torek, 30. december 2014

Smrečica malo drugače

...take smrečice ne rastejo v gozdu, take smrečice so narejene z veliko ljubezni in potrpljenja, take smrečice ustvarjajo roke, ki vrtijo kleklje, take smrečice so vpete v obroč in namenjene obešanju na smrečico :).

Za letošnje praznike je bil namen narediti take smrečice - obeske za darila. Do tu vse lepo in prav, ker je bil mišljen start projekta že takoj po Čipkarskem festivalu. Zalomilo se je zopet pri času, sedaj pa pri dejstvu, da gredo prej od mene kakor mi jih uspe narediti.... Spodnje štiri imajo že vse nove lastnike, ostali pa bodo očitno morali počakati na drugo leto :(.


Čipka ni zanimiva zgolj iz dejstva, da je narejena kot  obesek vpet v 7cm obroč, temveč tudi zaradi dejstva, da ne klekljaš tako kot ostale vzorce. Zaradi ravnega obroča vpetje na valjasto bulo ne pride v poštev. Tako ti preostane edino, da bulo obrneš pokonci in delaš na boku (ne priporočam) ali pa takole kot jaz na stirodurju oz nečem podobnem v kar lahko zatikaš bucike - tudi stol je OK, dokler e kdo ne usede na bucike :).


Knjiga služi za obtežitev podloge, kar drugače vse pleše. V kolikor pa ste ljubitelji zmajev, priporočam branje cele sage o Eragonu in Saphiri avtorja Christopherja Paolini :).

Slike so posnete takoj ko so bile smrečice narejene, saj so obeski romali od mene še vroči. Z belimi perlicami je poizkusna, tako da se vidi malo oklevanja...



Druga ju šla v roke v žepku z okvirjem, pod katerim se skrivajo sladki Merci-ji, zaviti v luškan papir. Prijavljam jo na izziv EAC - #305 - frame.


Tretja in četrta pa v kompletu z žakeljčkom, sladkih Merci čokoladic in Raffaellov ter vpeta v notranjost letošnjih voščilnic (tukaj in tukaj). Za podlago čipki je uporabljen ostanek papirja, ki je bil narejen s pomočjo strukturne paste in šablonice ter je v osnovi služil za dekoracijo lica voščilnice.



Dobitniki so bili presenečeni, se pravi da so jim všeč :). Kako pa so všeč vam? Upam, da bodo všeč tudi Metuljčici in ArtMBR, ki imata fantastični izziv Zvezdatno povabilo - prijavljam zadnji dve. S tem tudi izpolnjujem svojo kvoto treh objav, tokrat pod gesla *darilo*, *smrečica*, *snežinke*, *okrasek*.

Izzivi:
CRAFT-alnica #124 - karkoli
Milkcoffee challenge - make it sparkle
TTCRD - anything goes
Avenue613 #104-anythin goes
Word art wednesday #163- anything goes

pa pa
Jerneja

23 komentarjev:

  1. Waw pa so res impatične, nič čudnega, da ti jih takoj izpulijo iz rok. lp

    OdgovoriIzbriši
  2. Čudovite smrečiče, bi se tudi jaz takoj zgrebla za kakšno :P

    OdgovoriIzbriši
  3. Ženske, ki znate kljekljati, kapo dol! Tole pa je nekaj posebnega in več kot unikatnega. Prav predstavljam si smrečico okrašeno s smrečicami na obroču, to bo fantazija! Vesela sem, da si se tako lepo odzvala najinemu izzivu. Hvala ti. Lepe praznike in srečno v letu, ki je tik pred vrati.

