sreda, 19. oktober 2022

Svetovni dan učiteljev na PŠ Unec

Čas drvi z nadsvetlobno hitrostjo in sploh ne vem kdaj je minil september :(. Na naši podružnični šoli smo 5. oktobra, ob svetovnem dnevu učiteljev, malo "pocartali" kader. Starši smo z otroci spekli pecivo, naredili šopek, prinesli domače sokove... midve z Mijo pa sva se poleg piškotov, lotile še drobnega presenečenja.

S skupnimi močmi sva naredili sončnice z užitno sredico ;). Mami je rezala, otrok pa užival v senčenju in lepljenju in... Vse je dokumentirano :).



Za boljši 3D efekt in večjo trdnost cveta, sva med plasti dodale izrez iz reciklirane kartonske embalaže. Čokolatine so nalepljene s 3D obojestranskim lepilom, tako da jih lahko odstraniš. Če pustiš papirček zmečkan na sončnici, jo lahko uporabiš tudi naprej za dekoracijo in s tem "ubiješ dve muhi na en mah".


 
Nastal jih je cel pehar :). Par jih je romalo še na darilca za rojstne dni, samo sem pozabila fotografirati ker so paketki šli še vroči od hiše.

Tagci so vpeti na reciklirane vrvice (deklaracije na oblačilih) in preko zanke zataknjeni/vpeti med oba sloja cveta. Priznam, da je to naumila mala, jaz sem želela zakomplicirati :P. Napisi in šablone (razen tagca) so od Najlepšega para.



Izzivi:
Vesela hiška #35-jesen
Najlepši par - galerija meseca oktobra
Lil patch of crafty friends #192- sheepski designs
TTCRD - ang 
Alphabet challenge N-is for nature 
Avenue 613 - ang 
 
Hvala za vaš obisk in mirno noč!
Ne-Ja

15 komentarjev:

  1. Marvelous flowers and looks like a yummy treat as well. Thank you so much for sharing your project at Allsorts.

    OdgovoriIzbriši
  2. These are so unusual, lots of work but sure everyone loved them, many thanks for sharing with us at Allsorts 'Add a sentiment' theme this week.

    B x

    OdgovoriIzbriši
  3. uauu čudovita ideja, prav lepo izgledajo :-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Beautiful and unusual project. Thanks so much for joining in with my “Add a Sentiment” challenge at Allsorts this week.
    Pauline xx

    OdgovoriIzbriši
  5. Ma vidve sta pravi mojstrici! Super projekt. Mija raztura. Pa super ideje ima. Mi jo posodiš? :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Sonja :). Idejo ti z veseljem posodim. Če si mislila pa na Mijo, se bojim da mi jo vrneš s hitro pošto in na moje stroške nazaj ;)....

      Izbriši
  6. Beautiful. A lovely idea and so pretty. Thanks Aud Sentiments challenge. Elaine

    OdgovoriIzbriši
  7. What a great idea - they look fabulous. Thank you for joining us at The Alphabet Challenge xx Lynda/Loopyloo DT

    OdgovoriIzbriši
  8. Dragi Jerneja in Mija,
    kakšno imenitno ustvarjanje sta nam predstavili - čudovita, srčna pozornost. Smo bile pa povezane - tudi pri meni so nastali sončnični cvetovi s čokolatini, ki pa sem jih skrila pod sončnice kot "steblo". Dobili jih bodo starostnik, slavljenci meseca oktobra, v našem Domu upokojencev. Tinine sončnice so res čarobne, kajne?!
    Vama pošiljam velik, velikanski objem, Majda

    OdgovoriIzbriši
  9. Beautiful idea, Lots of work and well done. Thank you for joining us at Through the Crafty Room Door this month Hope to see you back her again soon. Judy DT

    OdgovoriIzbriši
  10. Lovely! I bet they were yummy too! Thanks for sharing with us at 613 The Avenue Create! Hope to see you on the front porch again soon,
    Hugs, Kate (Cards a la Kate)!

    OdgovoriIzbriši
  11. Joj, kako krasno presenečenje je to. Te Tinine sončnice nas res inspirirajo na vse mogoče načine in vi2 sta tole prekrasno izvedli. Hvala inspiracijo in čudovit obisk v Veseli hiški. Pozdrav Janja DT

    OdgovoriIzbriši
  12. Uau, čisto sta me navdušili s svojim ustvarjanjem. Fantastična ideja s čokoladko v sredini sončnice. Bravo Mija in mami. Vesela sem, da sta s svojimi sončnicami prinesli veselje in tople barve v Veselo hiško. Valerija DT

    OdgovoriIzbriši
  13. What a lot of work went into these, they turned out fabulous! Thanks for sharing with us at Lil Patch of Crafty Friends and good luck!
    Marie B -DT

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar in ker si si vzel-a čas za ogled mojega bloga :).