sreda, 8. marec 2017

Ženske smo zakon :)

Prava ženska se izogiba drami.
Kajti ve, da je njen čas dragocen,
ne zapravlja ga na nepomembnih stvareh in ljudeh!

Drage moje, vse naj, naj za naš dan! Da pa vam naredim malo skominov še nekaj sladkega, kar so/bodo letos prejele "moje" šjore. Uporabljen je origami papir dimenzij 15 x 15cm, tako da potem v vrtnico ravno pride en Ferrero Rocher in se vrtnica lepo razcvete. Vzorec za origami rose box pa najdete tukaj.





Pokazati vam moram še kostum, ki sem ga šivala za mojo Mini Miško. Uporabljenega je skoraj 4 m tila, tako da krilo res lepo stoji. Črne majčke za otroke so očitno tabu, ker sem dobila samo kratko majico, pa še to sem obrnila narobe, da sem skrila potisk. Pik ni :(. Razlog - s šivanjem sem zaključevala, ko bi že mogli biti na otroškem pustovanju (Mija je k sreči še spala), pike sem hotela našiti zato da ne uničim tila - bo tako lahko še za kam uporaben, ma ni bil pravi efekt. Tako je krilo ostalo rdeče in bo lahko drugo leto pikapolonica, mak...


Ogrlica je narejena iz stiroporastih kroglic treh različnih dimenzij, ušesa pa so izrezana iz črnega filca in vpeta na obroč. Ni pa pustila narisati smrčka, kaj šele natakniti obroča. Še oblekla sem jo komaj, preden je ugotovila da je lepa ;).


Za konec, pa moje drage, majhna zahvala vam, ki me zvesto spremljate, čeprav zadnje leto ne komentiram toliko vaših izdelkov kot bi si želela. Mimo je 3 leta bloga, mimo je moj rojstni dan, ma sedaj za naš dan pa res moram podeliti nekaj v "mojmu stili". Vse tiste, ki boste pustile komentar pod tole objavo do nedelje, 12.3. do polnoči, greste v žreb za klekljan prstan. O barvi bova dorekli z izžrebanko, vzorec pa vidite na spodnji sliki. Tega na sliki je dobila moja mati za dan žena :).

Prstan pozira.
Prstan pozira na roki.
Naj še povem da je prstan popolnoma nova kolekcija od Irme Sedej in meni je WAW. Barve in mušter je težko ujeti v 3D, ker se metaliziran sukanec sveti po svoje :(. Veliko sreče vsem pri žrebu :)!

pa pa
Ne-Ja

11 komentarjev:

  1. Lepo si zapakirala sladke zalogajčke. Ampak kako si se pa potrudila z Mijinim kostumom. Vsa čast, prava lepotička!
    Klekljan prstan je pa itak prava mojstrovina, ne bi se ga branila :)
    Lepo bodi!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja krasno Mini Miško ste imeli, bravo za šivilske sposobnosti njene mame ;)
    Tudi cvetoče vrtnice so krasne, se ne bi branila sedaj ene ;)
    Prstan pa je čudovit.

    OdgovoriIzbriši
  3. Dobitnice teh vrtnic so bile verjetno navdušene. Šivanje tila, pa verjetno ni tako enostavno lep kostim si naredila. Pozdravček Aleksandra

    OdgovoriIzbriši
  4. Ojla Jerneja, res smo sedaj malokrat na vezi, ampak je pa takrat bolj sladko:) - kot vidim, nas dražiš s čokoladkami in "posteljica" za njih je prav simpatična - hvala za navodilo. Mija je bila prav simpatična Mini, se pa tako majhni otroci nič radi ne šemijo, le počakaj, da jo zagrabi. Takrat bo pa mami imela dela čez glavo. O prstanu pa človek ne bi govoril, katera koli ga bo dobila ga bo več kot vesela, saj je čudovit. Mami je pa priviligarana:). Lep pozdravček k tebi, Andreja

    OdgovoriIzbriši
  5. Ijej, kako lepo je spet malo pokukati k tebi. :-) Nekaj objav sem zamudila, ker sem v stiski s časom, pa še lenoba me občasno obišče. :-))) Mislim pa nate in na tvojo Mini Miško. :-) Lepo si pocartala šjore ob današnjem prazniku. Hvala za link do navodil. Čestitke za super lepo sešit pustni kostum. Prstan pa je ... ne najdem presežnikov. :-)))

    OdgovoriIzbriši
  6. Ha ha ha...mi smo bili tudi Miki (ne mi naša Zala), samo letos je bil kostum kupljen (babi ni imela časa, drugo leto bo bolje). Ti si bila pa pridna in boš imela še drugo leto mir. Perfektnega si naredila in vsa čast da ti je sploh zneslo pri šivanju.
    O hudimana, je tvoja mala tako lušna, da sem Ferrerota kar spregledala...izdelava je itak krasna, ideja tudi....origami ti leži, kot da bi se rodila s temi papirčki.
    Prstan je pa tako lep, da žnable dol potegne. Oooooo...zdaj te bom pa jaz vprašala, kje vraga najdeš čas za kleklanje????
    Čestitke za vse obletnice.

    OdgovoriIzbriši
  7. Ooo kako luštna mini miška :)! In čudovite vrtnice s skrito čokoladko! Prstan pa itak zmaga! Čudovit je!

    OdgovoriIzbriši
  8. Kako lepo si pocrkljala svoje šore. In da je vajin otrok že tako velik? Ne morem verjet. Super si ji izdelala obleko. Prstan pa je fantastičen.

    OdgovoriIzbriši
  9. Joj kako ste že veliki in kostum je prekrasen. Lepo si posladkala ženske, pa še čudovit prstan si naredila, čisto po mojem okusu in barvi. Prelep je. Čestitke.

    OdgovoriIzbriši
  10. Kako lepa ideja in takoj spremeniš navadni ferero v posebno darilo.
    LP Vilinke

    OdgovoriIzbriši
  11. Lepo si presenetila svoje šjore. In kako prikupna miki-miška. Vidim, da si dejavna na sveh področjih in da tudi klekljanja še nisi opustila. Prstan je res čudovit.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar in ker si si vzel-a čas za ogled mojega bloga :).