torek, 26. maj 2015

14 in 20 let

V nedeljo smo ubili dve muhi na en mah. Praznovala sta naša tamala in bratranec - ona 14 in on 20-let. V ta namen sem pekla torto in naredila taprave najstniške allstarke. Dejstvo je, da še kar ne verjamem, da je od moje mature preteklo že celih 14-let - groza :P.

Gremo kar k fotografijam, danes ni dan za čevekanje.




Znotraj sta malenkost drugačni, obe pa barvno usklajeni z darilom.



Namesto klasične zvezde ena misel in leta.


In slavljenca ob tortah.


Za N. je torto (bel biskvit polnjen s skuto, kislo smetano in breskvami) naredila teta B., za tamalo pa se je "matrala" moja malenkost. Ker sem pekla prvič po tem receptu je bilo malo kiksov, vendar je zginila cela v cca 2-urah. Za omočitev torte sem prekuhala cca 0,5 kg izkoščičenih češenj z dobro zrelo banano, cca 3 žlicami ruma, sladkorjem po okusu (češnje še niso bile taprave) in vanili sladkorja. Na kocu sem vse skupaj zmiksla s paličnim mešalnikom in razredčila z malo vode. V notranjosti se skriva krema v kombinaciji z narezanimi bananami (Nutella s smetano in banano je vedno pametna odločitev ;)). Po vrhu pa krema (jaz optimist sem bil mnenja da bo drugi dan bolj in lepše mazava zato se vidi da je nedokončana :( ) in rožice narejene iz češnje in mandljev  v lističih.

Moram narediti malo skominov na ta deževen in turoben torek. Sicer pa sem danes dobila obvestilo, da se tehtnice premaknejo za 10 kg nazaj oz. na poletno težo ;).

Izzivi:
TTCRD - anything goes
Dream valley challenges #107-anything goes

nočko
Jerneja

20 komentarjev:

  1. krasni voščilnici - super ideja z alllstarkami, ki si jo bom kdaj izposodila ... in pa torti - sem kar lačna postala. tale o tehtnici pa je originalna, hahahaha!

    OdgovoriIzbriši
  2. Tehtnico tudi jaz poskušam nastaviti na poletni čas... ampak se mi je malo pokvarila. :-))
    Madonca, so alstarke na čestitkah svetovne! Super si tole nagruntala. Zelo všeč. Od mene dobiš desetko! :-)) Torti obe zgledata slastno. Glede na to, da je "tvoja" tako hitro postala preteklost, predvidevam, da je bila res za prste polizati. Ne bom je niti poskusila speči. Obljubim. Tehtnica...

    OdgovoriIzbriši
  3. Kakšni frajerski vošđčilnici. Dobra izvedba, malo drugačna. Torti sta obe videti njam, ko pa naštevaš kaj vse si dala vanjo, pa itak dobim napad sladkolakote, sploh ker je ura ravno prava, da bi pasalo sladko :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Svetovna izvedba allstark. Bravo! Joj, s tortami pa delaš lušte, še sreča, da imam nekaj sladkega v hladilniku :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ideja ti ja sa allstarkama fenomenalna. Mislim da su bile pun pogodak. A sto se torti tice, tu ti mogu samo zaviditi jer ja imam dvije lijeve ruke po pitanju kolaca. :))
    Lp, Martina

    OdgovoriIzbriši
  6. Ojej, tale slavljenec je pa "zelo" navdušen nad pihanjem svečk...ja jasno, kdo je pa še videl, da 20 letnik piha svečke :))...ubogi fant...ženske, ženske.
    Te tvoje teniske so itak vesoljski projekt, ki bi ga lahko izvažala, tako je dobra ideja. O torti pa nobenega komentarja, glede na to, da sem volk na sladke stvari (sigurno je bila torta čisto zanič in moraš ponovit vajo) in da sem trenutno na bojni nogi s tehtnico (katera pa ni, ko je treba zmetat cujne s sebe). Hudič babji (tehtnica namreč) me nikakor ne uboga, čeprav ji dopovedujem, tisto tvojo foro ...poletni čas 10 kil dol, ona ne šmirgla tega sistema, trmasta ko sam satan...da najamem izganjalca hudiča...mogoče...še sporočim!!!! čao

    OdgovoriIzbriši
  7. Saj ne morem verjeti, da brez šablone narediš povsem "taprave" Allstarke. Vezalke, ali po domače "šnirnci" so tudi taki pravi. Super so izpadle in ideja za ponucat:)) Glede na torte pa tole: ne moreš verjeti, ampak tudi moja tehtnica se je pokvarila in mi nikakor ne pokaže prave teže:)), tako da jo bom kar gledala in se slinila:)) Lep pozdrav in naj te ne obremenjuje tistih 14 let po maturi. Sedaj se imaš sigurno super;)) Andreja V.

    OdgovoriIzbriši
  8. Super ideja z allstarkami. Pri mladih ne moreš faliti, moj jih nosi 365 dni v letu.

    OdgovoriIzbriši
  9. Ej, te tvoje alstarke so res fantastične! Super si se znašla. Obe voščilnici sta res mladostni.
    Tako kot slavljenca. Vse najboljše obema!

    OdgovoriIzbriši
  10. Krasno si izvedla tole z allstarkami in meni se zdajle kar cedijo sline ob pogledu na obe torti.

    OdgovoriIzbriši
  11. Waw noro dobre čestitke! Jaz tudi ne morem verjet, da je od moje valete minilo 13 let! Oh joj! Tortice super zgledajo! In se strinjam nutela, banana in smetana so odlična kombinacija :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Jerneja prelepi voščilnici si sestavila in izbrala krasni barvi.
    Pozdravček, Jana

    OdgovoriIzbriši
  13. Svetovne allstarke, krasno si jih skombinirala. Skomine z tortama si tudi naredila, za povrh pa še opomin na tehtnico. Moja se ne strinja s tem, vstraja pri svojem. lp.

    OdgovoriIzbriši
  14. Voščilnici sta super. Obe torti sta videti zelo slastni. Lp

    OdgovoriIzbriši
  15. Allstarke si izvedla tako čudovito, da kapo dol! O, tortice, njami! Bravo!

    OdgovoriIzbriši
  16. Fenomenalno si naredila allstarke!!! Tele tortice bi tudi jaz z veseljem poskusila :))
    Lp Danica

    OdgovoriIzbriši
  17. allstarke so fenomenalne:))))
    torte pa so wauuuuuu zgledajo lepo domace in to je carsko:)))) vse kar si dala v torto je tako ali tako super u kombinaciji pa zmagajo:)))

    OdgovoriIzbriši
  18. Wow love the design, a brilliant idea that looks fab and love the card interiors. My favourite is the hot pick :) thanks for joining us at TTCRD this week and good luck
    Andrea x

    OdgovoriIzbriši
  19. Joj, kolk si pa dobre rožice z mandlji naredila. I just love it. Starke so tud kul. Lajkam!

    OdgovoriIzbriši
  20. Uau, fantastično si naredila allstarke, sploh vezalke, zelo domiselno! Tortice pa izgledajo slastne! :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar in ker si si vzel-a čas za ogled mojega bloga :).