torek, 18. april 2017

Velikonočna dekoracija

Drage moje dame, naj vam najprej zaželim lepe praznike z malo zamude :)! Letos sva z Mijo malo bolj ustvarjali (beri mami delala, Mija razmetavala :P) na temo velike noči. Reciklirali/adaptirali sva novoletno dekoracijo. Tako je snežak postala ena hipi snežakinja, novoletna smrekca je odgnala vrbove veje in obrodila kvačkane pirhe, deblo smrekce pa je obraslo zelenje in vzcvetele so cofkove rožice ;). Vrata so se čudežno spremenila v fancy zajklo... skratka dogajalo nama je na polno :). Kako sta hladilnik in smrekca zlgedala pred adaptacijo pa si lahko ogledate v tejle objavi.



Pirhe je skvačkala moja bivša soseda, sedaj pa so pokazani v vsej svoji krasoti :).


Cofki so bili decembra posamič na jelki, sedaj pa sem jih združila v cvetove. Osnova je krog s petimi luknjami po obodu in eno na sredini ter zadaj zavezano da dobimo obliko. Na hladilniku pa so rožice iz zamaškov, cofkom v sredini in pripete na magnet.na glavi pa je večneč iz papirnatih cvetov.

Zajklja ima origami mašnico ostalo pa je trši papir :).
Koklje so zopet izlegle en kup piščančkov, ki tokrat niso brezglavo letali na okoli, saj so jih čuvali kar trije kvačkani zjački v ogradi narejeni iz recikliranega zabojlčka za sadje. Zajčki so delo moje mame in so bili hit lanske velike noči - pri meni so žal ostali nepokazani. 






Verjetno je nastal še kakšen več, vendar sem poslikala samo barve. potem pa sve se igrale tudi z Mekolom, balončki in volno. Nastale so košarice za sladka jajčka in piščančke. Žal nisem ugotovila kako se znebiti vonja po Mekolu, ne glede na to ali sem redčila ali je bil koncentriran :(. Ma mulčki so bili zadovoljni in to je bil glavni namen.




Ker je moja mala morla testirati balončke so se trije sfižili in so se potem spremenili v polovične košarice. 

Izzivi:
Craftingf rom the heart #155- anything goes

Ekola pa ste se prebile čez superdolgo objavo. Hvala ker pokukate k meni :).

pa-pa
Ne-Ja

9 komentarjev:

  1. Zelo lepo velikonočno dekoracijo ste imeli pri vas. :-) Si kar predstavljam tvojo pupo, kako navdušena je bila nad okrašenim stanovanjem. Jaz sem že pred leti lepila koščke volne na balone. Ne morem pa se spomniti s čim. :-( Všeč so mi tudi nakvačkani zajčki. Pa tista faca na vratih je super. :-) Velikost in količina dekoracije običajno pada z rastjo otrok. :-)))

    OdgovoriIzbriši
  2. Evo, idealna dekoracija....skoz govorim, da se leto tako hitro obrne, da se nam ne splača pospravljat novoletne jelke (jaz samo govorim, ti si pa to res uresničila). Bravo za tole postavitev....Vama dvema se pa res dogaja na veliko. Hladilnik je res ena velika faca....pa kvačkarija (povej mami, da še vedno raztura v kvačkariji)....Sonja ima prav...bolj ko otroci rastejo, manj je tega, zato izkoristi sedaj ko je mala majhna...to so tisti nepozabni momenti,....ko bo prišla puberteta!?!...bo dekoracija kaj drugega:-))

    OdgovoriIzbriši
  3. S skupnimi močmi vama je odlično uspelo praznično okrasiti dom. Lahko tebi, ko imaš takšno pridno pomočnico ;-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Krasno sta vi2 okrasili vaš domek in naredili darila za otroke. Super tim sta.

    OdgovoriIzbriši
  5. Your tree is absolutely amazing!! So creative!!

    OdgovoriIzbriši
  6. Ej, kako pa je to lepo pogledati! Enkraten tim da super rezultate.

    OdgovoriIzbriši
  7. This is such a fun project and a great addition to our challenge. Thank you for joining us at Really Reasonable Ribbon. Huggs from Ginny at Polly's Paper!

    OdgovoriIzbriši
  8. Joj Jerneja, kako sta bili pa s tvojo princesko pridni in inovativni. Take dekoracije bi se razveselil vsak dom, predvsem tisti, z malimi otroci. Zato resnično izkoristita vsa ta leta, ko je Mija še pripravljena sodelovati:) - na tak ali drugačen način. Zajec na vratih je fenomenalen in še ostane lahko preko leta, saj ga res ne bi bilo lepo spoditi iz toplega doma:).
    Glede srečanja: mi je zelo žal da vaju ne bo, sem se že veselila, da te spoznam in da malo pocrkljamo Mijo - velika škoda:(.
    Pozdravček in objem, Andreja

    OdgovoriIzbriši
  9. Fabulous revamping of your old decorations. Great projects. Thanks for sharing with us at 613 Avenue Create. Hope to see you again soon.
    Sandy DT.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar in ker si si vzel-a čas za ogled mojega bloga :).