sreda, 17. december 2014

Darilo iz srca

Če mi le uspe se potrudim in slavljenca obdarujem z doma narejenim darilom, pozornostjo, voščilnico... seveda se primakne še kakšna malenkost poleg, vendar je zame nekaj ročno narejeno in dano iz srca več vredno, kakor vse ostalo :). Kakšno pa je vaše mnenje?


Marina hoče videti prav tako pozornost, zato tele rožice lepim v njen decembrski izziv. Hkrati pa sem vam pripravila tudi navodilo kako lahko nekaj podobnega izdelate same. Ni nujno da je cvet klekljan, lahko je narejen iz papirja, kvačkan, plastičen, iz fimo mase...


Seveda mora biti darilce tudi v lični embalaži. Tokrat sem reciklirala dve škatlici iz lepenke, ki sem ju obdelala s štampiljkami in blazinicami. Štampiljke so iz Marinine trgovinice, dobila pa sem jih pri Jani za njen bonbonček. V Marini trgovinici jih ne najdem več, zato si tukaj lahko pogledate kako izlgedajo.

Pričnimo z embalažo - slike so zopet katastrofalne, žal... Kartonasto embalažo sem odprla in jo obdelala.
Sedaj lahko pričnemo z izdelavo cvetlice v lončku. Potrebuješ:
 • glinen lonček - zato da je težak in rožica sama stoji
 • časopisni papir in/ali vato
 • tršo žico za osnovo
 •  mehkejšobarvno žico za stebel in listke
 • cvetek narejen iz takega ali drugačnega materiala
 • "špino" oz. drobno okroglo palčko da naredimo spiralo
 • silikonsko pištolo za toplo lepljenje
 • zrna ogrščice ali oljne repice za imitacijo zemlje

Potrebščine za steblo v sliki.
Za eno rožico potrebuješ daljšo žičnato spiralo zelene barve in potem dve krajši za listke. Spiralo preko zaključne žičke vpneš na pecelj rožice ter potem pritrdiš še dve manjši za listka. Osnova stebla mora biti iz trše žice, ker drugače cvetlica ne bo prosto stala.


Potrebščine za podstavek v sliki.

Ko imamo steblo oblečeno pripravimo še lonček. Trša žica oz. osnova za steblo naj bo nekoliko daljša, zato da pripravimo sidrišče oz. gnezdo. okoli njega ovijemo vato in tako rožico učvrstimo na dno lončka s pomočjo toplega lepila.

Pripravljeni osnovi.
Gnezdo iz žice in vate.
Vatno gnezdo prilepimo na dno lončka.

Rožica stoji, sedaj pa moram pripraviti še podlago za semena. V lončke zatlačimo kos časopisnega papirja, tako da pridemo skoraj do roba lončka.


Sedaj pa je malo vaje za hitre prstke. Toplo lepilo se zelo hitro trdi, zato ga dodajamo postopoma in čim hitreje posujemo s semeni. Utrdimo jih tako, da s prsti nežno pritisnemo ko jih posujemo preko lepila. Odvečna otresemo in ponavljamo postopek, dokler ne pokrijemo časopisnega papirja oz. smo zadovoljni z izgledom.

Končana rožica.
Podobno rožico ste videli že tukaj v poročni izvedbi tile dve pa sta bili rojstno dnevno darilo.Priznam, da sta mi rožici v tej objavi bolj všeč -vaja dela mjstra, ma embalaža pa je bila TOP pri poročni objavi. Tukaj je šlo zopet zeloo na hitro in se je bilo potrebno znajti :P.

Žal mi na nobeni sliki ni uspelo ujeti bleščečega belega sukanca, ki je ujet na sredini rožice in paše v komplet s perlami. Mogoče boste barvo še najbolje videle pri broški oz. sukancu v sredinskem delu.
Druga pa je narejena podobno , s tem da je v viola barvi in se vse lepo vidi :).Upam, da se vam je uspelo prebiti do konca objave - danes sem bila zopet malo daljša. Naj vam vreme ne pokvari razpoloženja, saj je do božiča še točno en teden :).

