sobota, 3. september 2022

Naš stričko jih ima 60

V juniju je 60-i list v knjigi življenja obrnil mamin mlajši brat. Ker je najmlajši stric, se nečaki vedno extra potrudimo da mu kaj ušpičimo... Ne vem za kaj bi bilo kaj drugače ob 60-letnici :).

 

Za darilo si je zaželel slike z njim, seveda take ki jih po možnosti še nima. Priznam, da smo doma izropali albume in jih ponatisnili, jaz pa sem jih spela v začasen album (tega vam ne bom pokazala). Ampak ker smo nečaki pač nečaki, smo mu pripravili še malo drugačen album z njim v glavni vlogi. "Bralni klub" je interna šala iz kolin kjer se zberemo vsi na kupu. Pokažem vam samo par insertov, ker so na fotografijah prilepljeni naši rojstni datumi (varstvo podatkov) - saj veste, EMŠO prične v določeni dobi vplivati na spomin, mi pa ne želimo da bi stric pozabil obletnice vstopa članov v "bralni klub" ;).


Takole sem nabrala slike vseh šestih nečakov, obeh sinov in seveda njegovo za naslovnico. Razporejeni smo po starosti - moja malenkost je prva od nečakov ;).


Album ima spremno besedo oz. "statut", voščilo in izid publikacije, kjer smo se vsi podpisali. Vse uporabljene  šablone in stencil so od Najlepšega para, napisi so natisnjeni s pisavo v stilu pisalnega stroja. Vse strani opremljene s fotografijami so narejene v stilu prve strani, samo da je napis naše ime in priimek ter datum pridružitve "bralnemu klubu" oz. rojstva.

Ker smo se v roku skoraj 40-let, odkar je prvič postal stric, postarali tudi mi, je dobil poleg še našo svežo fotografijo - samo toliko da ne bo dileme. Po naključju se nam je uspelo zbrati pri njemu doma v "štabu pod tepko" takrat, ko njega slučajno ni bilo doma...Fotografijo smo razvili v formatu A4 , črno-beli barvi v zrnati oz. mat verziji. Tudi okvir je ročno delo razširjene družine.

Izzivi:
Najlepši par - lov na kolekcijo jesen-zima (filmski trak)
All sorts #692 - ang
TTCRD  -ang 

Seveda je ni odnesel tako poceni in brez neumnosti... Zavzeli smo 60 - metrski pas pred in po njegovi hiši ter ga prekrstili v "cono strička Petra". Elektromotorji so njegov hobby zato je namesto mlaja dobil maketo le-tega.

motor pred postavitvijo na podstavek

Predelava soda za lepilo...

Postavljanje. Na podstavku so imena vseh "krivcev" projekta.
 
Za piko na i celi štoriji, pa se je drugi dan zjutraj peljal mimo stric Google in do naslednjega snemanja ovekovečil tole kreativo :). Imamo težke zveze, kajne?!

Brez dokaza ne gre - print screen iz Google maps :)
 
Na zabavi ni šlo brez "hišnega banda" in pesmi prirejenih njemu na čast. Na primer priredba Tinkare Kovač - Veter iz juga se je naslovila Peter žuga; od Jana Plestenjaka - Soba 102 v Unec 10?... Polna hiša smeha.

Želim vam miren večer in lep preostanek vikenda.
Ne-Ja

4 komentarji:

  1. Such a clever project - assembled with love and a great sense of fun. Many thanks for sharing it with us at Allsorts.

    OdgovoriIzbriši
  2. It's a really special memory book for your Uncle's Birthday, many thanks for sharing with us at Allsorts challenge this week.

    B x

    OdgovoriIzbriši
  3. This is probably the best idea I have ever seen! Such love and time went into this celebration piece of art! What a wonderful family! Thanks for playing with us at Through The Craft Room Door! Nan, DT

    OdgovoriIzbriši
  4. What a great memory book. Thanks for sharing with us at Allsorts challenge.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar in ker si si vzel-a čas za ogled mojega bloga :).