sreda, 5. december 2018

Adventni venčki 2018

Advent je letos prišel čisto prehitro... ujel me je brez motivacije tako sem se pod "tistim mus" lotila izdelave adventnih venčkov, ki so se kar kopičili... Iz dveh jih je na koncu bilo potrebnih pet oz. šest... V glavnem, material je po večini nabran na sprehodih in ob Mijini pomoči. Dva sta šla iz rok še "mokra" tako da so fotografije nočne, eden oz. moj mizni pa je še v fazi nastajanja...

Začnimo z venčkom na vratih.  Hotela sem efekt balončka in božičnega zelenja, kot sem ga naredila na teh voščilnicah. Obod je narejen iz tanjšega/mlajšega srobota ovitega v krog. Na vrhu sem namesto bodike dodala cipreso in Glogove jagode.




Božične zvezde so izrezane iz srebrne folije z bleščicami, ki sem jo nalepila na rdečo moos gumo, za listke sta vejici posušenih šipkovih listov. Škratka iz filca ste videle že lani.

Izzivi:
Metuljčica ustvarja - bleščice (srebrn papir z bleščicami in v snegu)
Christmas cards all year round-anything goes
Crafty sentiments - anything goes
Dream valley #192-christmas
Crafting from the heart #231 - ATG



Drugi je okrogel. Za osnovo mu služi lesen podstavek izrezan direktno iz hloda zato je razpokan/pristen.


Na njega sem prilepila tulec (ostanek precej širokega lepilnega traku), ki služi za stabilizacijo cca 15 cm sveče. Ga oblepila z želodovimi kapicami ter spodaj s storži, dodala cipreso in štiri rdeče božične zveze iz filca.  



Izzivi:
Fussy and fancy #226-winter or christmas
Lil patch of crafty friends #95 - atg
Scrapbook stamp society #155-ang-option christmas
TTCRD-anyting goes

Nadaljujmo s podolgovatmi. Osnova vseh treh je srobot različnih premerov z dodanim mahom in  vejami ciprese.






Oranžne bunkice so dejansko "ostanki" po cvetenju vrtnic, neke vrste šipek. Dodala sem še želodove kapice, malo bele barve in prozorne polperle.




Četrti ima podobno osnovo, dodala pa sem ji pšenične klase in bele božične zvezde, ki sem jih sešila iz filca (šablona je "plen" iz srečanja ustvarjalk v Rayherju).


Peti je malo bolj komplicirane oblike - nimam pojma kako se ji reče. Sveča ima cca 15 cm in je vstavljena v steklen kozarec cca 200 ml. Na fotografiji se ne vidi, da je kozarec vpleten in opleten s srobotom v celotni višini, tako da je v nekakšni košari.


Polnilo levo in desno od sveče je spodaj mah po vrhu pa kostanj. Na robovih sta dve beli božični zvezdi iz filca. Iz rok je odšel še vroč zato ni posnetka "en face".


Sedaj pa me čaka še venček številka 6, ki manjka na moji mizi. Glede na voljo pa ga verjetno ne bo :(. Trenutno služi svojemu namenu poletni svečnik ;).

Želim vam nepozaben advent in lepo umirjeno pripravo na praznike - upajmo, da bodo beli :). 

pa pa
Ne-Ja

13 komentarjev:

  1. Such a beautiful creation. Thank you for playing along at Fussy and Fancy, good luck and I hope you will join us again.
    Hugs
    Gina xx

    OdgovoriIzbriši
  2. these are very beautiful great job Ne-Ja

    Thanks for join us at
    {ScrapbookStampSociety DT Member}
    Hope to see you again and goodluck

    Greetings Karin DT Coördinator

    OdgovoriIzbriši
  3. Uau, ti pa si produktivna! Super izgledajo vsi po vrsti, sama se nikoli ne bi spomnila, da bi dala gor izrezke...

    OdgovoriIzbriši
  4. Čudoviti, eden lepši od drugega.
    čarobno noč Tamara

    OdgovoriIzbriši
  5. Všeč mi je, ker si posegla po naravnih materialih. Čudoviti so in naj v adventnih dneh pomagajo k mirni pripravi na božič.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ooooo madonca...masovna proizvodnja venčkov....pa tako lepi so vsi. Še posebno podolgovat z oranžnimi bunkicami.....ta mi je še najbolj padel v oči.

    OdgovoriIzbriši
  7. Prav uživala sem ob predstavitvi tvojih venčkov. Vsi po vrsti so naravnost čudoviti. Všeč mi je, da si uporabila veliko naravnih materialov. Hvala da sodeluješ na veselodecemberskem izzivu.

    OdgovoriIzbriši
  8. u vidim, da tudi tebi advent vse prehitro pride :-) uf jaz ga tud vsako leto lovim za zadnje minute, še dobro, da kdaj uporabim kakšno staro stvar. Zelo lepi so!

    OdgovoriIzbriši
  9. Totally love the candle holder and wreath . Thanks for sharing with us here at
    http://ttcrd.blogspot.com/
    Good luck with your entry and hope we see more projects from you soon .
    Shirley-Anne DT

    OdgovoriIzbriši
  10. O, vau, kakšne umetnine si spet ustvarila! Venčki so čudoviti, vsi po vrsti. Čeprav prisegam na klasiko, mi je vijolični z belima božičnima zvezdama najlepši od vseh.
    Jaz sem naredila samo enega zase, pa še tistega brez posebne ideje. Okrogla klasika z rdečimi svečami...

    OdgovoriIzbriši
  11. Vsi po vrsti so čudoviti in naravni.

    OdgovoriIzbriši
  12. I am very glad you joined us this week at Lil Patch of Crafty Friends Challenge Blog. I hope you had a fantastic time!!! See you back very soon to play in another amazing challenge. :)

    TTFN,

    CraftyGirl
    craftygirlcardsandcrafts.blogspot.com
    Lil Patch of Crafty Friends Design Team Member

    OdgovoriIzbriši
  13. Kako si bila pridna, čudoviti so! Če pomislim, da sem se jaz z enim samim prav mučila, da je vsaj približno bil za pokazat ;)

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar in ker si si vzel-a čas za ogled mojega bloga :).