petek, 13. september 2019

Igrice za na plažo

Saj se spomnite legendarne igre križci in krožci, ki so jo bili polni vse zvezki v šoli... Vse kar si potreboval je papir in svinčnik, oz. če smo bili zunaj tudi pesek in prst... Otrok bo sam bolj težko narisal mrežo, krogi še niso ravno krogi, vendar pokrovčke pa zna postaviti :). Tako se je rodila ideja o igri, ki je primerna za vse starosti in tudi v torbi za na plažo ne vzame preveč prostora. Z Mijo sve tako večkrat ponovile recept za igro iz recikliranih materialov. Celotnega postopka za vsak izdelek posebej nimam dokumentiranega, bo pa razvidno kako sve naredile.

Domača naloga za vrtec - narediti igro, ki jo otrok predstavi v vrtcu sošolcem.
Verzija za doma, da sve trenirali.
Verzija, ki je šla od doma s sequvenlki.
Plastične pokrovčke od raznorazne embalaže zbirava v posebno škatlico. Že kot mulčka so jo fascinirali zamaški in je vedno iskala to škatlo - večkrat tudi našla in naredila raztur po hiši ;). Prej sve jih odnesle v vrtec ali k gasilcem, trenutno pa čakajo na nove projekte.


Vsa uporabljena embalaža (pokrovčki, papir/karton, stare kavbojke) je reciklirana :). Najprej je potrebno dobro umiti pokrovčke in odstraniti datume - aceton dela čudeže :).


Nato se v kupu luknjačev izbere dva različna motiva - pri nas so konji vedno na tapeti, taki ali drugačni. Lahko bi bile samo dve barvi pokrovčkov, vendar bi bilo to preveč enostavno :P.


Sledi lepljene. Tukaj se pojavi težava, če ne očistiš/razmastiš dovolj pokrovčka. Še tako dobro lepilo zgubi oprijem, sekundo pa pusti belo sled. Izrezek se sicer zalepi vendar kmalu popusti.


Za podlago sve uporabili kartonsko škatlo od strojčka za plastelin. Na eni  izvedbi pa sem kvadrate všila na hlačnico starih kavbojk.


 Igri nato najdeš še embalažo in je pripravljena za na plažo :).

Žakelček v katerega spraviš vse elemente.
Pokrovčke oviješ s podlago v paketek.


Takole pa ste Mija in Izabela bile v akciji, po končanem ustvarjanju :). Zabava zagotovljena, sploh zvečer preden je potrebno iti spat :P. Mija nekaj časa, brez partije igre pod odejo, sploh ni niti hotela slišati da je že čas za nina nana.


Izzivi:
Najlepši par - galerija meseca septembra (valoviti kvadrati s šivi)
CRAFT-alnica #244 - reciklaža 
Crafty sentiments - die and/or punch (punch)
Scrapping 4 fun #149-anything goes

Hvala vam za vse čestitke ob žrebu pri Tini in za rezultat na tekmovanju. Lep vikend :)!
Ne-Ja

13 komentarjev:

  1. Kako sta pa to super naredili, čestitke obema. To pa res ne bo problem vzeti kamor koli. Naj uživa. Lep pozdravček obema, Andreja

    OdgovoriIzbriši
  2. Hihi, sem takoj vedela, da boš navdušena nad novim izzivom Craftalnice:)! Igrica je pa super!

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvalaaaaa Jerneja za tole super idejo. Večkrat kakšen moj prvošolček ne ve točno, kaj bi se igral na igrišču in tale igra, sploh če jo ustvarimo skupaj bi prišla kot naročena.
    Te bom posnemala - ti pošljem fotografije, ko bo kaj nastalo :-)
    Tudi kavbojke bom uporabila za podlago. - lani sem naredila blazinice za vse otroke (uporabljamo jih namesto velike blazine ob poslušanju pravljic in krogu prijateljstva), letos pa morda igre za vsakega otroka za domov :-)
    Resnično hvala za navdih, Majda

    OdgovoriIzbriši
  4. ma kakšna vrhunska ideja!!! Poklon obema...

    OdgovoriIzbriši
  5. Fantastična reciklaža, vrhunska ideja in izdelava.
    Hvala, da si se nam pridružila v Craft-alnici. Lp Goga

    OdgovoriIzbriši
  6. uauu hudo dobra ideja, skupno ustvarjanje in potem igra je pa tako neprecenljivo. Čudovito!

    OdgovoriIzbriši
  7. Uau, vrhunska ideja in izvedba. Bravo za izvirnost!

    OdgovoriIzbriši
  8. Super ideja za tokratni izziv na Craft-alnici. Takele igre vedno pridejo prav in če jih otrok še sam ustvari... potem imajo neprecenljivo vrednost in igra je še bolj aktualna. Navdušena sem!

    OdgovoriIzbriši
  9. Joj, tole objavo bi pa kmalu spregledala. To bi mi bilo žal! Super igrica in super ideja za ustvarjanje skupaj z otroki. Hvala za idejo, da je treba pokrovček razmastiti. Če potrebuješ še več pokrovčkov, povej. Midva jih še vedno zbirava...

    OdgovoriIzbriši
  10. A fab project love it.
    Thank you for joining in at Scrapping4fun challenge
    DT Val x

    OdgovoriIzbriši
  11. This is awesome! Great work
    Thank you for your entry at Scrapping4funChallenges
    Rachelle DT
    https://scrapping4funchallenges.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  12. ooo Jerneja kako super ideja in tale tvoja reciklaža mi je zelo všeč :-)) Super ste se znašli in naredili lepe igrice.
    Vesela sem, ker ustvarjaš z nami izzivu CRAFT-alnice … Srečno!

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar in ker si si vzel-a čas za ogled mojega bloga :).