nedelja, 10. januar 2021

60-letnica in sožalnice v beli

V novembru je praznovala okrogli jubilej sorodnica. V barvi njenega "novega" avtomobila sem se poigrala z modrino in 6-kotniki. Lani/letos je kar nekaj okroglih v sorodstvu, ampak očitno bomo prikrajšani za vse žurke... priznam, da ima te koronce že res "poln kufer" :(.
 
 

Poleg voščilnice je dobila še klekljano broško. Dejansko je vzorec čipke za balonček (tukaj in tukaj) stisnjen skupaj in tako nastane cvet. 

Za vpetje služi klobučna igla s solzico, upognjena pod kotom 90 stopinj, tako da se igla skrije v suknjič in konča z zaščito. Barva čipke je metalizirano modra, ki pa se nikakor ni hotela zableščati v vsem svojem sijaju.


Izzivi:
Najlepši par - lov na novo kolekcijo pomlad/poletje 2021  (6-kotniki)
Cute card thursday #668-anything goes 
Lil patch of crafty friends #149-ang
TTCRD - ang 

Drugi del je namenjen sožalnicam - tokrat sem jih odela v belino s pikico barve. Pri vseh sem uporabila embossirno mapico. Vse so že šle od hiše...

 
Na embossirano ozadje sem dodala darilni trak iz blaga. Maki poskrbijo za nežnost, vijuge za nežni spomin, Mavelu bannerček in napis pa za namen.
 
Pri drugi sem uporabila dva različna pravokotnika za več globine. Enega sem embossirala s srajčko s peresi in vijugami, ter embossiran del ralo potegnila s suhim viola aplikatorjem. Napis je prinesel Božiček pri Mavelu.
 
 
Zadnja ima voščilo vstavljeno v rahlo osenčen okvir, ki sem ga podložila s tremi zirezi tršega papirja. Vijugice so tokrat prevlečene s prozornim wings of stella markerjem.
 

Izzivi:
Vesela hiška #14 - bela kot sneg
Mavelu - razstava meseca januarja (štampiljka in banerček)  
Scrapping 4 fun #183-anything goes
Avenue 613 - anything goes
 
Pri nas se igrajo snežinke :).
 
pa, pa
Ne-Ja

16 komentarjev:

  1. Kako je spet lepo pri tebi. Prva voščilnica z broško je čisto dovolj zablestela, čeprav verjamem, da je v resnici še lepša. Čisto vsak detajl govori svojo zgodbo. Tudi jaz upam, da bomo enkrat kmalu spet ornik zafeštali, ampak trenutno se morabo tolažiti s tem, da smo zdravi in živi. Tudi sožalnice so lepe. Kako neverjetno lahko le z belino in pripomočki ustvariš lepe izdelke. Seveda se moraš vse spomniti.

    OdgovoriIzbriši
  2. Čudovito si ustvarjala. Kleklana broška je prelep dodatek voščilnici za okrogli jubilej. Kar se koronce tiče, ti lahko samo potrdim. :-)
    Sožalnice v belem so zelo elegantne. Všeč mi je drugačen pogled na to temo. Embosiran vzorec je čudovit. Zelo lepo in domiselno si dodala trak z maki na prvo sožalnico. Hvala, ker si jo pokazala v Veseli hiški.

    OdgovoriIzbriši
  3. Všeč so mi kompleti, sploh če je zraven tvoje mojstrsko kleklanje. Tudi sožalnica in voščilnice z belino so prelepe.

    OdgovoriIzbriši
  4. Spet si čudovito ustvarjala. Čisto po tvoje. Komplet voščilnice in broške je prekrasen.
    Hvala tudi za tvoje mojstrovine v beli barvi za Veselo hiško.

    OdgovoriIzbriši
  5. Draga Jerneja, naj se ti zahvalim za sledi, ki si jih pustila na mojem blogu...🤗
    Voščilnico za okroglo obletnico si fantastično dopolnila s čipko, ki meni požene metuljčke v prste :-) Krasna voščilnica.
    Tudi s sožalnicami si se lepo spoprijela. Všeč mi je, da si uporabila reliefne srajčke. Uporaba traku z maki pa si zadela v polno.
    Koronca...saj veš...
    Bodi lepo, pošiljam objem v vaš dom.

    OdgovoriIzbriši
  6. O kako lepi voščilnici sta nastali. Prav posebej pa mi je v uč padla bela sožalnica, ki kljub težkemu trenutku vliva upanje za naprej ❤️

    OdgovoriIzbriši
  7. Jerneja, navdušena nad voščilnico za 60, ob tem pa me je hudo navdušila še broška:))). O koroni ne bom zgubljala besed, kar pa se sožalnic tiče pa tudi svež pristop in so zelo lepe. Lep pozdrav Andreja

    OdgovoriIzbriši
  8. Beautiful and I love the embossing..Thank you so much for joining in with us at 613 Avenue Create..hope you will play along again..

    Luv CHRISSYxx

    OdgovoriIzbriši
  9. Wonderful, wonderful creations, Jerneja! I love the celebration of 60 with the wee brooch added! And your embossed white-on-white cards are stunning, especially with that gorgeous band of ribbon!! Thank you for sharing with everyone at NBUS! Take care and keep safe! Hugs, Darnell

    OdgovoriIzbriši
  10. Stunning cards!! I love them all! Thank you for joining the Scrapping 4 Fun Challenge!

    OdgovoriIzbriši
  11. Kako lepo si se poigrala z barvami in belino. Žal mi je, da so vse žalnice že odšle od hiše, a prinesle bodo tolažbo s svojo milino.
    Vesela sem, da si nas obiskala v Veseli hiški in se poigrala z našim izzivom, veselim pa se že naslednjega, daljšega obiska, in že ugibam, kaj nam boš pričarala.
    Lepo, lepo bodi, Majda

    OdgovoriIzbriši
  12. Gorgeous set of cards! Thanks so much for playing along in the Lil Patch of Crafty Friends Challenge!
    Donna (DT for Lil Patch of Crafty Friends)

    OdgovoriIzbriši
  13. Draga Jerneja tudi jaz imam pol kufer in še za vse kufre sosedov, te korone... A vidim, da tebe to pri ustvarjanju ne moti, saj so tvoji izdelki čudoviti ! Barvita voščilnica je prekrasna, sožalnica pa elegantna in tankočutna, da kar oči orosi. Hvala za obisk v Veseli hiški in prijetno ustvarjanje še naprej... Objem, Veana R. DT

    OdgovoriIzbriši
  14. Koliko krasnih izdelkov. Lepo, si ustvarjala in sožalnice v svetli so tako lepe. V vsej žalosti, dajo neko upanje, energijo. Hvala za sodelovanje v Vesli hiški.

    OdgovoriIzbriši
  15. S čudovoito barvno voščilnico si ustvarila. Klekljana broška je prekrasna. Bele sožalnice so elegantne in se zelo dotaknejo. Lepo, da si se nam pridižila v Veseli hiški. Pozdrav Janja

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar in ker si si vzel-a čas za ogled mojega bloga :).