sreda, 17. januar 2018

Konji in tri leta

Ne vem kje naj začnem s to objavo, ali naj vam najprej pokažem projekt Kalisto ali projekt Izabela ;). Oba povezuje ljubezen do konj in konji na100 in en način...

Mala navihanka Izabela je  prvega v letu praznoval tretji rojstni dan. Na blagoslovu konj (26. december) jo mami ni mogla spraviti s hrbta dedkove kobile,  zadnjič je bila zelo žalostna ker se nismo ujeli s konji, še na praznovanje rojstnega dne ji je mami pripeljala njeno jezdno igračo :). Pri takem navdušenju mora biti tudi darilo potem v povezavi s konji - in ja, očitno smo bili vsi povabljenci tega mišljenja :). 



Naredila sem ji "senčno voščilnico". Idejo za tako voščilnico sem dobila že pri Vanji in njenem adventnem venčku, sedaj pa je prišlo do realizacije. Laterna je mišljena kot staja s tremi konji. Je trikotne oblike za vsakimi vrati pa se skriva suho embossirana konjska glava na pavz papir. 


Vsaki staji sem dodala tablico (štampiljka Najlepši par) z imenom konja. Staje se zapirajo s pomočjo deteljice in pikapolonice (princip zatiča). Zapaha nisem naredila, ker bi mala to z veseljem odtrgala. Že tako je Mija testirala trdnost pikapolonic preden sem sploh končala z voščilnico.



Odprta streha z lučko in zaprta s trakom. Da sem zaprla streho okoli traku sem papir kar "naštancala" z deteljico in potem zaprla prekrivajoče kot da so strešniki :). 


Poleg sem ji reciklirala škatlo od čipsa (Lidl) z namenom, da bo imela košek za svoje umetnine, služil pa je tudi kot darilna vrečka za darilo. Mija je košek okrasila z nalepkami konj in seveda pikapolonicami, manjkal pa ni niti palček kot novoletno darilce :). 

Drugi projekt je klekljana konjska glava za strica Z.. Ta projekt mi je v oktobru vzel cca 25 ur časa in kar nekaj živcev, ko sem ga dala okvirit. Čipka meri približno kot format A4, celota pa približno 50 x 50 cm. 

Podloga je "plišasta", okvir ima vgrajen paspartu, za dodatno globino pa poskrbi še okvir vrezan v samo podlago. Tako imam dejansko dvojni paspartu, ki s pomočjo ozadja konja postavi nekam v naravo in ga naredi malo bolj 3D. Za dodaten efekt poskrbi še antirefleskno steklo, tako da v njem ne vidiš svojega odseva. Stric - popolna zmaga :).

Kalisto - črni lepotec v živo :)
Hvala ker ste se prebile čez kilometrsko objavo :).

Izzivi:
Najlepši par - galerija meseca januarja 
Deep ocean #172 - something new (the shape of the gift card)
Lil patch of crafty friends #73 - atg
Inspiration destination #142 - ATG, optional twist-embossing
Scrap book stamp society #132 - anything goes
Alphabet challenge U-for use 3 of something (3 ladybug, 3 cloves, 3 horses...)
Crafting from the heart #190 - atg

pa pa
Ne-Ja

14 komentarjev:

  1. Kako krasna objava. Fenomenalna ideja s to laterno v obliki staje. Za klekljanje pa samo kapo dol! Bravo punca! Sicer pa ti je sigurno Mija pomagala, drugače ti ne bi uspelo ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Na konjskem hrbtu se je ta objava prebrala kot blisk :) Kapo dol: za voščilnico/stajo v funkciji laterne ter tvoj mega projekt za strica. Kar naježila sem se, kakšno delo si opravila. In čestitke za nazaj tvoji triletnici Izabeli.

    OdgovoriIzbriši
  3. Vauuuu - pustila si me odprtih ust med občudovanjem tvojih mojstrovin pod Mijinim mentorstvom ;-) Čudovito na kvadrat; take srčne objave z veseljem preberem od začetka do konca, vmes pa se mi smeje do neba :-)
    En velik objem k vama, Majda

    OdgovoriIzbriši
  4. Kapo dol. Že staja s konjički je tako cart, tale klekljana slika pa tako zmaga. Se vidi, da je delana s srcem.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ooo to pa je bil projekt klekljanja! Uau! Pa tudi lanternica izgleda super! In rolica za shranjevanje umetnin! Si moram omisliti nekaj podobnega za mojo starejšo umetnico...

    OdgovoriIzbriši
  6. Jerneja, tudi jaz sem ostal z odprtimi usti in samo skrola dol gor - dol gor, nisem si mogla ogledati vseh detajlov hkrati. Še dobro, da imaš pomočnico 😉 Ženska, čudovite stvari si naredila. Klekljan konj ga pa odnese...poklon, poklon in še enkrat poklon!

    OdgovoriIzbriši
  7. Velik projekt. Čestitke za vse. Tudi jaz sem rolala gor in dol. Ko delaš s srcem je vse lepše.

    OdgovoriIzbriši
  8. These projects are wonderful! Beautiful horse! Thanks for sharing them with us at Lil Patch of Crafty Friends!
    Sandy DT

    OdgovoriIzbriši
  9. Oh, Jerneja...vse je tako lepo....kaj si pa naredila s kleklanim konjem je pa popolni presežek. Nekaj izjemnega je...

    OdgovoriIzbriši
  10. Prekrasna "konjska" objava :-) Klekljan je krasen pa tudi za malo triletnico je super ideja in izvedba!

    OdgovoriIzbriši
  11. U, madonca, kakšna krasna "konjska" objava! Zadovoljna mala ljubiteljica konj, zadovoljen velik ljubitelj konj in zadovoljna Mija, ki je lahko lepila nalepke. :-) Fantastično si ustvarjala. Domislice imaš svetovne.

    OdgovoriIzbriši
  12. Lovely work, thanks for sharing with Crafting from the Heart!

    OdgovoriIzbriši
  13. Ne-Ja this is beautiful

    Thanks for join us at
    {ScrapbookStampSociety DT Member}
    Hope to see you again and goodluck

    Greetings Karin DT Coördinator

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar in ker si si vzel-a čas za ogled mojega bloga :).