nedelja, 14. februar 2021

Tok rad...

 ...jaz te mam tok rad... 

...tok kot ptičkov je na nebu in snežink je not v snegu...

 ...jaz te mam tok rad... 

Repki -  Tok rad

Najboljše, da kar kliknete na povezavo in ob spremljavi Trkaja preberete objavo do konca... Danes je dvojni praznik, najprej vseh nas iz dežele Butalske in seveda tistih romanitčnih dušic :).

Ker treba za pusta hrusta pripraviti nekaj sladkega in za valetninovo naše drage posladkati, da so še slajši, sem naredila same sladke dobrote. V sodelovanju z našo mati so nastali kvačkani srčki/košarice za Ferrero Rocher.

 

Moji sladkosnedi so bili deležni tudi sladic v kozarcu z vanilijevim biskvitom, kokosovo kremo in grenivkinim curd-om. S kliki na povezave pridete do originalnih receptov. Če katera potrebuje recept za 15 - 2 dcl kozarčkov, pa naj javi. Z veseljem napišem, ker je kar nekaj sprememb ala Ne-Ja ;).

Drugi del sladkega razvajanja pa sta prvi in drugi poizkus pečenja makronov. Obe verziji sta po ukusu čista zmaga, malo pa je potrebno še izpiliti tehniko, da bo nogica lepša - pojedlo se je vse ;). V bistvu sem delala 2x po temle receptu, ampak v drugi rundi pozabila dodati muškat. Do nakupa barv pa še nisem prišla - je morala najprej uspeti testna verzija ;) ;) ;). Za vse tiste, ki se tega podviga lotevate prvič, priporočam da preberete še Mancino objavo z navodili.

Spodobi se, da  posladkam še papičkoljubce, če je to sploh beseda, še ena voščilnica v rumeni po dolgem času... Poigrala sem se s prejetimi rojstnodnevnimi dobrotami in sestavila cvetoč rumen šopek v lončku, ki je posajen na ozadje poštempljano s Tinino štampilko za ozadje in voščilom na vrvici. V notranjosti se skriva misle od Maveluja.
 
Izzivi:
Vesela hiška - rumena kot sonce 
Crafty sentiments - ang
 
Ne smem pozabiti pokazati še dveh lepotičk, ki sem jih prejela za rojsnti dan - hvala še enkrat vsem :) :) :)!
 

Lep preostanek nedelje in objemček na daljavo :)!
Ne-Ja

11 komentarjev:

  1. Uau, pri tebi je pa res sladko. Se mi kar sline cedijo. Moram malo raziskati povezave do receptov.
    Seveda pa sem tudi čisto navdušena nad tvojo voščilnico v rumenem. Krasne izreze si sestavila v zares lepo celoto, pa še ta ovalna oblika voščilnice me je čisto navdušila.
    Hvala, da si se pridružila našemu rumenemu izzivu v Veseli hiški.
    Valerija DT

    OdgovoriIzbriši
  2. Ta tvoja objava je pa tako sladka, da bi človek kar zlezel v njo in vse pojedel. Krema v kozarcu 😋😋😋 obožujem. Makaroni 😋😋😋😋😋😋😋, ljubki ♥️ podstavki so tudi tako cart, da o voščilnici ne govorim. Ljubka v rumenem.
    Pa hvala ti za vse tvoje pozdrave na mojem blogu 😘

    OdgovoriIzbriši
  3. O kako lepo si nas posladkala. Čudoviti so tvoji kvačkani srčki, voščilnica v rumenem, pa je čudovito izdelana, všeč mi je izbrani izrez in rumene rožice, pa tudi to kako si lepo dodala napis.

    OdgovoriIzbriši
  4. Mmmmm, kako pri tebi diši in se rumeno blešči ... tile Repki so me navdahnili v rimanje, vidiš?!
    Od prve do zadnje fotografije se cedijo sline, zaključek z rumenim šopkom pa me je še posebno očarala, saj si ga dodala v Veselo hiško ;-)
    Lepo zaključi vsa praznovanja, ki ti jih je natrosil februar, Majda

    OdgovoriIzbriši
  5. All so beautiful. Love your sweet treats and card. Wish I could be there. Thanks for joining Aud Sentiments challenge. Elaine

    OdgovoriIzbriši
  6. Lepo sem se sprehodila do rumene voščilnice. :-) Mislim, da je spet šla kila gor. :-) Obljubim, da se pečenja makronov ne bom nikdar lotila. Ti pa napovej, kdaj jih boš spet pripravljala. Saj veš, meje padajo. :-)) Sicer bi pa po službeni dolžnosti morala komentirati čudovit šopek rumenih rožic, pa se mi prsti od vsega sladkega zgoraj lepijo na tipkovnico. :-)
    Hvala, ker si se nam pridružila v rumeni Veseli hiški.

    OdgovoriIzbriši
  7. U sladko, sladka objava in za konec še krasno rumena čestitka. Čudovita je. Hvala, da si se nam pridružila v Veseli hiški.

    OdgovoriIzbriši
  8. Vem da makronov ni tako enostavno peči, zato vsaka čast za drugi poizkus in tako lep izdelek. Še sladica je v stilu rumenega šopka....Pohvale mami za rdeče srčke....

    OdgovoriIzbriši
  9. Mmm, kakšna sladka objava. Mislim, da so tvoji domači navdušeni preizkuševalci vseh dobrot:)! Me pa samo na daljavo cedimo sline;)! Rumen šopek je pa zelo lep!

    OdgovoriIzbriši
  10. Tukaj pa res lepo diši po sladkem. Kakšno prelepo razvajnje si pripravila za svoje. Sijoča voščilnica, ki si jo prinesla v Veselo hiško je prekrasna. Všeč mi je, ker je drugačne oblike in z vsemi detajli tako lepo sestavljena. Lepo, da ustvarjaš z nami v Veseli hiški.Pozdrav Janja

    OdgovoriIzbriši
  11. Jerneja ti nam itak same skomine delaš... Joj, ko bo konec korone pridem enkrat k tebi na obisk, ne ustvarjalni ampak slaščičarski! Ko pa na koncu zagledam še čudovito voščilnico z bujnim rumenim šopkom rož lahko le zapišem BRAVO ! Hvala za obisk v Veseli hiški in lepo se imej. Veana R.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar in ker si si vzel-a čas za ogled mojega bloga :).