sreda, 6. maj 2020

Drožomanija in potonike #2

Naj kar takoj povem, da bo sladki del na koncu - prevrti na dno, če te grabi lakota ;). Tina nam je dala super idejo in predlogo za domačo triplasnto šablono. Danes pokažem dve varianti, čeprav me je igranje zasvojilo in je pripravljenih več ozadij.


Prva bo v modrih odtenkih. Na sredino sem izrezala napis zate, ga podložila z moos gumo in malo zamaknila za 3D efekt.


Namesto a-ja je potonika izrezana iz pavz papirja in pobarvana z distressi v barvah ozadja. Prašnike imajo vsi cvetovi izrezane. Ne vem pa kaj bi naredila z e-jem...nekaj mi manjka - kakšna ideja?

Izzivi:
Najlepši par - galerija meseca maja
Crafty sentiments - ang
Lil patch of crafty friends #130 - ang
TTCRD  -ang 

 
 
Pri drugi je bilo malo več dela, saj sem zrezala srce v ozadje in potem nalepila drobne koščke nazaj da izpade kot vitraž z rdečo obrobo. Namesto pestičev sem dodala bakrene tekoče perle.



Izzivi:
Najlepši par - ostajam doma 2.del  - domača triplastna šablona potonik
ArtMBR - pomlad
Scrapping 4 fun #165-use die cuts/embossing
Vesela hiska #6-naj cveti
 

Ostala ozadja na kupu brez dodatkov. Naj še povem, da so vsi izrezi reciklirana embalaža od kosmičev :).


Za konec še obljubljen sladki del. Naredila sem skutino torto iz drožalink (palačinke z drožmi). Recept za drožalinke najdete tukaj, za torto pa tukaj.


Priznam, da sem torto tokrat delala na uč, ker sem imela domačo skuto in je nisem tehtala... Je pa smao skuta brez marmelade s tem da ej bolje začinjena :): Kakšen košček bi se še našel, samo ne vem če smem povabiti na obisk...

Hvala, ker ste se prebile čez objavo :).

pa, pa
Ne-Ja

13 komentarjev:

  1. Vau, ko gledam vse te potonike, si mislim, da si bom enkrat kupila te šablone, kako prekrasna ozadja, že zaradi tega ... Za E mogoče en pestič, ki ga imajo ostale potonike, da bo namesto odprtine. Glede torte pa - obožujem skutina peciva, tako da bi kar prišla, o ja.

    OdgovoriIzbriši
  2. Uau, kako čudovita ozadja! Meni pa prav lepo izgleda, če je samo ena črka zamenjana, da ni dvoma kaj je v resnici napisano. Morda bi namesto e dala kakšen bolj podolgovat srček?

    OdgovoriIzbriši
  3. Čudovite potonike. Krasna ozadja so me prav prevzela in čisto vsa so prelepa. Iz njih si naredila krasne verzije voščilnic. Hvala za slastno toritico. Njami, skutne stvari so še posebno dobre.

    OdgovoriIzbriši
  4. Kako čudoviti voščilnici, ne bi se mogla odločiti, katera mi je bolj všeč... obe sta fantastični! Ozadja pa tudi super, sem prepričana, da bo nastalo še več krasotic.
    S tole torto si mi pa zdaj fajn naredila lušte... sem še brez zajtrka ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Pri Darji poglej, kako obrobi te črke "zate" s črnim flomastrom...naredi jih fantastično, samo roka se ti ne sme nič zatresti....če bom našla, ti bom kasneje pripopala njen link, pa sama presodi. Drugače pa je tudi tole krasno, sploh s privzdignjeno besedo. Torto bom preskočila...sploh ne sumim, da je bila zelo dobra...ampak....NE SMEMMMMMMMMM!!!!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Evo link, pa si oglej!!! http://metuljcica-ustvarja.blogspot.com/2017/11/listje-v-krasni-jeseni.html

      Izbriši
    2. Mojca zlata si - hvala :)!

      Izbriši
  6. Barvite in cvetoče potonike kar žarijo na tvojih voščilnicah. Tista vijolična iz paus papirja na črki A me je čisto očarala. Hvala za obisk v Veseli hiški. Pozdrave, Veana R.DT

    OdgovoriIzbriši
  7. No, poglej, kako sva bili enakih misli pri postavitvi voščilnice s potonikami. Pri meni je nastala skoraj identična, le v druguh barvah. :))Za sladico pa ... kapo dol ... koliko enega dela ... ampak že pri prvem grižljaju ugotoviš, da se je splačalo. ;)

    OdgovoriIzbriši
  8. Veš kako hitro sem brala, da sem se prebila do sladice! :-) Ko sem pojedla zadnji košček torte, sem si v miru ogledala še čudovite cvetoče voščilnice. :-) Hvala, ker si s srcem in potonikami okrasila galerijo Vesele hiške. Sonja

    OdgovoriIzbriši
  9. Love the soft colors and watercolor look on each of these.

    Thank you for joining us at Crafty Sentiments Designs for our Anything Goes challenge.

    OdgovoriIzbriši
  10. Jaz pa začnem spodaj...mnjamiiiii!!! Pa vse voščilnice so mi tako zelo lepe...sploh tisto rdeče srce ujeto pod potoniko, mi je tako zelo všeč...

    OdgovoriIzbriši
  11. Beautiful cards, and that cake looks amazing! Thanks so much for playing along in the Lil Patch of Crafty Friends Challenge. Good luck with your entry and hope to see you again.
    Sladjana (DT for Lil Patch of Crafty Friends)

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar in ker si si vzel-a čas za ogled mojega bloga :).