sreda, 6. december 2017

Adventni venčki 2017

Samo s tri dnevno zamudo vam pokažem letošnji nabor venčkov in dekoracije za na vrata. Sem ažurna 100 na uro, a ne ;).

Tudi letos  je vse v čim bolj v naravnih materialih. Prevladuje cipresa, stroži različnih iglavcev,  breza, posušeni mandarinini olupki izrezani v zvezdice (mukotrpno delo :(), žir, šipek in macesnove veje s stroži. In ja...celo k Tini MŠPU se bom pofočkala s prvo domačo nalogo oz nalogo št. 10 - praznični venček, nepraznični napis.


Začnimo kar z dekoracijo na vratih... Narejena je bila že oktobra oz takoj ko so drevesa pričela barvati listje. Osnova je vrbovo šibje, vrtnice so narejene iz javorjevih listov, šipkove veje, cipresa in cvet hortenzije. Za piko na i poskrbi palček iz filca (moje delo, jih pokažem ko bodo vsi končani), ter brezov kolut z vžganim napisom in seveda Tinin srček (dobila sem ga davno nazaj pri Keti).


Tale venček krasi našo mizo. Narejen je iz duglazijinih strožov, ciprese, žira in pon-pončkov. Ne manjka pa snegec narejen z belo temparo.


Takole pa se ga sestavi - če katero zanima :). Vsak oborč po svoje in potem s tanko žico vpneš skupaj.


Naslednji lepotec ima osnovo narejeno iz macesnovih vej, ki se jih še držijo stroži. Noben storž ni naknadno prilepljen. Dodane so šipkove veje z listi, znotraj pa mah, ki drži streklen kozarec in lišaji. Vse skupaj je zopet malo zasneženo.





Pri temle venčku je bil pravi podvig s previdnim lupljenjem mandari in potem obrezovanjem s škarjami po modlečku zvezdice.


Osnovni obroč je iz manjših strožov zelenega bora dopolnjen z vejicami ciprese. Za poživitev poskrbijo zvedice, malo je zasnežen in prozorne polperle kot kaplice ledu.



Osnova tega venčka so cipresine veje. Vsaka veja je zvita v svoj obroč, potem pa so vpete v celoto. Tako sem dobila izgled "propelerja". Notranjost je zapolnjena z mahom in lišaji.


Rože so narejene iz cipresinih strožev, okoli pa je žir v katerega sem zatkanila šipek - vse skupaj je pozlateno kar z zlato strukturno pasto. Za piko na i poskrbi sneg in rdeče polperle :).


Bela eleganca kraljuje na osnovi iz brezovih vej, ki sem ji dala malo barve z notrnajim oborčem iz ciprese. Oba obroča sta povezana s cik-cak žičko na kateri so nanizane blee perle. dodane so zvezdice iz brezovega lubja, za barvo rdeče polperle in seveda sneg.


No pa ste se prebile do konca zelooo dolge objave. Vse naravne materiale sve nabrale z Mijo med najinimi potepanji. Priprave so se dejankso res začele že spetembra, ker drugače nebi zvozila tega projekta. 

Drugi izzivi:
Lil patch of crafty friends #71 - ATG
Inspiration destination #139-ATG
Crafting from the heart #186 - ATG

Čudovit praznični december, vam želim in hvala ker  pokukate k meni :)!
Ne-Ja

12 komentarjev:

  1. Enkratno zimsko ustvarjanje. Pravcata mala razstava tvoje dekoracije in paša za oči.

    OdgovoriIzbriši
  2. Pa dobro....a si ti naredila teh venčkov za celo vas???? Jaz še vrat nimam toliko pri hiši, pa imam 4 vhode, pa še za to sem komaj nabrala energijo, da na en vhod butnem tega s kroglo. Aja, edina imaš malega otroka, ki se mora vsak dan nadihat svežega zraka in po hosti nabirat gozdne plodove!!!! So pa prekrasni ...res zelo zelo lepi....zadnji mi je nekak najbolj padel v oči, ker je res nekaj posebnega.A imaš smrek v bajti tudi toliko?????

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Samo dva sta moja ostalo je pa res za pol vasi :). Otrok mora biti na svežem zraku, od kje pa misliš da ima toliko energije? "Smrekica made by me" bo pa samo ena - obljubim.

      Izbriši
  3. Jerneja, kako sem uživala ob tej objavi...koliko lepega a kupu. Prav vsak venček in dekoracija je tako ljubko sestavljen, s pravo mero zelenja in okraskov. Prelepo....

    OdgovoriIzbriši
  4. Jerneja, tvoje mojstrovine so prekrasne. Čudovito si dekorirala vse aranžmaje. Ničesar ni preveč in ničesar premalo. :-) Pridni sta bili z Mijo, da sta vso jesen mislili na praznično dekoracijo. :-) Jaz sem letos zmagala, saj sem si osnovo za venček priskrbela pravočasno. :-) Vse ostalo pa spet "pet pred dvanajsto". :-)))

    OdgovoriIzbriši
  5. Ne-ja čudovite venčke si ustvarila! Za razliko od mene, ko sem enega kupljenega, ki je bil ves polomljen dodela. Za 2 eur še materiala ne bi dobila, haha. Sem se tokrat znašla.
    Pohvala tudi za ostale izdelke!
    lp

    OdgovoriIzbriši
  6. Jerneja, pa saj si cela grostistična trgovina umetniških in umetelno narejenih izdelkov iz naravnih materialov:) - a sem dovolj kunštno povedala?:). Mi je kar malo žal, da nisem v vaši vasi, potem bi bil lahko eden od venčkov moj, mogoče se preselim:). Z Mijo sta bili hudo pridni, pa seveda, kaj bi ti brez nje. Otrok že ve, kaj vse je potrebno nabrati in pobrati na potepanju. No z eno besedo: super so vsi, od prvega do zadnjega. In da ne pozabim: sem gledala šopek vrtnic, ki si mi jih podarila in sem razmišljala iz česa so. Danes sem dobila odgovor:). So več kot odlične in v kombinaciji s pravo posušeno se tudi vidi ne, katera je narejena. Upam, da si se tudi ti prebila skozi moj komentar. Sedaj pa samo še en lep pozdravček in velik objem obema, Andreja

    OdgovoriIzbriši
  7. Pa pozabila sem omeniti in pohvaliti škratka - je več kot simpatičen:). Pa še en pozdrav za povrh:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, hvala. Kar postavi se v vrsto, pa bo eden drugo leto tudi tvoj :).

      Izbriši
  8. Zelo lepa praznična objava. :) Diši po smrekovih in borovih vejah ter božiču in praznikih. Ustvarila si prekrasne venčke in dekoracije iz materialov, ki nam jih podarja mati narava. Tvoja vrtnica iz lista je prav posebna in je našla svoje mesto. Hvala ti! In tale škratek je tako zelo simpatičen. In hvala za napotek, kako ustvariti res bogat venček iz dveh ;) Lep vikend želim

    OdgovoriIzbriši
  9. very pretty project. I love that these center pieces are still be home made vs. store bought. thanks for sharing over at Inspiration Destination.
    Billie A
    Inspiration Destination
    Catch The Bug
    Creative With Stamps
    Aud Sentiments
    The Merry Christmas Challenge
    Sunny Day Crafting
    Pause Dream Enjoy
    Craftaholic R US

    OdgovoriIzbriši
  10. Great projects - thanks sharing it with us at Lil Patch of Crafty Friends.

    Happy Christmas.

    Helen x

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar in ker si si vzel-a čas za ogled mojega bloga :).