ponoviti in to na obeh straneh. Tu pa stopi v akcijo babičin likalnik - saj se še spomnite tistih zveri, ki niso poznale pare, a ne?
Med delom.
Že iz srednje-šolskih časov imam na zalogi bel povoščen papir, ki mi ga je oče priskrbel iz neke knjigarne. Baje je imel napako, vendar zame je carski. Sedaj se verjetno sprašujete, kaj je tako posebnega na belem papirju? Je nekaj, in sicer to, da moker pod vplivom vročine tvori mehurje :). To dosežemo tako da papir premažemo - najbolje je delati dva lista hkrati. tako se en "moči", drugega pa še premazuješ. lista potem ne smeš samo prelikati, temveč likalnik najprej polagaš - kakor da bi odtisoval štampiljko, šele ko ostanejo samo majhne lužice prelikaš ali pa s konico likalnika izpariš.
Levo je premazan s kavo, desno samo z vodo.
Končni efekt je pa takšen:


Žal se navaden papir samo malo naguba, takih mehurčkov pa ne tvori. Vseeno je pa zelo zanimiva varianta, sploh ker se na njega brez težav tudi tiska. Je pa res, da imajo laserji malo težave pri kakšni zelo tanki elegantni pisavi. Sicer pa, če malo črte manjka deluje še bolj pristno :).

Upam, da vam ideja pride prav. Namesto kave so dobrodošli pa tudi različni čaji, tako dobiš različne odtenke.

Nočko za danes :)


3 komentarji:

  1. Sem ravno pri jutranjem kofetku ampak ga tale moment ne bi polivala po papirju, ker ga ZELO RABIM, da me zbrihta. Ideja je pa zelo dobra, samo uresničit jo je še potrebno.čao

    OdgovoriIzbriši
  2. O, hvala za tale navodila. Nekaj sem že pacala s kavo po papirju, ampak seveda brez, da bi si kje prebrala navodila. Tole bo pa super :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Fantastična izvedba, hvala za navodila
    lp Tamara

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar in ker si si vzel-a čas za ogled mojega bloga :).