    OdgovoriIzbriši
  4. Popolni okraski, noro simpatični!:)

    OdgovoriIzbriši
  5. To pa je optimizem....ali si res mislila, da ti bo ratalo zadržat smrečice doma in z njimi okrasit jelko. To pa je ha ha ha. Tisto o bosi kovačevi kobili si sigurno slišala. Je pa res, da optimizem velja. Dobro, da ti sploh pustijo, da zaključiš čipko. Ti predlagam, da začneš kar v januarju delat svoje smrekce za na jelko...potem pa mogoče bo uspelo.
    Izdelki so res super in upam,da si za letos zaključila.
    Dečva....vse naj naj ti želim, tudi ti ostani taka kot si... lušna, mlada, polna optimizma ...samo še nekaj...srbijo me prsti za izdelavo all stark ...si rekla, da bodo tvoji otroci nosili te copatke....sem bila dovolj direktna al se moram s tvojim A-jem pomenit. Srečno obema. čao












    OdgovoriIzbriši
  6. Čudovite smrečice, le komu ne bi bil všeč tako lično in unikano izdelan okrasek iz klekljane čipke.
    Hvala, da si se nam pridružila ,srečno pri izzivu in v letu, ki je pred vrati. Pozdravček Lili

    OdgovoriIzbriši
  7. We don't find fine handwork like this too many places. It is lovely. We really appreciate that you are posting art with us in this two week challenge, at Word Art Wednesday. Blessings to you and yours, Carole

    OdgovoriIzbriši
  8. Oooo Jerneja spet nekaj unikatnega in čisto tvojega ;))) Všeč mi je obesek z jelkico in perlice jih čudovito dopolnijo.
    Draga Jerneja...tebi in tvojim pa vse lepo v Novem letu!
    Pozdravček iz Koroške, Jana

    OdgovoriIzbriši
  9. Čudoviti obeski, imaš pa res čudežne prste!

    OdgovoriIzbriši
  10. Very nicely crafted! Thanks for sharing with us here at 613 Avenue Create!
    Hugz,
    Chana Malkah, Owner

    OdgovoriIzbriši
  11. Zame je klekljanje znanstvena fantastika, zato resnično občudujem vse, ki to obvladate. Moj poklon.

    OdgovoriIzbriši
  12. Ooooo, tole je pa nekaj prečudovitega. Kot pravi Maja, čista znanstvena fantastika in nikoli ne bom znala. Verjamem, da so bili prejemniki navdušeni.

    OdgovoriIzbriši
  13. hudo bejbi res:))) odlicno zgleda vse skupaj:)))

    OdgovoriIzbriši
  14. What an absolutely BEAUTIFUL project, my friend. Thank you so very much for stopping by and sharing your talents with us. I hope that you will continue to share your art with us every week. I look forward to seeing what you will create.
    God bless you,
    Karen
    Word Art Wednesday

    OdgovoriIzbriši
  15. Tvojih šifer o klekljanju sploh ne razumem, pa to sploh ni pomembno. :-) Smrečice so vau in oh in joj in prekrasno, pa še kaj bi se našlo. Predlagam, da kar takoj začneš z izdelavo okraskov za naslednje leto. :-)))

    OdgovoriIzbriši
  16. Ne razumem najbolje, kako si jih delala :) Vendar je rezultat enkraten in so smrečice res čudovite.
    Lep silvestrski dan!

    OdgovoriIzbriši
  17. Najlepša smrečica! Jo imam ravno na bule v zlati barvi :)
    Draga Jerneja, želim ti vse najlepše v letu 2015.
    Čudovita oseba si!!!
    Lp Danica

    OdgovoriIzbriši
  18. Krasna smrečica in čudovit obesek! Lepo si jih naredila :-))
    Hvala, ker se igraš z nama v zadnjem 2014 izzivu CRAFT-alnice ... Srečno!

    OdgovoriIzbriši
  19. Really, really great! Thank you so much for sharing it at EAC and good luck.
    hugs Clarissa

    OdgovoriIzbriši
  20. This is such a gorgeous project. Very unique! Thanks a lot for joining our Challenge last week at Word Art Wednesday. There's still time to enter more projects in this week's Challenge so, I hope you come back and join us again. Want to share God's Word with you found in Psalm 27:14 which says, "Wait for the LORD; be strong and take heart and wait for the LORD." A Blessed and Happy New Year to you!

    JO ANN
    http://jatterburycreations.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  21. O, kolk je pa tale smrekca luštkana. VAU

    OdgovoriIzbriši
  22. A se hecaš, normalno da so bili obeski prejemnikom všeč, komu pa ne bi bili?! :) Vsaka čast!

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar in ker si si vzel-a čas za ogled mojega bloga :).