torek, 15. maj 2018

Fantovski obhajilni voščilnici

Sem kolebala ali jih že pokažem ali še ne še, glede na to, da prvo-obhajanca še nista šla k obhajilu... Mojemu blogu ne sledita, tako da ni problema, ena mami bo pa malo zamižala :). Obe voščilnici vsebujeta tudi embossirane elemente zato ju hitim lepiti k njihovem #210 - toplo embossiranje.



Tokrat sem se poigrala s trakom, ki sem ga vpela/všila na papir skozi luknjice. Mu dodala kovinskega angelčka in vse skupaj vpela na osnovo. Ena je embossirana druga pa z navadno blazinico, v notranjosti pa sta obe embossirani.


Kuverti imata srebrn odtis kotne čipke, ki naj bi simbolizirala kelih, nad njo pa napis IHS. Sprva sem mislila dodati pod napis še krogec, vendar mi ni bilo všeč.


Zarisala sem si osnovo križa, ga na krakih preluknjala z luknjačem in v luknje napeljala trak. Poizkusila sem več kombinacij vezanja, za ta pravo pa se je izkazal z dvema trakovoma, ki sta predhodno zvezana v vozel in šele potem napeljana vsak v svoje luknje. 


Obvezno pa se mora trak zadaj pričvrstiti proti zunanjosti osnove, ker se drugače luknje preveč opazijo. Sem poizkusila tudi z zarezami, pa mi ni bilo všeč. Uporabila sem klasični šeleshamer, ki pa je premehak in se potem pri vpetju na osnovo zvije. Priporočam uporabo vsaj 250 g osnove, na katero boste vezale trak.

Za konec pa še križa malo bolj od blizu. Traka sta širine okoli 4 cm, tanjši so mi bili premalo "bogati". Osnovna ideja je bila videna na Pinterestu. Sama voščilnica pa se mi zdi primerna tudi za vabila, 1x ob priliki naredim mogoče še kakšen osnutek, za letos se obhajila počasi že bližajo koncu.



Izzivi:
Lil patch of crafty friends #81 - atg
Inspiration destination #150-atg
Crafting from the heart #206 -  atg

pa pa
Ne-Ja

10 komentarjev:

  1. O, kako zelo lepi in elegantni voščilnici! Krasno si uporabila kotno štampiljko. Hvala za nasvet, kako izdelati križ. Zelo mi je všeč ideja, izvedba in izgled. :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Super ideja in izvedba! Zelo lepa križa!

    OdgovoriIzbriši
  3. Imenitna ideja in izvedba, eno samo navdušenje me je Jerneja!
    Lepo, lepo bodi, Majda

    OdgovoriIzbriši
  4. Zelo dobro si se znašla z izdelavo križcev. Všeč mi je, da se motiv ponovo v notranjosti in na kuverti. Hvala, ker sodeluješ pri Craftalnici

    OdgovoriIzbriši
  5. Zelo lepo izpade križ, narejen iz traku. krasni in elegantni voščilnici.

    OdgovoriIzbriši
  6. Super ideja, tole s križem. Prelepi voščilnici.

    OdgovoriIzbriši
  7. Super ideja, krasna križa in voščilnici.

    OdgovoriIzbriši
  8. Zelo lepi voščilnici si naredila in se krasno znašla glede embosiranja :-)) Super ideja sta tudi oba križa.
    Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice … Srečno!

    OdgovoriIzbriši
  9. Čudovita voščilnica in krasno bogato embosiranje. Izdelava križa je fantastična.
    Hvala, da si se nam pridružila v Craft-alnici. Lp Lili

    OdgovoriIzbriši
  10. So beautiful, I love the ribbon cross. Thanks for sharing with us today over at LPCF.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar in ker si si vzel-a čas za ogled mojega bloga :).