Izzivi:
Word art wednesday #163 - anything goes

pa pa
Jerneja

17 komentarjev:

 1. Nekaj podobnega smo delali na delavnici iz perlic ampak se nikakor ne more primerjati s kleklanimi rožicami. Darilo je več kot čudovito. Hvala za cel postopek. čao

  OdgovoriIzbriši
 2. These flower pots are really pretty and what a clever creation. So much work has gone in to them and making the box too. Thanks for joining us at 613 Avenue Create with this beautifully created gift.
  Lorraine DT

  OdgovoriIzbriši
 3. Great project and wonderful tutorial! Thanks for sharing with us this week here at 613 Avenue Create!
  Hugz,
  Chana Malkah, Owner

  OdgovoriIzbriši
 4. Neja,vse pohvale za tako dodelano darilo.Tudi sama podarjam najrajši ročno izdelano darilo in tudi sama ga rada prejmem.Mislim,da takšen poklon pove več kot tisoč besed.Hvala ti za celoten postopek.Tvoji kljekljani izdelki so pa itak fenomenalni.Lahko jih samo občudujem z odprtimi usti.
  LP,Urška

  OdgovoriIzbriši
 5. Kako je pa to fletkana rožica. Hvala za opisan postopek izdelave. Izdelavo škatlice se bom lotila, kleklanje pa raje prepustim tistim , ki to res obvladajo...

  OdgovoriIzbriši
 6. Ja kako čudovita rožica in enkratno darilce :) Ja res je, darilca iz srca so najlepša, pa čeprav so le drobna pozornost :) Hvala ker se igraš z nami na našem mesečnem izzivu na Mavelu.com. Pozdravček,

  OdgovoriIzbriši
 7. Močno dvomim, da bi bila tale rožica izdelana v kateri drugi tehniki, tako zelo lepa, kot je tvoja, čipkasta. :-)) Prav čipka ji daje čarobnost in unikatnost. Kar se pa voščilnic tiče, pa ti z veseljem pomagam. Idej noče zmanjkati. Počasi bo pa zmanjkalo kandidatov za voščilnice. :-))

  OdgovoriIzbriši
 8. Tole pa je res prav posebno darilo ;) všeč mi je kako si lepo vse skupaj pokombinirala ;) tudi jaz najraje podarjam ročno narejena darila

  OdgovoriIzbriši
 9. Wow, kaj takega pa še nisem videla. Krasen kleklan cvet. Zelo lepo narejeno darilo.

  OdgovoriIzbriši
 10. Uuu kakšna čudovita ideja... prekrasno darilo!

  OdgovoriIzbriši
 11. Ooo kako čudovito darilo. Se strinjam s Sonjo, ki pravi, da mu tvoj klekljan cvet daje čarobnost, lepoto in eleganco, brez njega darilo ne bi bilo tako krasno. Res nekaj posebnega.

  OdgovoriIzbriši
 12. Krasno rožico si posadila :-))
  Lep je tvoj klekljan cvet!

  OdgovoriIzbriši
 13. Takšna darila tudi meni veliko pomenijo. Tvoj klekljan cvet je enkraten in zares izvirno darilo.

  OdgovoriIzbriši
 14. darilo čudovito, rožica prekrasna!
  lp

  OdgovoriIzbriši
 15. Čudovito darilo, posebna embalaža, rožica z krasnim cvetom. Čestitke, opravila si veliko delo.

  OdgovoriIzbriši
 16. Zopet si naredila nekaj čudovitega in doma narejeno darilo je najlepše!

  OdgovoriIzbriši
 17. How beautiful, and such wonderful textures. Thanks so much for sharing with us in this week's challenge.
  God bless you,
  Karen
  Word Art Wednesday

  OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar in ker si si vzel-a čas za ogled mojega bloga :).