ponedeljek, 12. februar 2018

Maškarce in ljubezen

Sobotno pustno rajanje in včerajšnja Butalska veselica sta za nami, še v torek sprehod z vrtcem in bo konec tele norije s pustom. Vendar se je za otroka potrebno potruditi :). Tudi letos sem "sešila" kostum sama. Čisto slučajno (ponavadi kar zbrišem) sem med e-reklamami odkrila idejo za kostum samoroga. Moja mala je pač konji gor in dol in...no saj veste, zato se mi je zdela tole prava ideja. Ko sem pokukala še na originalno povezavo in videla celoto pa smo šli že v akcijo z nabiranjem volne pri babi :).



Kupila sem bel pulover s kapuco, bele legice pa smo imeli doma na zalogi. Nabrala sem 12 odtenkov roza-vola in belo-krem klopkov volne in se lotila navijanja "cofov". Za grivo sem naredila 10 x ovojev okoli dlani in na vrhu zatisnila s koškom volne. Vse to sem ponovila 12x, da je zadostovalo za grivo dolžine cca 45 cm. Slike bodo bolje razložile potek...


Vsak kolut je posebej privezan na trak, trak pa je na to všit na kapuco puloverja. "cofi" so razrezani šele ko je vse skupaj všito in na svojem mestu - drugače boste imele cel kup težav.


Rog je narejen z embalaže od kosmičev in potem oblečen v bel filc, ki sem mu dodala zlato vrvico v spirali. Pritajen je na trak na katerega sem nato nanizala tudi grivo in vse skupaj všila na kapuco. Ušesa sem naredila tudi iz belega filca in jih všila kar na obstoječa na puloverju. Trebuščka nima, ker se jopica odpira na zadrgo, pa še roza filca nisem dobila :(.Rog v taki postavitvi malo čudno zgleda zato sem dodala med ušesa in rog ter tik pred njega še 3 "cofe" s po 5 ovoji in tako naredila grivo tudi na čelo.


Rep je narejen po istem postopku kot griva, s  tem da sem volno ovijala dlan - komolec oz tako kot se navija podaljške, vrvi... lahko pa si seveda naredite pravokotno osnovo iz kartona in navijate po dolžini. Ovojev nisem štela, naredite jih toliko da je rep dovolj košat. Všit je na pulover.


V pravljicah imajo samorogi tudi "kosmata" kopita, tako da sem ji naredila še franže na nogah, za roke pa se nisem odločila, ker je bilo že tako preveč kričanja po hiši, da ona tega ne bo oblekla :(.


Na trak sem s kavbojskim vozlom nanizala 10 kompletov volne in jih všila na hlače. Ker ni bilo sodelovanja so malo previsoko našiti, vendar vseeno ni slabo. Meni je kostum všeč 100 na uro in tudi Mija se je potem sprijaznila z njim in preplesala celo zabavo :). 

Kaj ste bile pa ve in vaša mularija za maškorce?


Čisto na hitro pa danes še malo o ljubezni. V sklopu dekoracije za Andrejo (na dekoraciji), sem pričela tudi že z valentinovo tematiko. Dve majši dekoraciji vam pokažem že danes - tako da malo preženemo tole zimsko idilo :).


Rdeče (naravna barva) šibe sem povezala v srčke jih obvezala z vrvjo in dodala pokapolonice, mah, lišaje, mačice, polžjo hiško... Sedaj, ko ste pokukale kakšna bo pomlad pri meni vam želim samo še en velik zasnežen pa pa :)

Izzivi:
Lil patch of crafty friends #75 - atg
TTCRD  -atg
Crafting from the heart #194 - atg

Jerneja

15 komentarjev:

  1. Wonderful creations and a wonderful design!!! Love this !!!
    Thank you so much for entering our ATG challenge at Through The Craft Room Door this week. Looking forward to see you again next challenge.
    HUGS Cicci
    TTCRD DT
    Cicci With the Pen {welcome to vistit and follow my blog}

