ponedeljek, 29. julij 2019

60-letnica

Jutri praznuje lovec 60-letnico, ker ne bere bloga ni težave z objavo :). Naredila sem origami srajčno voščilnico s kravato videno že tukaj. Barvna shema je iz izziva #240 pri CRAFT-alnici. Na zunaj zgleda enostavno, v notranjosti pa je tokrat za spremembo bolj bogata.

Razprta srajca.
Zaprta srajca.
Zelen marmoriran A4 vzorčni papir sem skrajšala za 2 cm po dolžini in širini. Tako, da gre voščilnica v standardno kuverto. Kvadrat za kravato je dimenzij 7,5 x 7,5 cm, če se katera loti podobnega projekta.


Namesto gumbov sem na ovratnik dodala 60 in na kravato napisala njegovo ime. Na kravato sem dodala še "zaponko" v obliki jelena. Voščilnica se zapre, tako da se zatakne pod ovratnik.


Ko imam v mislih lovca, si za klobučnim trakom prestavljam planiko in perje kakšne ujede - ne me vprašati zakaj, ker vem da so zaščitene. Tako se v notranjosti skriva "planinski raj z ravno prav prostora za podpise.


Da pa sem skrila spoj na srajčki, sem dodala še kuverto s številko 60 in majhno planiko. Ves uporabljen papir, razen osnove je recikliran. Kravata iz ostanka origami papirja, napis in 60 iz embalaže za sladoled, planike (pestiči in vejice so pobarvani), valoviti kvadrat in male 60, pa so hrbtna (bela) stran embalaže od jogurta.


Izzivi:
Najlepši par - galerija meseca julija (vse šablone)
Najlepši par - lov na kolekcijo jesen/zima (vesela pošta, planike)
Bizzy becs store - ang
Scrapping 4 fun #145-tic-tac-toe (2 vrsta - izrezki, vzorčni papir, zelena)

 
Drage moje, danes bi vam mora zaželeti morski pozdravček, pa je moja mala v sredo kapitalno zakuhala, v četrtek dobila pikice... diagnoza norice, tako da je morje odšlo po gobe :(. 

Mirno noč in fantastičen spanec - sedaj, ko se je končno ohladilo na spodobne temperature :).

Ne-Ja

10 komentarjev:

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Čudovito vse :)

Klara pravi ...

Saj lovci lahko perje tudi poberejo po tleh;)! Čudovita srajčka, odlična reciklaža, norice pa... Upam, da Mije ne srbi preveč in da boste lahko vseeno našli kakšen termin za morje...

oldpunca pravi ...

Tvoja mala nagajivka pa zna poskrbeti, da ti ne bi bilo dolgčas. :-) Upam, da ti kljub tej neprijetnosti še uspe dopust morju.
Tale srajčka za lovca pa je fantastična. Sem čisto navdušena nad kravato. Carski vzorec.

AndrejaM pravi ...

Do zadnje podrobnosti krasno sestavljena nenavadna voščilnica. In da si naše barve izbrala za moško voščilnico je pa še ekstra fino! Hvala, ker sodeluješ pri CRAFT-talnici

Tina Z. pravi ...

vau, kakšne barve in vzorci za moško - fantastična!
pa vedno moram pogledati, kako vse to recikliraš, tudi jaz si po novem shranjujem vse te embalaže :)))
ojoj, upam, da ste z noricami že na boljšem, potem pa kakšen last minute ali pa booking in se bo še kaj našlo, letos ni takšne gužve povsod :)

Lia pravi ...

This is so original!! I like your card so much and all men will like it too!
Lia DT S4F

Majda pravi ...

Vau Jerneja, fantastična ideja in izvedba. Vse drobcene podrobnosti so mi tako zelo všeč in jelen na kravati!!! Kar ne morem se je nagledati. Dodajam pa še čisto petko za recikliranje, bravo!
Glede noric pa, ni čudno če ima mala tako rada pike ;-) Upam, da ne bo prehudo v tej vročini in da vama uspe na dopust, ko se pozdravi. Naša najmlajša je svoje norice preživela v kampu na morju, je bilo pa tako zelo težko držati jo v senci ... Držim pesti za vaju in pošiljam zdarvilni objem na daljavo, Majda
In ja, skoraj pozabila, hvala, ker si delila svojo lepotičko na blogu Scrapping4fun :-)

Scrapping4funChallenges pravi ...

Beautiful masculine card!
Thank you for your entry at Scrapping4funChallenges
Rachelle DT
https://scrapping4funchallenges.blogspot.com

Andreja pravi ...

Luštno moško voščilnico si naredila in lepo uporabila barve :-)
Hvala, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice … Srečno!

Goga pravi ...

Lepo moško voščilnico si pripravila, všeč mi je, da si uporabila za moškega netipične barve.
Hvala, da si se nam pridružila v Craft-alnici. Lp Goga