četrtek, 21. marec 2019

Vrtnarka naših duš

Ne vem zakaj, vendar o njej vedno tako razmišljam. Vsako objavo pospremi z ustrezno pesmico, vsak izdelek, ki ga naredi, je popolnoma poosebljen s prejemnikom, in sploh ker uživa v naravnih tonih...mislim, da je tak naziv kot nalašč zanjo. Če še niste uganile o komu je govora, naj prišepnem da je to Majda, ki danes praznuje svoj rojstni dan ;).



Verjetno je odveč povedati, da vam tudi danes pokažem reciklažo ;). Tokrat sama embalaža ni potrebovala pretirano velike predelave, samo malo prekrivana in veliko domišljije kako rjavo spremeniti v živo stvar.




Na vrhu pokrova sem morala prekriti samo majhen logo, na strani skriti tekst in v notranjosti polepšati čokoladne odtise ;). Mala malica, bi se reklo...



Pri Branki sem prvič opazila kombinacijo tulipanov in marjetic in jih takoj dodala na "to do" listo. Trenutno brez Najlepšega para (marjetice, tulipani, zate, metulji, valoviti kvadrati) pri meni ne gre, čeprav sem tokrat potegnila na plan tudi material Ustvarjalnega dotika (napis vse najboljše, zelena blazinica, hrošček).


Prazen lis iz stare knjige sem delno poštempljala z napisom vse najboljše (rjava in viola blazinica) ter izrezala cvetove tulipanov in marjetic,zalivalko in metulje. Cvetovi so večplastni, zato je prvi z napisom in senčen, spodnji pa je samo senčen. Zeleni deli so kaširan origami papir.


V škatlici se skriva svečnik iz želodovih kapic s pikico zlate in bele, da odnese težke misli in napolni prostor s pravljičnostjo - če je to beseda :).



 Izzivi:

CRAFT-alnica #231 - pomlad
Najlepši par - galerija meseca marca (napis zate,  metulji, marjetice, tulipani)
Crafting from the heart #239-ang just for fun
Aavenue 613 #219-anything goes
Seize the birthday #161-dots and stripes (half pearls and stripes on the green parts)

V kompletu ne sme manjkati tudi voščilnica. Zate z marjetico in valovitimi kvadrati, ki tvorijo okvir, kot gredico. Ideja izhaja iz označevanja krožišč in krajev. Ime kraja je izpisano z živo mejo (seveda lepo negovano in obrezano) v katero se sramežljivo vpletajo cvetoče plezalke.


V notranjosti se zgodba ponovi. Uporabila sem ostanke od izreza okvirja za prvo stran.


Ves uporabljen papir je kaširan origami papir iz istega seta. Dokazi spodaj.



Izzivi:
Ustvarjalni dotik - čestitka za rojstni dan za poklic (če ni dovolj vrtnarska jo izbrišite)
Dream valley #198 - lets get krafty
TTCRD  -ang
Lil patch of crafty friends #102 - ang

Za konec pa vam dam še eno "kost v glodanje". Saj niste mislile, da nič ne klekljam, če ne pokažem, ali pač? V igri sta dva večja projekta. Prt čaka na bodočo lastnico, da si vzame čas in ga neseva k šivilji na všivanje. Druga zadevica pa bo danes končana. Zanima me, če ugotovite iz fotografije kaj bo to.... Bodite pozorne tudi na obliko papirja, ki vam je v pomoč ;).



Drage moje en lep sončen četrtek še naprej :)!
Ne-Ja

26 komentarjev:

  1. pa ti si mojstrica reciklaže, besed in vsega živega. zelo lepo si napisala o majdi, ja <3 in tako lepo ustvarjala zanjo. pa tale čipka na koncu ... nimam pojma, kaj bo, vem pa za ziher, da nekaj lepega.
    drugače pa - zdajle sem šla direkt potegnit škatlo kosmičev iz škatle za na ekološki otok, da vidim, če še meni pride kaj prav. a mi prosim poveš, s čim pa nalepiš ta tanek origami papir na trši papir. hvala ti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Tina :). Če kaširan papir potrebujem takoj ga nalepim kar z UHO lepilom v stiku. Bodi pozorna da lepilo naneseš po vsej površini, morebitne grudice od lepila pa odstraniš tako, da z ravnilom ali blokom za štampiljke potegneš po površini. Če uporabljaš kakšen trši papir pa pride v poštev tudi Mekol ali kakšno drugo bolj tekoče lepilo, ki ga razmažeš z gobico/čopičem ali koščkom tršega papirja. V tem primeru obteži ko zalepiš, ker se ti drugače kaširan material zvije. Če je embalaža siva imaš že pobarvane slončke, smo še malo osenčiš pa je to to ;).

      Izbriši
  2. Uau, krasno darilo za Majdo! Super si poštempljala rožice in odlično izkoristila embalažo:). Bom še sama začela kupovati kosmiče v škatlah :))! Hm, čipka pa... Oblike ima kot za nekaj za oblečt- prva asociacija je bila slinček, ampak upam, da to ni, ker je škoda čipk:)...

    OdgovoriIzbriši
  3. Res si lepo opisala našo Majdico. :-) Krasno darilce si ji izdelala. Tvoja sposobnost, da iz smeti narediš zaklad, pa postaja pregovorna. :-)
    Čipka na buli ima obliko ščitnika na kapi. Nič drugo mi ne pride na misel. :-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Whoa! You took something that most would just throw made a masterpiece. This is so good-looking and refined. You should be very proud. Thank you so much for sharing it with us at SEize the Birthday.
    Barbara DT member

    OdgovoriIzbriši
  5. Z lepimi besedami si opisala Majdo in ji poslala čudovito voščilnico.
    Recikliranje obvladaš. Všeč mi je, kako daš predmetom "novo življenje".
    Hm, čipka - ko je Sonja napisala, da bi lahko šlo za ščitnik na kapi, bi rekla, da je to res to.

