torek, 22. avgust 2017

Metulj za 94. in 89. rojstni dan

Današnja objava je posvečena očetovima tetama, ki sta praznovali 89. in 94.rojstni dan. Če se spomnite sem vam že pokazala projekt za starejšo izmed sester pri rosnih 90-ih.

Pri takih letij je težko podariti karkoli, ker dejansko darila nimajo več pomena - bolj jim pomeni da se spomniš na njih in jim naklonioš par minut svojega časa za klepet. Pa vseeno, nekaj za spomin mora biti :).  Za mlajšo sestro je nastalo tole:



Letošnji izplen čipkarskega festivala v Idriji je tudi mušter za metuljčka. Sukanec pa je malo starejša zaloga, ki pa ni imel še priložnosti zablesteti. Prvič ste ga videle v obesku in drugič v dreamcatcherju in danes v vsej svoji veličini na metuljčku.



Sestavljen je iz dveh delov, ki se potem združita v 3D metulja. Za osnovo sem uporabila viola sukanec, za zgornji del pa sem dodala tekoči par z melaniranim sukancem. Efekt je meni WAW :). Vpet pa je na šopek iz dveh vrst pšenice - golice in navadne.


Marija, na prvi fotografiji, danes praznuje 94 let, sestra Elizabeta, na drugi fotografiji, pa je prejšnji mesec praznovala 89 let. Upam, da sem potegnila kakšne gene po tej strani :).



V tem primeru je spodnja osnova modra, tekoči par pa je v melanirani modri barvi - prehaja iz bele do temno modre. Zgoraj pa je osnova viola in tekoči par melanirano moder. Tudi tega sukanca še niste videle v uporabi :).


Kdo bi si mislil da lahko sukanec naredi tak efekt.Še za primerjavo obe barvi zgornjega dela. naj še enkrat opomnim, da je osnovna barva vijolična in da da tak efekt samo en par drugačnega sukanca od petih :).


Nežno zelena barva hortenzij poudari metulja.



Hvala ker ste se prebile če to kilometrsko objavo :).  V naslednjih objavah še par novosti iz letošnjega festivala. 

Izzivi:
Simply papercrafts for all occassions #49 - anything goes
Alphabet challenge blog L- for lovely lace
Scrapping 4 fun challenges #97-anything goes
Brown sugar challenge #264 - anything goes




pa pa
Ne-Ja

15 komentarjev:

  1. Pri teh letih pa tako čili in polni energije ... Dobre gene imaš v žlahti :)
    Všeč mi je tvoje darilo, saj je del tebe in na takšen način te bosta imeli vedno ob sebi.
    Prelepa metulja v krasnih barvah.

    OdgovoriIzbriši
  2. Joj, to pa so leta in res sta pravi asici za svoja leta. Tvoje darilo je prekrasno, metuljčki, pa še tako lepo izdelani in v krasnih barvah.

    OdgovoriIzbriši
  3. S čudovitim šopkom si presenetila teti. Metuljčka sta prekrasna. Sukanec res narediti čisto poseben efekt. Tvoji teti sta pravi korenini. :-)

    OdgovoriIzbriši
  4. WOW this butterfly is gorgeous! Thank you for playing with us us in Scrapping4fun challenges. I look forward to see you come back and play with us again.
    Sollan, S4fun DT member

    OdgovoriIzbriši
  5. Kaksna prelepa sopka in dih jemajoca metulja. Kaksni kleni gospe sta tvoji teti! Pravo veselje je bilo pogledati te fotke.

    OdgovoriIzbriši
  6. Neja, kako zelo lepo si jima tole pripravila. Metulja sta čarobna in tvoji teti tako lepi...Krasna objava...

    OdgovoriIzbriši
  7. vau, s takšnima metuljčkoma je pa šopek res perfekten in pa kakšni kleni gospe, pravi carici!

    OdgovoriIzbriši
  8. Jerneja, tako lepo in domiselno, pa v teh letih ljudje niso pogosto obdarjeni. Glede na njuno "očitno trdno" zdravje pa upam, da bosta darilo še dolgo občudovali, tebi pa želim da si pobrala vse njune gene:). Sem vesela, da sem te danes zasledila (povsem možno je, da si naredila že veliko objav:), sem pa jaz v tem poletju tako lenarila, da je kar grozno in prav veliko nisem bila prisotna na blogu. Upam, da se popravim, da se pogosteje "vidimo" in seveda močno upam, da boš v jeseni, ko bomo imele ponovno srečanje, napneš vse sile in prideš. Pozdravček, Andreja

    OdgovoriIzbriši
  9. Super cute!!! Thank you for joining us at Alphabet Challenge, good luck!!! Amy DT

    OdgovoriIzbriši
  10. A beautiful, thoughtful gift which was much appreciated I'm sure. Thank you so much for sharing with us at Alphabet Challenge.
    Crafty hugs
    Lesley

    OdgovoriIzbriši
  11. Všeč mi je metuljevo prelivanje barv. Krasen dodatek k šopku.
    Hvala ker sodeluješ v izzivu pri Scrapping4fun,
    Marjeta, GD

    OdgovoriIzbriši
  12. hoe colourful and adorable butterfly. you have created a wonderful project. Thanks for playing along with us at Scrapping 4 Fun Challenge.Hope to see you again
    Shylaa DT@S4F
    Adhiraacreations

    OdgovoriIzbriši
  13. So beautiful love the butterflies.
    Thank you for your entry at Scrapping4funChallenges
    Rachelle DT
    http://scrapping4funchallenges.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  14. Lovely butterflies, Thank you for Joining us at Scrapping4funChallenge and waiting to see next time.

    Hugs
    Meena S4F DT

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar in ker si si vzel-a čas za ogled mojega bloga :).