    OdgovoriIzbriši
  2. Draga Jerneja, ti si pa tako učinkovita, kaj vse narediš za doma, za Mijo, za darila:) - tvoje ustvarjanje je tako vsestransko, da bi se temu lahko reklo: kapo dol:))). Sem vesela, da je delček tvojega ustvarjanja v mojem domu - hvala ti iz srca. Pozdravček, Andreja

    OdgovoriIzbriši
  3. Slikco tvoje maškarce sem že videla in ...a veš, da sem bila 100% da si kupila tega samorogca. Da si ga pa sama naredila pa mi ni padlo na pamet.....ampak volne je pa šlo za cel pulover. Fantastičen je...tako lepe barve...čist taprav. Pa venčka sta čudovita.
    P.S......zdajle gledam poptv.....iiiiiii vidim te pri dnevniku....pa še en črnuh z brado in brki je zraven....mislim da se nisem zmotila.

    OdgovoriIzbriši
  4. Uau, fantastičen kostum si pripravila Miji. Res si iznajdljiva in kreativna!

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja pridna mati, kako lep kostum si naredila za Mijo. Samo volne je pa res šlo kar nekaj.
    Hvala za vse linke ki si jih priložila.
    Tudi valentinova dekoracija je zelo lepa.

    OdgovoriIzbriši
  6. Pa daaaaj!! Kako dober kostum si izdelala! Jaz sem pa kostume tako veselo kupila, samo da se mi treba ukvarjati s tem ... :))) In dekoracija je fenomenalna!!

    OdgovoriIzbriši
  7. Wauuu,krasen samorogec je nastal, še dobro, da ma babi volno na zalogi :) Srčki pa so tudi zelo lepi.

    OdgovoriIzbriši
  8. Zelo lepo pustno masko si naredila svoji navihanki. :-) Glavno, da je bilo cepetanje in dretje pozabljeno, ko je bilo treba žurati. :-)) Tudi pomladna dekoracija je zelo lepa. Mi je všeč. :-)
    Moram enkrat zbrati fotke mojih maškar. Je bilo vedno veliko dela in veselja z izdelavo kostumov. :-)

    OdgovoriIzbriši
  9. Samorogec - kako imenitno!!! Naša najmlajša jih obožuje, zdaj v najstniških letih sicer bolj na tiho ;-) Sama sem bila maškara le službeno - z mojimi pikci smo danes postali VSEVIDI, izdelali smo si namreč očala, ki so sovpadala z njihovimi kostumi - plesalo in rajalo se je od jutra do odhoda domov :)
    Vidim pa, da je tvoj samorogec že naznanil pomlad - srčka sta tako nežna, sveža in ... pomladno osvežujoča! Hvala, ker ju deliš z nami v galeriji Scrapping4fun. Pridi še ;-)
    Vračam zasnežen pozdravček, Majda

    OdgovoriIzbriši
  10. Čudovit samorogec in krasna dekoracija...

    OdgovoriIzbriši
  11. Beautiful. I like the projects with nature elements. Thanks for sharing it at Scrapping4fun.
    Miroslava DT

    OdgovoriIzbriši
  12. Very creative! Thanks for joining us at Crafting from the Heart Challenge Blog.
    Bye, Groetjes van Ine (DT)
    http://creaine-cards.blogspot.nl/

    OdgovoriIzbriši
  13. O wow...Such a beautiful costume you made.
    Lovely elements.
    Thank you for sharing with us at Scrapping4fun Challenges.
    Priya-DT

    OdgovoriIzbriši
  14. Lovely and creative
    Thank you for your entry at Scrapping4funChallenges
    Rachelle DT
    https://scrapping4funchallenges.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  15. Oh my! That was a lot of yarn and a ton of patience! It turned out adorably! The grapevine hearts are a great piece and will make a great decor item.

    Thank you for joining us at Li'l Patch of Crafty Friends for our challenge.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar in ker si si vzel-a čas za ogled mojega bloga :).