petek, 16. januar 2015

Uhančki ki to niso

Sprva je bil projekt porabiti ostanek rdečega in rumenega sukanca na klekljih in poizkusiti vzorec za uhančke-rožice. Če se igraš, se pač igraš in tako so rožice nastale brez postavkov (to so tiste bunkice na robu) tako da je rob gladek. Ribice (tista rumena elipsasta stvar znotrajj rdečih lokov) so zamenjale barvo in postale rumene, pa še to samo enoplastne in nepovezane v celoto, tako da so zaključki malo čudni... Pokažem naši tamali...iiii kako lepa rožica, zakaj pa rabiš? Skupni sklep - uhani odpadejo :(. 


Na zalogi sem imela že pripravljen osnovo v naravnih odtenkih in kartonček obdelam s šablono in distressi ma je še nekaj manjkalo. Nekako me je potegnilo k temu polizdelku in ideja je padla - nastala je rožica :).

Dokaz, da je papirc res namenjen za uhančke :).

Dva uhančka sem združila in malo zavrtela ter tako dobila cvet. Rumen sukanec sem nato navila okoli prsta, omot na polovici prevezala in tako dobila osnovo za pestiče. Povezovalni sukanec je napeljan skozi večjo rumeno perlo in potem čez obe plasti rožic. 



Na zadnji strani je povezano vse skupaj preko perle, tako da ni potrebe po lepljenju čipke. Rožica je vpeta v klekljano kitico, ki je napeljana skozi perlo na zadnji strani. Zaradi cic-cak vpetja stoji sama po sebi in jo lahko premikamo gor in dol po voščilnici :).



Marinin napis, šablona in distressi dejansko lepo dopolnijo čipko, ki se skromno zlije z ozadjem in ne izstopa preveč.


Tokrat sem dodala papirnato čipko tudi na robove in s tem zaključila celoto. Prejemnica voščilnice bo tako lahko čipko odpela iz voščilnice si naredila broško, prstan, lasnico, obesek ali pa celo uhančke. Pustila/naredila sem zanke za nastavek za viseče uhančke, tako da lahko z enim rezom razsloji rožico, posamezna dela vpne v osnovi in ima uhane :). Navodila so seveda priložena v kuverti.

Kaj bi pa ve naredile z njo? Upam, da vam je ideja všečna, seveda pa je zaželeno da poveste svoje mnenje.

Izzivi:
Word art wednesday #166-anything goes

Dolžna sem vam še opravičilo, ker z zamudo komentiram vaše objave... enostavno ne znese sproti.

Uživajte v petku in vikendu :)!

papa
Jerneja

16 komentarjev:

  1. Uuauu kako uporabno...in lepo, jaz bi imela broško :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Nič ne gre v nič. Super si se znašla in nastala je zelo lepa roža. Voščilnica je s takim dodatkom prečudovita.

    OdgovoriIzbriši
  3. Se strinjam z ostalimi, super si se znašla ;) Voščilnica pa je postala pravi uspeh ;)
    Lp, Larisa

    OdgovoriIzbriši
  4. Bravo, tole pa je resnično lepo. Voščilnica, ki je ža sama po sebi darilo. Zelo lepa rožica, dobra si. Klekljarice sem od nekdaj občudovala, meni se zdi strašno težko. Jaz bi kar tako rožico pustila in bi jo najbrž kam prišila, na kakšno torbo :))

    OdgovoriIzbriši
  5. Amazing. It reminds me of lace tatted by my mother. The card is very unique. Thank you for sharing this lovely art with us at Word Art Wednesday.
    Blessings, Carole

    OdgovoriIzbriši
  6. Krasna je in meni je najbolj všeč taka, kot rožica in bi jo kar shranila na voščilnici. Lp

    OdgovoriIzbriši
  7. Saj me sploh več ne presenečaš:), kajti tvoji kleklani izdelki so res lepi in vsekakor jih znaš uporabiti v vsakem primeru. Lep pozdravček, Andreja V.

    OdgovoriIzbriši
  8. Wwwaaaauuuuu.....prelep cvet, ki pa ga bi uporabila za broško ali lasnico....zeloooo mi je všeč!

    OdgovoriIzbriši
  9. Joj Jerneja, kako mi je pa ta rožica všeč! Mislim celotna izvedba voščilnice.
    Wauuu prelepo!
    Lp Danica

    OdgovoriIzbriši
  10. Bravo punca! Super si se znašla in nastala je čudovita in unikatna voščilnica. Meni je čipka itak zakon. Mislim, da bi tvojo lepotičko pustila takšno, kot je, jo postavila na sredino dnevne sobe in jo samo občudovala. :-))

    OdgovoriIzbriši
  11. Šele zdaj sem opazila, da se je ta objava izmuznila. To je pa to, če je nekdo prehiter, eni smo pa prepočasni....
    Dobra ideja, krasna izdelava.....Kaj bi jaz naredila z njo....definitivno broška. čao

    OdgovoriIzbriši
  12. Ćudovito!!! Kako zelo lepa rožica je nastala....meni so kleklane stvari vedno tako zelo všeč in takole na papirju (mojem najljubšem materialu)...waw!!! Hvala, ker jo deliš z nami!

    OdgovoriIzbriši
  13. Zelo lepo!! Jaz bi jo pustila kar tako in jo obesila na steno.

    OdgovoriIzbriši
  14. Meni se zdi odlično, kako si vse skupaj izvedla in roža lahko postane broška, prstan... kot že sama praviš. Zelo lepo in všeč mi je, kako si vse skupaj vkomponirala v voščilnico.

    OdgovoriIzbriši
  15. Gorgeous! Thank you for sharing your beautiful work with Through the Craftroom Door this week and please come and join us again.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar in ker si si vzel-a čas za ogled mojega bloga :).