Uh, kaj je tečno to vreme - trenutno pri nas lije kot iz škafa in nimam motivacije končati voščilnice, ki je v delu :(.
V petek sem preizkusila novi recept in danes je ta pravi dan da ga delim z vami. Je prav tak za "pocartat" in paše v ta pust nedeljski popoldan. Dejstvo je da sta mi ta glavna jedca doma en pladenj "sfrezala" preden sem končala peči ma ena dva kolačka se pa še najdeta :). Okus je pa tak medenjakast, biskvit se kar stopi v ustih - v glavnem njami :).
Recept je vzet iz nove Ramine knjižice gre pa takole:
Sestavine:
- 9 dag medu
- 1 jajce
- 1 dcl mleka
- 35 dag moke
- 25 dag sladkorja v prahu
- 1 pecilni
- 1 ČŽ cimeta
- 8 dag masla
- 20 dag marmelade (v originalu je slivova)
- 10 dag maka
Priprava:
Med, jajce in mleko dobro premešamo. Moko s pecilnim praškom, sladkorjem v prahu in cimet presejemo v posodo, dodamo maslo in mlečno zmes. Vse skupaj zmešamo v gladko testo in ga nadevamo v slaščičarsko vrečko. Z njeno pomočjo oblikujemo spodnjo plast kolačka, ga premažemo z marmelado in prekrijemo še z eno plastjo mase, da pokrijemo marmelado. Tako pripravljene kolačke potresemo z makom in pečemo v naprej ogreti pečici do zlato rumene barve (cca 10 min) na 170 °C.
Bodite pozorne, da so med seboj oddaljeni, v vse smeri, vsaj za en kolaček, ker drugače dobiš namesto kolačkov palačinko :(. Meni se je tako "spridil" prvi pekač. Moji so imeli premer cca 3 cm pred pečenjem, na koncu pa cca 5 cm - tako da dobite občutek.
Še slikice:
Prvi pladenj kjer so kolački čisto preveč blizu. Zgornji so že dvojni spodnji samo z marmelado. |
pa pa
Izgledajo slasno
OdgovoriIzbrišilp Tamara
Sem že skopirala v svojo mapo, ker zgledajo res dobri. Hvala. čao
OdgovoriIzbrišiMmmm.....zgleda njami. Bo treba probat, jaz sem letos ostala brez knjigice.
OdgovoriIzbrišiBi se priporočala za ramino e-knjigico.
Izbriširenata.kumin@gmail.com
Hvala.
lp.
Mmhmhm slastno izgledajo. Tudi jaz sem redna uporabnica receptov in Raminih knjižic :-)
OdgovoriIzbrišiTole pa res slastno zgleda. Užitek je peči, če veš, da se bo "sfrezalo" :-)
OdgovoriIzbrišiPoskusim in poročam! Hvala za recept ;)
OdgovoriIzbrišiProsim, poročanje je obvezno :).
IzbrišiIzgledajo slastno!
OdgovoriIzbriši