torek, 1. september 2020

90 letnica in 60 let poroke

En lep pozdrav na prvi septembrski dan :). Upam, da je vaš podmladek z veseljem dočakal novo šolsko leto! Danes vam pokažem dve voščilnici, ki sta šli, tako mimo grede, v isto hišo :). Najprej se je pojavila dilema kako se reče 60-i obletnici poroke. Brskanje po spletu je dalo naziv "biserna poroka" ampak ga je hkrati tudi ovrglo... Ve katera kako je s tem poimenovanjem?  Začnimo z mislijo...
 
Tvoj rojstni dan naj bo le križišče, 
kjer na vseh poteh te sreča išče!
Naj bo zahod, sever, jug, vzhod, 
zdravje v vseh smereh s teboj naj gre na pot!


Najprej vam pokažem moško voščilnico za 90-letnika. Njegova soproga (mamina teta) je to obletnico praznovala pred tremi leti, tako da sta oba v zeloooo lepih letih. Gospod je bil zaposlen na Slovenskih železnicah kot vzdrževalec. Od tod ideja s tiri/križišči oziroma lokomotivo, zobniki in pogonskim oljem :P. Tudi originalna fotografija (najdeno na Pinterestu) te lokomotive ima številko 90, samo je bila premalo vidna, zato sem jo prelepila z zlato številko. Številka in napis sta zlato embossirana, packe "motornega olja" pa so narejene z Nuovo tekočimi perlami (Darilnica Klavdija). Zobnike mi je davno tega poslala Ketti za ta poročni projekt. S senčenjem sem jim dodala malo patine in vintage pridiha.

Izzivi:
Scrapping 4 fun #174- add bicycle/wheels
Seize the birthday #198- add gold
Alphabet challenge K-to use kraft paper or card (kraft paper)

Dolga in strma življenjska je pot,
na svetu je mnogo prevar in nezgod,
delo teži človeka vsak dan,
načrte si kuješ večkrat zaman.

Že 60 let si ob strani stojita, 
veselje in žalost drug z drugim delita.
Da tako bi ostalo, vam srčno želimo,
saj danes skupaj z vama se veselimo!


Drugo voščilnico/darilno škatlico sem prvič pokazala tukaj. Dejansko sem naredila kopijo srčne voščilnice (mušter mi je takrat poslala Goga), ker mi je bila kombinacija TOP. Seveda je ta verzija primerna za obletnico in ni več "navadna" poročna. Kombinacija zelenja za večno mladost, rdeče za ljubezen in zlate za svečanost.


V notranjosti se skriva zgornja misel, ki ogreje srce :). Vsaj slavljenki ga je, gospod je pa že rahlo dementen. Po moje pa je je bilo največ vredno, da so to dali osebno iz rok slavljenkini nečaki (oz. sestrini otroci) in jima z obiskom polepšali praznovanje :) :) :).

Izzivi:
Crafty sentiments - anything goes
Lil patch of crafty friends #140 - ang
TTCRD  -ang

Letos se okrogle obletnica v našem sorodstvu kar vrstijo in veste kaj, nismo še končali :P.

pa,pa
Ne-Ja

10 komentarjev:

Shirley-Anne pravi ...

it seems to me that much respect and thought went into the creation of this lovely card so I am sure it will be appreciated . thanks for sharing with us here at TTCRD anything goes challenge .Good luck with your entry and hope that you join in again soon .
Shirley-Anne DT

Valerija pravi ...

Uau, krasno si ustvarjala. Nad tem vlakom sem čisto navdušena. Kako super si se spomnila in mu na sprednji del dodala drobno številko... Super!

MOJCA BOŽIČ pravi ...

WAW....Najprej moj poklon tako častitljivi obletnici, kot je 90 in š en WAW...60 let skupne poti.....jaz jih imam 35, pa se mi zdi, da je lepo za slišat...60 pa!!!!!....lepi številki za v eno hišo....Mislim, da kljub demenci bo ta zreli "fantiček" prepoznal temo, ki leti na svojo bivšo službo...moška, zadeta v piko...Le kako ponazoriti toliko skupnih let...preprosto in jedrnato...a rabiš še kaj več kot številko in rdečo barvo...NE!!!! Krasen komplet....

oldpunca pravi ...

Ti se lotiš pravega raziskovanja pred izdelavo posamezne voščilnice. Pridna si. Rezultat tvojih raziskav pa je izjemen. Krasni voščilnici. Tista z lokomotivo je res fantastična. Druga, za biserno obletnico poroke, pa tudi. Pri raziskavi o imenih obletnic porok pa si dobila potrditev, da ne moreš verjeti vsemu, kar prebereš na internetu. :-)

Debbie Mageed pravi ...

What beautiful card and gift box! Love your wonderful attention to details! Thank you for playing with us at the Alphabet Challenge and hope you can join us again soon.

Joy Wilson pravi ...

Wow! This is amazing! Thanks for joining our Anything Goes Challenge at Lil Patch of Crafty Friends. I hope join us again real soon!
Hugs, Joy
Joyfully Stamps
Lil Patch of Crafty Friends, Owner/Coordinator

Megan J pravi ...

Two wonderful cards for two special events. 90 year old birthday card is stunning for a railway worker. The anniversary card is amazing, I think the 60y Anniversary is called a Diamond Anniversary here in Australia... Thank you for sharing your creativity with us at Lil Patch of Crafty Friends, good luck in the prize draw... Megan DT LPoCF

Cvetoči travnik pravi ...

Jerneja kako lepo si vse obeležila, opisala in seveda izdelala. Navdušena prav nad vsakim delom tvojega izdelka. Resnično obvladaš. Pošiljam ti lep pozdravček in obema objem Andreja

Vicki Dutcher pravi ...

What a great masculine card with the train engine! Thanks for joining in at STB.

Scrapping4funChallenges pravi ...

Gorgeous Masculine card, love the train!
Thank you for your entry at Scrapping4funChallenges.
Rachelle DT
https://scrapping4funchallenges.blogspot.com