    OdgovoriIzbriši
  6. Beautiful job :) Thank you for participating in the challenge - Let's Get Krafty -use Kraft card

    OdgovoriIzbriši
  7. Jerneja, tvoje recikliranje je res neverjetno, čudovit šopek si ustvarila.
    Kaj je na buli, kdo ve - na misel mi pride edino okrasek za žensko naglavno narodno nošo, ali pa sem udarila čisto mimo.

    OdgovoriIzbriši
  8. Flaša!!!! Oblekla boš steklenico!!!! ...no...tole mi je bila prva asociacija glede na obliko, če je pa res, pa ne vem. Recikliranje!!!! Tebe bodo na Komunali ponudili službo...cel dan boš lahko prčkala in reciklirala in zato ti bo marsikdo hvaležen....delaš čudeže s temi stvarmi.

    OdgovoriIzbriši
  9. I am so impressed how you turn every day objects into pieces of pure beauty! What a stunner! So glad you have shared this with us at 613 Avenue Create. Please come back again! The best of luck with your entry. Jackie, DT member at 613 xx

    OdgovoriIzbriši
  10. Ljuba Jerneja! Ko bi ti vedela, kako zelo si polepšala moj rojstni dan in ga napolnila s pravljičnostjo - čudovita beseda in ravno pravšnja za tvoj pravljično lep izdelek! Ko bi lahko, bi vsaki obiskovalki tvojega bloga pokazala škatlico v živo, saj je tako zelo čarobna, da sem ostala brez besed, že fotografija je imenitna, a v živo še toliko lepša!!!! Z mano se strinjajo vsi moji, tudi prijatelji, ki prihajajo naokrog ob mojem rojstnem dnevu in jo lahko občudujejo na častnem mestu. Odkrila pa si mi še eno skrivnost, da se pod pokrovom skriva še nekaj do sedaj neodkritega - sploh nisem pokukala tja ;-)
    Hvala, hvala, hvala še enkrat iz vsega srca, srečna, ker si delček mojega sveta, ti pošiljam velik objem, Majda

    OdgovoriIzbriši
  11. Prave besede si zapisala o Majdi. Darilce je sploh posebno, ojoj spet reciklaža. Kaj naj drugega napišem....FANTASTIČNO. Glede na obliko papirja, pa mene spominja bolj na mitro (duhovniška kapa).

    OdgovoriIzbriši
  12. Beautiful project! I love your box, it has such a lovely vintage look! Thanks so much for sharing with us at 613 Avenue Create!
    Hugz,
    Chana Malkah, Owner
    613 Avenue Create Challenge Blog
    A Place To Start Challenge Blog

    OdgovoriIzbriši
  13. Uau, ta škatlica je pa res nekaj posebnega. Čudovito darilo že sama po sebi. Navdušena sem nad tvojimi reciklažami. Zelo kreativna in domiselna punca. Bravo!

    OdgovoriIzbriši
  14. Čudovita predelava! Všeč mi je, da si izbrala temno osnovno barvo, na kateri cvetice krasno izstopajo. Hvala, ker sodeluješ pri CRAFT-alnici!

    OdgovoriIzbriši
  15. Prečudovit namen, uporaba materiala, izvedba in raznovrstnost. Vse bi morale malo več reciklirati in manj zapravljati po trgovinah. prejemnici darila verjamem, da je bila navdušena. Kaj pa boš skleljala, pojma nimam. Tudi mene spominja na škofovsko kapo.

    OdgovoriIzbriši
  16. Ne-Ja, thank you so much for sharing your project and creativity at 613. I especially like the layering of the flowers and butterflies - beautifully constructed! The hemp tied around the base of the can is a great touch!
    ~ginny
    DT for 613 Ave C
    RubberMAD (GettyCollection.com)

    OdgovoriIzbriši
  17. great upcycling. lovely embellishments. thank you for sharing it with us at TTCRD and good luck, Theresa xx

    OdgovoriIzbriši
  18. Krasno darilo in voščilnica za Majdo.
    Nov klekljan izdelek pa bi lahko bil ovratnik ;)

    OdgovoriIzbriši
  19. Še ena čudovita škatlica in lepo darilo :-))
    Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice … Srečno

    OdgovoriIzbriši
  20. Jaz sem takoj vedela, da gre za Majdo, krasno si ustvarjala zanjo, všeč so mi reciklirano - poštampiljkane stvari. Noro pridna si s klekljanjem in vsem ostalim :-)

    OdgovoriIzbriši
  21. Ti prebrisanka, ti...kako me vedno navdušiš s svojimi idejami. pa barve...kombinacije, ki se jih ne bi domislila v 100 letih!!!!

    OdgovoriIzbriši
  22. Odlična reciklaža! Prekrasen komplet za vrtnarko :) Še posebej všeč mi je, ker si vse potiskala z napisi vse najboljše! Hvala za sodelovanje v našem izzivu. Lep pozdrav iz Ustvarjalnega dotika, Barbara

    OdgovoriIzbriši
  23. Še ena fantastična reciklaža. Majdico si pa tako lepo opisala.
    Hvala, da si se nam pridružila v Craft-alnici. Goga

    OdgovoriIzbriši
  24. Amazing work! What a stunner! So glad you have shared this with us at 613 Avenue Create. Please come back again! The best of luck with your entry. Jackie, DT member at 613 xx

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar in ker si si vzel-a čas za ogled mojega bloga :).