torek, 28. maj 2019

Za 18 :)

V petek 24.5. je sestrica - in moja "matura", praznovala 18-i rojstni dan. Ker ni hotela nekega pompa okoli tega, smo ji domači pripravili piknik v družinskem krogu, torto in drobno pozornost. Takole pa je vse skupaj zgledalo...


Zaželela si je svežo torto z skuto/jogurtom gozdnimi sadeži in banano. Ker bo čez par dni tudi uradno frizerka (smo zaključni še manjka), sem ji naredila torto v ombre odtenkih po približno tem receptu za sadno jogurtovo torto brez peke. Za dno sem uporabila Ramin recept za čokoladne bananine muffine (recept slika spodaj). Uporabljeni jogurti so Jogobelini z okusi borovnica, jagoda in banana.


Prvič sem delala take kreme in učinek je WAW, čeprav sem se ustrašila da ne bo stala.





Za darilo je dobila €, da bo lažje opravila izpit za avtomobil v voščilnici z njeno podobo.


V notranjosti pravokoten žepek, ki se zaključi z besedo Zate, za boljši efekt sem jo poštempljala z napisom vse najboljše.


Da pa ne bo pozabila na ta dan še njene fotografije v okvirju. Vse so natisnjene in kaširane, nato pa  izrezane s Tininimi šablonami (pravokotniki s šivi, valoviti kvadrati s šivi, kreativni ovali) z dodatkom marjetic, da sem skrila prazne prostore in dodala svežino.


Izzivi:
Najlepši par - galerija meseca maja 
Seize the birthday #166-presents
Lil patch of crafty friends #106 - ang
Crafting from the heart #244 - ang
TTCRD - ang


Mija je naredila risbico z vodenimi barvicami. Obilo roza in bleščic ki so tudi po okvirju, slončki z 18-imi baloni, nekaj metuljev in seveda konji. Vse šablone so od Najlepšega para.


Med ustvarjanjem.

Na isti dan praznuje tudi bratranec. Za njega sem naredila tiramisu, Mija pa je dodala risbico nogometaša Nejca :).

Mija, 3-leta.
Med ustvarjanjem.  
Izzivi:
Scrapping 4 fun #141 - masculine

Naš petek je minil na hitro, v dobri družbi in seveda ob sladkih dobrotah.

Deževen pozdravček,
Ne-Ja

12 komentarjev:

  1. Vse najboljše tvoji sestri in bratrancu. Sploh ne vem,kje naj začnem. Torta je viseti njamiii. Vidim, da sta bili s tvojo deklico nadvse pridni in ustvarjalni...naredili sta odlične izdelke.Bravo!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Jerneja, torta izgleda omamno dobro, sigurno je bila izvrstna. Voščilnica je unikatna kakor tudi vse ostalo.

    OdgovoriIzbriši
  3. Vse najboljše za rojstni dan in srečno od jutri dalje maturantka!!!!....(Tudi jaz imam enega maturanta doma in približno vem, kako se tvoja mami danes počuti!!!)...
    Torta je morala bit fantastično dobra in ne samo lepa. Lepo si jo "počastila"...sladko in papirnato. Mala pa itak raztura s svojimi kreacijami.

    OdgovoriIzbriši
  4. Vse najboljše sestri. Mmmm, ne dvomim, da je bila torta nadvse okusna in je hitro zmanjkala. Lepo si se potrudila tudi z ostalim, še posebej pa je bila izvirna Mija.

    OdgovoriIzbriši
  5. Kako je vedno luštno in veselo pri vaši hiši. Vse si tako lepo izdelala...in slastno tudi! Srečka, da ima takšen zgled!

    OdgovoriIzbriši
  6. Uau, koliko vsega lepega. Navdušena nad vsakim projektom posebej. Voščilnica s sliko, na kateri kaže na številko je svetovno izpadla... Torta pa zgleda njami...bom malo preučila recept, morda pride prav že v teh dneh ;)
    Vse najboljše tvoji sestri.
    lp

    OdgovoriIzbriši
  7. U kako lepa objava...prav vsa od začetka do konca. Vse najboljše vsem slavljencem in srečno naprej...

    OdgovoriIzbriši
  8. Nič več ne bo tvoja mala sestrica. :-) Lušna punca. Lepo si jo pocartala on pomembnem mejniku. Za torto ti verjamem na beseda, da je bila tako dobra, kot je lepa. :-) Voščilnica s sliko mi je všeč, kolaž pa še prav posebej. Lepo si dodala marjetice. Posebna pohvala pa gre tvoji mali umetnici. Zelo lepo in prisrčno je ustvarjala. <3

    OdgovoriIzbriši
  9. kakšna fajna torta, vauuu, in ta kolaž fotk, carsko! in vidim, da je super družinsko ustvarjanje že stalnica, kako je to fajn ..

    OdgovoriIzbriši
  10. Lovely memories
    Thank you for your entry at Scrapping4funChallenges
    Rachelle DT
    https://scrapping4funchallenges.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  11. Fabulous layout page.
    Val DT
    Scrapping4funchallenges

    OdgovoriIzbriši
  12. Great birthday card. I like that you made it personal. Thanks for joining us at Seize the Birthday.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar in ker si si vzel-a čas za ogled mojega bloga :).