torek, 12. maj 2020

Bratec praznuje, metulji in droži

Prejšnjo soboto je praznoval bratec 33-let. Nekako je zadnja leta v navadi, da spečem torto - letos si je zaželel nekaj z borovnicami... Med brskanjem za recepti nisem našla takega, ki bi mi ustrezal v celoti, zato sem torto sestavila iz dveh receptov z malo umetniške svobode - končni premer je bi cca 26 cm :P. Slike so bolj "švoh", ker je torta prehitro zginila za fotografiranje, jaz pa sem bila v službi in tako ostala brez pokušine...

Tik preden je šla na pot - zato je še vedno v obodu.
Po receptu za Božansko borovničevo torto sta narejena biskvit (dodana je mlečna karamela tako v biskvitu kot za navlažitev) in borovničeva krema brez želeja. Bela krema pa je narejena po receptu za Malinovo torto z grškim jogurtom (dodala sem grški jogurt z okusom kokosa- Lidl). Okrašena je z borovnicami, rezinami limete in kremo iz borovnic in smetane.

Malo sem pokukala pod obod, preden sem okrasila do konca in jo zaprla nazaj za transport.
Recepta še nisem "vrgla" v eno obliko, ga pa moram, ker je naša tamlada naročila isto torto za svoj rojstni dan - ga takrat objavim v ceoti. Notranjost vam pokažem v začetku junija, ko upam, da mi jo uspe tudi pokusiti v celoti, ne samo komponente ;):


Tokrat je voščilnico stricu naredila Mija. Embossing mapica in senčenje z distressi. 


Iz ostankov torte (biskvit in krema za dekoracijo) sem z dodatno banana - limetino kremo, naredila še poizkusno (celih 6) verzijo sladic v kozarcu. Bila je nravnost božanska - seveda gre zasluga moji pomočnici :).


Krema je primerna za poletne dni zato tukaj hiter recept (ideja album Mali šef). Banana, sok in lupinica limete ter grški jogurt zmiksaš skupaj  in WOLA - nežno kiselkast okus, ki se fantastično poda k drobljencu biskvita in sladki borovničevi kremi :). Seveda se vmes skriva tudi žlička domačih borovnic, da ne bo pomote.


Da pa ne bomo brez papirčkanja - mavrični metuljčki. Narejeni preko Tinine šablone z distressi in s tekočimi polperlami. Velik metulj je bil zarezan v osnovo in podložen s pavz papirjem :). Tekoče perle so se navzele barve metuljev in zažarele kot biserčki :).


Izzivi:
CRAFT-alnica #260 - metulj
Ko me inspirira #77 - preprosto z  motivom v zgornejm delu
Najlepši par - galerija meseca maja 
ArtMBR - pomlad
Crafty sentiments - ang

V kolikor je kdo še vedno lačen, degustiram še pirine drož bombetke in drož pizzo z mocarelo. Jaz še kar testiram recepte z drožmi. Sicer bolj osnovne ampak se še učim :).


Upam, da sem vam naredila lušte za zajtrk, pa naj bo sladek ali slan :). Naj bo tale deževen torek mavričen. Jaz rabim posteljo...

pa, pa
Ne-Ja

12 komentarjev:

  1. Tvoje objave ne bom več gledala tik pred južno....kako mi je začelo krulit...po moje se sliši direkt v tvoj konec.....za pregled receptov si bom vzela čas po kosilu...prej...ni šans...bom padla v trans komo. Tebi še malo, pa ne bo treba več delat voščilnic za slavljence...imaš krasno pomočnico....Metulje s sledjo gledam pri drugih, moja šablona pa počiva....dobra ideja in lep izdelek...

    OdgovoriIzbriši
  2. Tudi jaz sem kar postala lačna! Torta, pica, bombetke...mljask! Pisana voščilnica z metulji je pa tudi čudovita!

    OdgovoriIzbriši
  3. Jerneja ti si tak hud multipraktik, obvladaš in se lotiš prav vsega in ti tudi super uspe. Da so tvoji sladki izdelki odlični ne dvomim (se strinjam z Mojco, da se to ne gleda s praznim želodcem:). Je pa tudi papirnati metuljasti dodatek čudovit in imaš občutek, da bodo vsak čas poleteli. Se pa tvoja mlada pomočnica tako hitro uči in je pri tem tako dobra, da imaš v njej hudo konkurenco. Pošiljam obema en velik objem, Andreja

    OdgovoriIzbriši
  4. Sedaj vem, da sem se pametno odločila ker sem odprla tvoj post po malici. :-) Borovničeva torta je fantastična. Super si jo dekorirala. Ampak, da ti niso pustili niti koščka za poskusiti, to pa ni lepo. :-) Za tvoje kulinarične poskuse in uspehe si zaslužiš vse pohvale. :-)
    Metuljčkasta voščilnica mi je zelo všeč. Super vesele barve si uporabila in na beli osnovi pridejo še bolj do izraza.

    OdgovoriIzbriši
  5. Čudovita voščilnica je nastala in čudovite barve si uporabila. Hvala, ker si se nam pridružila pri CRAFT-alnici, kjer maja gostujem jaz kot mesečna gostja.

    S sladkim delom objave si mi pa take lušte naredila....zagotovo je vse fantastično dobro.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ojej, kakšne lušte si mi naredila s to objavo. Hihi, tudi sama velikokrat kombiniram različne recepte za eno jed :) Verjamem, da je bila torta slastna. Tudi oni kozarčki so videti "njami".
    Pridno pomočnico si imela, zato ti je tudi tako lepo šlo od rok.

    OdgovoriIzbriši
  7. Vse najboljše tvojemu bratcu in mnjamsi torto si mu naredila. Se veselim recepta v eni potezi ;-). Tvoji pisani metuljčki so mi pa zelo, zelo všeč!

    OdgovoriIzbriši
  8. Krasno ste ustvarjali pri vas, vse je videti mamljivo okusno! Hvala, ker z mavričnimi metulji sodeluješ pri CRAFT-alnici!

    OdgovoriIzbriši
  9. Pa ravno zdaj to berem, ko sem že itak lačna :)) Koliko dobrot. Bravo. In tale mavrična z metulji je krasna,.

    OdgovoriIzbriši
  10. Ooo, koliko dobrot. Se mi kar sline cedijo.
    Voščilnica pa tudi fantastična. Krasne barve!

    OdgovoriIzbriši
  11. Zelo lepa je tvoja voščilnica z metulji :-))
    Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice … Srečno!

    OdgovoriIzbriši
  12. Krasna voščilnica z metuljem. Hvala, da si se nam pridružila v Craft-alnici. Lp Goga

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar in ker si si vzel-a čas za ogled mojega bloga :).