petek, 12. november 2021

Sladkamo se za Mijinih 6 let

Prejšnji teden je moja mala dopolnila šest let -  ne me vprašati kdaj je šlo to mimo... Zaradi situacije s Covidom tudi letos ni imela zabave s prijateljčki, zato smo se v ožjem domačem krogu potrudili, da je bilo praznovanje ta pravo - definitivno pa to ni to, žal :(!

Sladkamo se za Mijinih 6-let.

Začnimo s torto....izbrala si je pastelno mavrično jogurtovo torto (recept najdeš tukaj), ki sem se ga tokrat celo držala - razen biskvita, ker mi piškotna podlaga nekako ne paše. Za drugič vem, da moram ali zmanjšati količino lističev želatine ali pa dodati malo več jogurta, da bo torta tudi po robovih gladka. ampak to ni motilo nikogar, saj smo jo pojedli takoj :). Biskvit sem namočila z mojim domačim metinim sirupom z bezgom in jagodami (sesgtavinam v receptu dodaš še 500g zmečkanih jagod pod limonine rezine).

 

Pri fotografiranju notranjosti torte, se je pred objektiv nastavil Mijin muc - King, drugi - Blue pa se je bruzal pod nogami. Tale dva mačkona - beri Kraševca, je teti priskrbela Miji v aprilu. Iz majhnih kepic sta zrastla v prav navihana mačkona. Postelja je ista, samo tako za primerjavo, koliko sta zrastla v šestih mesecih.
 


Poleg torte smo se sladkali tudi z makroni (klikni za recept in trike), ki so sprva bili mišljeni za dekoracijo torte, pa je mami ob vsej hčerini evforiji in komentiranju dobrot, pozabila na barvo :(... tako so bili beli na belo in so torto krasile mini penice. Ampak bela čokolada s kokosom in limetin curd v nadevu sta božanska kombinacija, ne glede na barvo. 
 
 
 
Na mizo so prihajali v manjših količinah, ker te dobrote hitro izginejo. Blue - mačkon #2, pa se je oblizoval poleg, medtem ko sem nanašala prvo kremo ;)....
 

Seveda je otrok dobil tudi voščilnico - šolarka za mojo šolarko. Trenutno smo prerastli zeleno in sedaj je njena najljubša barva vijolična :) :) :). Še dobro, da ni ugotovila, da sem ozadje osnove potiskala na glavo :(...

Izzivi:

Sedaj pa je čas za bombonček (nimam še dokončane ideje, zato ostane skrivnost do žreba), ki ga bo prejela ena izmed vas. Vaša naloga je, da se "pofočkate" pod to objavo in Miji pošljete voščilnico do  
1. decembra 2021. V kolikor nimate naslova se mi javite na e-mail. Seveda greste v žreb tudi tiste, ki ste ji voščilnico že poslale, da ne bo kakšne pomote.

Hvala vam ker ste/boste pomagale polepšati moji mali praznovanje :)!

Nočko,
Ne-Ja

11 komentarjev:

moi pravi ...

Še 1x vse najboljše Miji. Vidim mami, da si se zelo potrudila in ji pripravila čudoviti praznovanje (kjub vsem nevšečnostim zunaj).

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Kako je prijetno spremljat naše "druge" otroke vse od rojstva dalje....svoje vidim vsak dan, pa ni take spremembe...ko pa pri tvoji preberem 6 let...mamma mia...Kakorkoli že...Mija je dobila vse, kar si je želela (itak...na to lahko računaš celo življenje...nikol se ne neha)...Domačo nalogo sem pa že opravila...kot vestna "teta" že par dni prej...

Klara pravi ...

Mmmm človek kar lačen postane, ko takole gleda vse sladkarije! Voščilnica je čudovita!

oldpunca pravi ...

Par dni nazaj mi je FB javil spomin - voščilnico, ki sem ti jo poslala, ko se Mija rodila. 6 let. Minilo je kot blisk. Lepo praznovanje si pripravila tvoji šolarki. :-) Tako kot Mojca, sem tudi jaz vestna "teta". :-)

iris-irena pravi ...

Pohvala za tortico in ostalo pecivo.
Muci sta pa tudi prisrčni
lp

Moje drobtinice23 pravi ...

Vse najboljše draga Mija 🍰. Mami si se tudi tokrat izkazala in ji pripravila izvrstne sladice za praznovanje rojstnega dne.

Valerija pravi ...

Vidim, da si za svojo princesko pripravila čudovito praznovanje, sicer pa kako ne bi, če si delala pod budnim nadzorom Mijinih mačkonov.
Vse najboljše Miji tudi tukaj. Moja voščilnica pa je gotovo prišla do slavljenke že pred časom.
Lp

*Urška* pravi ...

Draga Mija, vse najboljše ti želim. Tale tvoja mami pa ni kar tako...megastično praznovanje ti je pripravila z vsemi sladicami.

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Vse najboljše Miji za dopolnjenih 6. Z Gaio sva pošto že oddali :)
Vse pohvale mami za torto, sladke pregrehe, voščilnico,...
vse dobro vsem čez Nanos od nas

cebelica pravi ...

O, to pa je bilo čarobno praznovanje, pa čeprav ne v takšni obliki, kot bi si mala dama želela. Vse najboljše Miji. :)

Marjeta pravi ...

Vse najboljše Miji za rojstni dan. Res ni prijazen čas za naše malčke, ki bi se morali pridno družiti in igrati. Z veseljem mali Miji pošljem voščilnico, da ji polepšam praznovanje. Prosim, če mi pošljete naslov (marjeta.gomboc@gmail.com).