sreda, 9. marec 2016

Za 8. marec

Ne boste verjele, ma lej kdo se oglaša :). Mi pridno rastemo, ustvarjamo bolj malo pa še tisto za nujno in z zamudo ali tik pred zdajci... Vas pa vse pogrešam, sploh kadar uspem vreči uč na katerega od blogov in vidim, da se čedalje bolj spoznavate tudi v živo.

Projekt darilc za 8. marec se je sicer začel že kmalu po novem letu, realiziran pa je bil zopet tik pred zdajci. Letos so pripadnice nežnejšega spola dobile "kopalne šumečke", ki so balzam za utrujene nogice z vonjem limonine trave in, da bo res iz srca, še oblika srčka :). Zavito je bolj na hitro, vendar ko tako pogledaš je hkrati ekstravagantna roža in praktično darilce. Zagotovo pa so nogice svilnato mehke in zelo lepo dišijo.


V "šumečkah" se skriva soda bikarbona, mleta citronska kislina, koruzni škrob, olivno olje, eterično olje limonine trave in jedilna barva.


Postopek je popolnoma preprost - zmešaš, napolniš modelčke in pustiš da se posuši.


Uporabila sem silikonski model za ledene kocke v obliki srčkov. Je malo kičasto, vendar so ravno pravšnje velikosti. Vsi ostali najdeni modeli so mi bili preveliki. Tole je iz dvojne doze. Laura tebi pa hvala za recept :)!


Med sušenjem in potem do uporabe, "šumečke" ne smejo priti v stik z vodo, saj reakcija razkroja takoj poteče. Tako je ena podla duša poškrofila pladnja, tako da so srčki žal malo kosmati, vendar še vedno uporabni :).


Za piko na i celoti je poskrbel Marinin verz in prejemnice že lahko namakajo svoje nogice. Drage moje, malo z zamudo, en lep dan žena vsem - bodite ponosne na to kar ste! :)

nočko
Ne-Ja

15 komentarjev:

  1. Lepo, da si se spet malo oglasila, da te ne pozabimo. :-) Lepo si pocartala punce za praznik.

    OdgovoriIzbriši
  2. Super darilca. Izvirno in lepo si se potrudila. Uživajte, za tovrstno ustvarjanje bo še dovolj časa. Pozdravček.

    OdgovoriIzbriši
  3. Mmmm, kar do sem vonjam te srčne šumečke. Super darilo.
    Lepo te je bilo brati in sem vesela, da si se oglasila. Vse dobro!

    OdgovoriIzbriši
  4. Kako krasna darilca za tvoje prijateljice. Lepo te je spet brati ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Prav vesela sem,da si se zopet oglasila.Sem te že kar pogrešala.Lepo si pocrkljala svoje prijateljice.Tvojemu otročičku pa pošiljam en veeeelik poljubček :)
    Topeel pozdravček,Urška

    OdgovoriIzbriši
  6. Hvala ti lepa...si se res potrudila, pa še doma narejena kopel (še dobro, da so sledila navodila, ker bi drugače to vtaknila v usta kot sladico...to je to, če je človek požrešen).....probam takoj danes zvečer. Hvala ti. čao

    OdgovoriIzbriši
  7. prekrasna darilca...pozdravček!

    OdgovoriIzbriši
  8. Ojla Neja, lepo te je spet "slišat", te pogrešam:) Kaj pa naše srečanje, saj sem ti rekla, da kar z Mijo pridi:)) Šumečke za nogice bom pa poskušala narediti, če kaj ne bom vedela, bova pa na vezi:)) Polubčkaj pikico in uživajta:) Lep pozdrav, Andreja V.

    OdgovoriIzbriši
  9. Ooo, kako luštna darilca in še uporabna povrhu. In pozdravljena po dolgem času. Te je kar pogrešati tukaj gor. Malce si se oddolžila s tole objavo :) Le pridno rastite in poišči tudi trenutek za ustvarjanje. Pri nas je bilo to bolj po 22 uri oz. ko je mali čez dan spal. Takrat pač iščeš trenutke in minutke za sebi ljube stvari.

    OdgovoriIzbriši
  10. O, kako čudovita darilca si naredila! Upam, da lepo in pridno rastete!

    OdgovoriIzbriši
  11. res prekrasna darilca, tako lepa in cart.

    OdgovoriIzbriši
  12. ma kako si se potrudila:))) carica:))
    użivaj mamica:)))

    OdgovoriIzbriši
  13. Lepo da si se oglasila in takšne majhne pozornosti so najlepše.

    OdgovoriIzbriši
  14. Zelo lepa in dišeča mala darilca za pozornost

    OdgovoriIzbriši
  15. Das sieht ja total lecker aus.
    LG Beate

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar in ker si si vzel-a čas za ogled mojega bloga :).