četrtek, 11. januar 2018

Škrati, škrati škrati

No pa zaplavajmo v novo leto :). Med brskanjem po Pinterestu so me popolnoma osvojili tile cart škratje. Tako sem se odločila, da bo to del letošnjih novoletnih darilc za mularijo :).  No, Mija je takoj posvojila prvega "ta velikega" škrata in potem je vsem ostalim kaj manjkalo ker niso bili tako  kot njen ;).
Tegale na venčku ste pa že videle. To je manjša verzija, da dobite občutek o velikosti.Vsi so šivani ročno iz filca, napolnjeni s polnilom kupljenim v Tediju, brade pa imajo po večini kar iz volne. Kosmat material, ki je bil mišljen za brado se nekako ni obnesel. Če bi katera šivala še čeveljčke jih najdete tukaj. Mušter sme natisnila v pomanjšani in dejanski velikosti in tako dobila dve velikosti škratov. Na fotografiji vidite samo enega majhnega, ker so ostali odpeketali od mene preden sem jih uspela fotografiti.

Za tem pa še ni konec škratkov. Tudi letos sem naredila dva, tako kot lani, vendar sta ta iz cipresovih vej. Naj vam kar takoj povem, da smreka lepše stoji in ji lažje nadeneš kapo. Ma cart so pa vse izvedbe, kaj se vam zdi? Eden čuva vhod, drugi pa drevesce.


Takole zagledajo vaše voščilnice na karnisah. Letos so zasedle kar tri okna :). Hvala vam :)! 
No pa malo smo tudi praznično pekle...

Pepelkina torta... Podoben recept najdete na "kulianriki", če pa hočete uporabljenega, ga lahko tudi objavim.


Nutella smrekica...


Z Mijo sva delali tudi snežne vile...


In ja zagotovo bi se še kaj našlo, pa bo objava predolga če pokažem vse :).

Izzivi:
Lilpatch of crafty friends #73 -atg
TTCRD  - ATG
Dream valley #170 - ATG

Lep večer vsem skupaj in hvala ker pokukate k meni.
Ne-Ja

13 komentarjev:

 1. Tele škratke sem pa tudi sama opazila in res so fletni...samo še na vrsto niso prišli. Mija že ve kaj je lepo. Vidim da si imela tudi letos "vojake" pred vrati...očitno so se lani dobro obnesli. Najprej je pa vse njami njami prepovedano...hitim dalje...Vile pa....madonca a si to na roke rezala??? Fantastične so.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ja, Mojca vile so zrezane na roko )format je A4) in jih je Mija odnesla v vrtec, Za domače pa je zmanjkalo časa - pa drugo leto

   Izbriši
 2. Jooooj, ko jaz tole gledam in berem se počutim kot totalen luzer! :)) Kako si bila ustvarjalna in kakšne preljubke škratke si izdelala! Kar ne morem se jih nagledati! Pa še drevesni škratje pa take fino fine sladice!

  OdgovoriIzbriši
 3. So mene tudi mikali tile škratki pa se ni izšlo...tebi so fantastično uspeli!Res je, Mija že ve kako morajo izgledati.
  Vse ostale dobrote so čisto preveč slastne. Lep nabor dobljenih voščilnic si nam pokazala.
  Želim ti lep dan,
  Danica

  OdgovoriIzbriši
 4. Te škratke sem tudi sama opazila na Pinterestu. Res so ljubki in pašejo na venčke, pred vrata ...
  Mmm, kakšne dobrote so se znašle na vaši mizi.
  Dobra ideja za razstavo dobljenih voščilnic.

  OdgovoriIzbriši
 5. Ob pogledu na tvoje škratke mi je na misel prišla pesmica....enkrat,enkrat živel je majhen škrat😊 S Mijo sta bili res pridni na vse mogoče načine.

  OdgovoriIzbriši
 6. Jerneja, tvoje ideje in ustvarjanje - sem kar brez besed:), škrati hudo super in sploh vse kar narediš je tako unikatno. Vse čestitke in lep pozdravček tebi in Miji, Andreja

  OdgovoriIzbriši
 7. Joj, kako simpatični so ti tvoji škratki, jaz se verjetno ne bi mogla ločiti od nobenega. Super ideja in izvedba.
  Kaj sladkega pa bi tudi sedaj pasalo ob tej pozni uri :)
  Lp

  OdgovoriIzbriši
 8. Tile škratje so res cart, bo treba preizkusit ;) Tudi božična peka ni od muh, njami, kako bi zdaj zmazala eno trotico (mi je cukr padu, ko berem tole tvoje ;)

  OdgovoriIzbriši
 9. Škratki so prva liga. :-) Mija se je čisto prav odločila, da je posvojila največjega. :-) Tudi tista dva zunaj sta taboljša. Vidim, da med prazniki niste šparali s kalorijami. :-) Sta pa res veliko vsega lepega ustvarili s tvojo pupo. Pridni! :-)

  OdgovoriIzbriši
 10. Tudi meni so škratki zelo všeč. Čeprav je pozna ura, bi zmazala vsakega malo.

  OdgovoriIzbriši
 11. Tudi meni so škratki zelo všeč. Čeprav je pozna ura, bi zmazala vsakega malo.

  OdgovoriIzbriši
 12. A great project - thanks for sharing it with us at Lil Patch of Crafty Friends.

  Helen x

  OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar in ker si si vzel-a čas za ogled mojega bloga :).