torek, 25. februar 2014

Moj mali muc...

Na blogih videvam pomladanske objave, sonček, zvončke... In potem doma našega Scarry-a, ki se ves shujšan, pretepen, delno brez zaplat dlake smuka meni pod nogami in neusmiljeno mijavka "enčeš, čohaj me če me že drugi tepejo"... Tale pesmica prav paše poleg, pa še spremljavo ima:


 
Scarry oz po domače Strahec pred prvo romanco.

No, saj ne da je imel njegov predhodnik Muster kakšne drugačne navade. Žal so ga raznorazne avanture; npr. plezanje pod avtocestnim viaduktom (3x dol po lestvi v spremstvu gasilcev), skakanje z balkona, ter konec koncev tudi ljubezenske, stale življenja. Ma bil je tak cart, da ga iščeš :).

Muster na svojemu placu.
Tale moj naslednji muc, pa kljub pomladi ostaja doma, samo okvir mu še manjka. Je bil pa prava muka za moj hrbet, ker kar ni in ni hotelo biti konec vzorca. Narejen je že kar nekaj časa nazaj (par let) - takrat ko sem bila še bolj pridna pri klekljanju...

Kateremu mucu je bolj podoben?
Za konec še vabilo na ogled akcije: Stopimo skupaj za slovenske gasilce! Na sporedu bo jutri, 26.2.2013 ob 20.00 na SLO 1 ob spremljavi Modrijanov (med drugimi) in pod taktirko Slavka Bobovnika. Iz naše regije bo tekom dneva na RTV SLO dežuralo en kup gasilk v vlogi telefonistk - v času oddaje pa tudi moja malenkost.

Za vse tiste "nejeverne Tomaže", kakšno stanje je bilo in je v naši okolici pa še dva posnetka. Prvemu je avtorica Tjaša Radojevič iz PGD Unec in prikazuje 14-dnevno intervencijo žled in poplave v našem sektorju. Drugi posnetek pa prikazuje iz zraka poplave v vasi Laze, avtorja pa sta brata Doles iz PGD Rakek. Kakšno sliko več pa se najde tudi na PGD Ivanje selo in naši facebook strani.

Hvala vsem za vso moralno podporo. Upajmo da bo narava končno umirila in da bo cela Slovenija kmalu zadihala v pomlad 2014 brez naravnih ujm - za letos jih je bilo dovolj!

nočko

11 komentarjev:

  1. Krasni mačkoni živi, rajni in kleklani.
    Jutri pa bom s tabo in vami-hvala za vse kar počnete v dobrobit družbe, skupnosti, posameznika.
    mirno noč in lepe sanje
    lp Tamara

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja, mačkoni so strastni ljubimci :-) Še pretepati se pustijo. In to vse za izbranko svojega mačjega srca :-)))
    Jutri bom pa s teboj in s tvojimi gasilci. Res so bili zvezde ob tokratni naravni nesreči!

    OdgovoriIzbriši
  3. Lepi mucki.
    Jutri bom tudi jaz kot Sonja s teboj gledala oddajo.
    Želim ti lep sončen dan.
    Lp Danica

    OdgovoriIzbriši
  4. Kapo dol za take kot si ti in vse prostovoljce, ki ste pomagali ljudem. Vesela sem, da so takšne akcije. Je pa żalostno to, da dajo največ tisti, ki še sami nimajo, tistih s polnimi žepi se take akcije ne dotaknejo :(
    Mucek pa je krasen in vreden vsake ure. Res mi je všeč, da vas toliko mladih obvlada kleklanje in da ta stara umetnost izdelovanja čipk ne bo izumrla.

    OdgovoriIzbriši
  5. Hhhhmmmm podoben je spodnjemu mucku? Držim pesti, da akcija uspe....kar zagotovo BO. Ko gre zares, Slovenci zelo radi pomagamo drug drugemu....in to tudi drži....še raje pomaga tisti, ki sam nima veliko. No, sama sem "boterca na daljavo" deklici iz Zambije -Mweli- že skoraj 11 let. Čeprav je žalostno, da je tudi v Sloveniji veliko otrok, ki potrebuje takšno pomoč....hhhmmmm so mi že misli odplavale...Pozdravček, Jana

    OdgovoriIzbriši
  6. Čudoviti mucki ;) super akcija, upam da zberete (mo) čim več denarja;) da vsaj malo povrnemo, kaj so gasilci v tem času naredili za nas ;))

    OdgovoriIzbriši
  7. Upam, da bo nadaljevanje leta prineslo manj intervencij vsem gasilcem, reševalcem in ostalim prostovoljcem (moj tata je gorski reševalec in vem, kako je), da se narava pomiri in vsi skupaj malo lažje zadihamo.

    Mačka je moja najljubša žival in imela sem jih že kar nekaj. In ne boš verjela, en maček se je klical Scarry. Njegova usoda mi ni znana, saj se po iskanju ljubezni ni več vrnil domov. Imam pa na sumu našega soseda. Sedaj čakam in iščem primernega mačka za naš domek.

    Kar se pa klekljanega mačka tiče. Kapo dol. Prečudovit je. A veš, da delam v zibelki slovenskega klekljanja Idriji? Rabiš kaj??? LP

    OdgovoriIzbriši
  8. Upam in želim, da se zadeve čimprej uredijo. Lahko smo radi, na drugih koncih Slovenije, da smo ubežali vsemu temu. Čeprav gledamo vse to po TV, ne občutiš tiste prave bolečine, kot takrat, ko se zgodi tebi samemu.
    Lep klekljan mucek, kapo dol, pred vami, ki se ukvarjate z tem delom.

    lp.

    OdgovoriIzbriši
  9. Danes zvečer sem z vami (ne prvič in upam, da bom imela še možnosti, da ne bo zadnjič). Ljubezen je težka in to vedo tudi tapravi mački. Kleklan je pa špica. čao

    OdgovoriIzbriši
  10. Ja takšni pa pridejo mucki domov ko se ženeji :D tudi naš že 14 dni cel bogi okoli hiše hodi, ko je doma in neusmiljeno mjavka in mjavka :D vzorček je bolj podoben Musterju. Hvala za info o gasilcih, vas bomo gledal.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar in ker si si vzel-a čas za ogled mojega bloga :).