sreda, 07. maj 2014

Vabilo za abrahama

Stric Z. je poklical in naročil: "Za M. naredi 50 vabilo za abrahama, nekaj s konji." Na vprašanje kaj in kako je bil odgovor: "Saj ti to že veš kako." Pa smo bili tam kjer ni muh :(. Po preverjanju asortimana v spletnih trgovinah, kjer kupujem, sem našla celo eno štampiljko konja in pri tem se je končalo... Pa da ne pozabim omeniti, da je bilo to v petek pred prazniki, vabila pa naj bi bila narejena do konjenice oz. 1. maja...

Ideja za vabilo je padla po parih računalniških poizkusih: z embossirano belo konjsko glavo (sliko je ponudil "stric CorelDRAW, bela pa zato ker ima M. belega konja), saloonskimi vrati in št. 50 z napisom vabilo za pečat je bilo to, to. Načeloma sem si sama skopala časovni grob, ker je bil prvi termin sredina maja, potem pa dobim komando 1. maj...

Po dveh dneh klečanja pred balo valovitke in balo eko papirja (dokler ga nisem zaplenila je bil namenjen zaščiti pri beljenju), ter vihtenja ravnila in svinčnika sem dobila papir želenih dimenzij. Sledilo je ogromno rezanja in senčenja (pri št. 20 sem uničila mini rjavo blazinico, do konca pa še penast aplikator), robljenja, tiskanja, ročnega embossiranja s svinčnikom (bel prah je očitno znanstvena fantastika v trgovinah), lepljenja, "perlanja" prekinjanja... in po dobrih treh dneh, so bila vabila v četrtek končana :).

Salvljenec jih je dobil danes v roke (konjenica je zaradi slabega vremena odpadla), zato vam jih lahko pokažem. Ravnokar me je tudi poklical in v stilu: "Ja kaj si ti nor!" izrazil svoje navdušenje - sem vesela "ku marela", da je zadovoljen :).


Listek s tekstom (le-ta je by the mimo, moja predelava znanega komada) je navidezno pritrjen s črnimi polperlami, robovi senčeni, vogali pa zaokroženi z luknjačem. Za zapiralo sem uporabila luknjača v obliki poštne znamke in deteljice. Na eni strani je deteljica pritrjena na "znamko" na drugi pa je delno pritjena na osnovo, tako da se privzdigne in zapre vabilo. Edino barvno odstopanje je dejansko rdeča kovinska št. 50. "Znamke" so reciklirane iz čajnih škatlic in škatel Barillinih testenin - barvno ozadje pa je skrito z eko papirjem. Razlog? Dejstvo, da je material malo "masten" tako da se odtis rahlo razleze in da patino starega :).Izzivi:
Scrap book stamp society #40- anything goes

En deževen pa pa in hvala vsem za komentarje!

18 komentarjev:

 1. Vauuu, super si tole izvedla in vabila izgledajo čudovito. Pri takšni količini si se res potrudila!!!

  OdgovoriIzbriši
 2. Krasna vabila,
  zelo domiselno narejena
  lp Tamara

  OdgovoriIzbriši
 3. Koliko dela si si nakopala ;) navdušena nad celotno kombinacijo ;) noro dobro si zadovoljila vse kriterije ;) bravoooo

  OdgovoriIzbriši
 4. Pa kaj si ti ena dobra duša! Imam občutek, da te tvoji sorodniki malo izkoriščajo :-))) Vabila so enkratna in tale konjska glava zmaga. Super! M. pa se naj kar potrudi, da boš dobila vsaj največji kos torte na žurki :-)

  OdgovoriIzbriši
 5. Na super idejo si prisla s temi salonskimi vrati. Krasna vabila. In ja, ko se dela na maso se na koncu porabi in unici kar nekaj materiala. Zal :(

  OdgovoriIzbriši
 6. Super so in koliko jih je... :)

  OdgovoriIzbriši
 7. Kaj si bila pridna in tole s konjsko glavo si se super spomnila. Naredila si čudovita vabila...všeč mi je
  na kakšen način se odpirajo!!! Lp, Jana

  OdgovoriIzbriši
 8. Super ideja in čudovita izvedba. Tole z embosiranim konjem in salonskimi vrati si se res dobro znašla. Všeč so mi tudi naravne barve v kombinaciji z modro.

  Pozdravček, B.

  OdgovoriIzbriši
 9. Uau, kako so krasna vabila! In nič čudnega, da je bil slavljenec navdušen! :)

  OdgovoriIzbriši
 10. Hi Ne-Ja what very beautiful cards you have made.


  Thanks for join us at ScrapbookStampSociety Challenge.

  Greetings Karin DT Coördinator


  OdgovoriIzbriši
 11. What a beautiful card we have here!
  Thank you for participating ScrapbookStampSociety Challenge
  Hugs Kaija DT-member

  OdgovoriIzbriši
 12. Super invitations!
  Thank you for joining the Less is More Challenge this week
  Anne
  LIM Designer

  OdgovoriIzbriši
 13. To pa je bilo enega dela.Po navadi nam več časa vzame iskanje ideje kot izdelava. Vabila so prekrasna. Všeč mi je prav vse kar si naredila. Bravo... :))

  OdgovoriIzbriši
 14. I'm sorry that I'm so late in visiting this time, but a new laptop has taken a little time to set up and get to know!!
  This is simply superb stationery!
  Thanks so much
  Chrissie
  "Less is More"

  OdgovoriIzbriši
 15. Just absolutely gorgeous is all I can say really! LOVE them! Thanks for the inspiration, and for joining us at Through the Craft Room Door.

  Jeannie Thomas
  TTCRD Design Team

  OdgovoriIzbriši
 16. Uf Jerneja, ti si pa daš dela! Tole je noro dober projekt, odziv slavljenca pa povsem primeren vloženemu delu in krasnemu končnemu izdelku :)

  OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar in ker si si vzel-a čas za ogled mojega bloga :).