sobota, 15. februar 2014

Rafaello muffini

Včeraj sem pocrkljala hišne še z malo drugačnimi muffini. Sprva sem mislila narediti Rafaello torto, potem pa se odločila da je nepraktična in iz iste mase naredila 12 muffinov. 

Maso sem enakomerno porazdelila po košaricah, glede na to, da so rasli ne enakomerno pa za ostale priporočam namaščen model, ker bodo lepši. Pekla sem jih samo cca 15 min na 180° C, rahlo ohladila in izdolbla sredico.

Tukaj še ne zgledajo lepo...
Količino nadeva sem prilagodila tako na uč, s tem da v nadev nisem dala kokosa ker vpije vlažnost nadeva, jaz pa sem jo potrebovala da namoči biskvit. Z dresirno vrečko sem potem nabrizgala vdolbinice in malo po vrhu. Kremo lepo porazdelila, potresla s kokosom in z dvema listkoma narezanih mandljev naredila srček. Seveda sta tista 2, ki sta ostala na hladnem v hladilniku. 

Izdolbeno maso zmešaš s preostalo kremo in nadevaš v desertne kozarce ali posodice, potreseš z narezanimi mandlji in ponudiš s kepico sladoleda - mislim, da je bilo to ustrezno razvajanje za tak praznik :).

Še foto seansa:
Ker je vse belo se srčki ne vidijo tako lepo...
Seveda niso manjkale niti miške...
...in biskvitni aperitiv :).
Za konec še ena žalostna vest. Na objavi Laze 13.2.1014 lahko vidite kako poplavljena je sosednja vas Laze in na drugem koncu Planina, ki omejujeta Planinsko polje. Ni kaj, tokrat narava našemu koncu res ni prizanesla :(. Naša vas je na srečo toliko višje, da voda ne more do nas. Eno fazo elektrike smo dobili med tednom, načeloma pa še nekaj časa ne bo tako kot bi moralo biti.

pa pa

7 komentarjev:

  1. Vidim, da rada improviziraš tudi v kuhinji. Ne dvomim, da so bili mafini zelo dobri. Že na sliki so za sline cedit. Slike so res pretresljive . Si ne predstavljam, niti ne bi rada kaj takega doživela. Trudiš se celo življenje, jutri ti voda uniči ali pa odnese v parih urah. Grozljivo. lp

    OdgovoriIzbriši
  2. Njami
    izgleda slastno
    ti muffini izgledajo vrhunsko z belimi kapicami
    lp Tamara

    OdgovoriIzbriši
  3. Zelo lepo si pocrkljala svoje domače. Mafini zgledajo slastno. Se mi kar sline nabirajo v ustih, ko jih gledam :-)
    Ogledala sem si slike poplav :-( Tokrat pa se je narava resnično znesla nad vašim koncem. Želim vam, da se vse skupaj čimprej normalizira.

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala za recept, obožujem muffine ;)
    Slike so pa grozlive, kako nam narava vrača. Upam, da se situacija pri vas čim prej umiri!!!

    OdgovoriIzbriši
  5. Njami, še bi mami. Krasno zgledajo. Proti naravi, na žalost ne moremo nič. Upam, da se vse čimprej izboljša.

    OdgovoriIzbriši
  6. Muffini zgledajo slastno, dekoracija je tudi narejena u nulo.
    Lp, Škrga

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar in ker si si vzel-a čas za ogled mojega bloga :).