sobota, 24. december 2016

Škratje, jelenčki in ostala banda :)

Naša mala je že velika punca, zato sem se morala potruditi z novoletno dekoracijo. Se spodobi, da bodo zanjo tile prazniki prvič nekaj posebnega. Žal snega ne morem pričarati, vzdušje pa bomo poizkusili naredili zimsko ;).

Na pinterestu sem videla idejo s pleteno smrekico, škrate iz smrečja in mahu, hladilnik ki postane snežak...in ideja je padla. Časovno je šlo na nož, saj je bilo potrebno včeraj končati vse - danes žal kliče delo za celih 12 h :(. "Super mami" je uspela, edino par oken še čaka da dobi svoje stanovalce in še kakšne piškote bo Božiček moral speči sam.

Ogrodje smrekice je narejeno iz leskovih palic, samo telo pa sem pletla iz srobota. Za tole višino (cca 120-130 cm) sem potrebovala cca 2h. S tem da sem pletla kar na Jezeru pred prvim grmovjem pokritim s srobotom, ker je težko predvideti koliko ovijalke boš potreboval. Okrašena je z lučkami kuvertan folijo in cofi peltenimi na vilice.


Škrata sem naredila iz jelovih in smrekovih vej. En čuva vhod v hišo, drugi pa smrekico. Osnova je šop "iglastih" vej razporejen okoli leskovih šib. S pomočjo časopisnega papirja sem dobila obliko škratjega klobuka, ga nato ovila z mahom in pritrdila z žico. Nos je rdeč balonček, brada pa kar "mucke" od srobota.


Takole je zeblo škrata, ki straži vhod. Bogi revež je dobil vročo čokolado :).



Hladilnik je dobil lesene gumbe s snežinkami (poleno narezano na kolute, nalepljeno na magnet in štampiljka snežinke), šal je iz cofkov pletenih na vilice,  učke in nos pa so iz papirja, prav tako nalepljenega n amagnete. Moja mala je namreč nora na magnetke, ki jih potem premika po hladilniku gor in dol :). Košarica od ščiplak pa služi kot pokrivalo.




In končno še skok na okna. Skozi enega kuka škratek, skozi drugega jelenček Rudolf in preverjata če je Mija kaj pridna. V delu pa so še pingvini in snežaki, pa kakšna snežinka se bo našla :).


Adventne venčke vam pokažem pa kdaj drugič.

Drage moje, sedaj pa samo še lep Božični večer vsem skupaj! Preživite ga v krogu svojih najdražjih in naj vam Božiček prinese kaj lepega. Čisto za konec, da ne pozabim, vse skupaj "linkam" k Darji na njen veselo-decembrski izziv s ključno besedo Božična okrasitev doma. 

Izzivi:
Brown sugar challenge #230 - christmas
Dream valley challenges #146-christmas
Scrapping 4 funchallenges #80-christmas
Alphabet challenge blog - U for use something red
TTCRD - anything goes
Scrapbook stamp society #106-anything-goes-option Christmass

pa pa
Ne-Ja

11 komentarjev:

  1. Joj kako lepo si okrasila vaš domek. Mija si ga bo zagotovo zapomnila kot prvega. Lepe praznike in srečno v novem letu vam želim vsem!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja presneto, pri tebi je pa te zaščitniške bande okoli stanovanja toliko, da ne rabiš varovanja G-7...pa saj se ustrašiš vseh teh škratov iz vejevja, pa na oknih ...no, na oknih so že bolj prijazni obrazi. Tole si pa res dobro naredila, glede na to, da je Mija pri tem sodelovala je pa še toliko bolj doživeto za tako malo glavco. Najbolj važno in pa neprecenljivo pa je to, da boste vsi trije skupaj. Ampak tako se zmenimo,....če slučajno pridem na obisk, le glej, da to prej sporočiš tem škratom pred vrati,....da sem čisto cool in da me lahko spustijo naprej.
    Lepo praznujte.

    OdgovoriIzbriši
  3. Kako sem pa jaz vesela te tvoje objave, veselodecemberski izziv si prav popestrila s svojo prekrasno dekoracijo, se prav vidi v kakšen navdih ti je bila Mija. Grem zdaj še enkrat vse prečikirat, ker si se resnično tako zelo potrudila, da sem kar ponosna, da je tvoja dekoracija tudi v mojem izzivu. Lep Božič in vse dobro, pa lepa hvala za voščilnico in lepe želje, ter vse tvoje komentarje.

    OdgovoriIzbriši
  4. Svetovno! Kakšne dobre ideje in čestitam, da si vse uspela izpeljati. Smrečica je prav posebna. Škratki so videti prav ljubko in čuvajo dom.
    Lep Božič in lepo praznujte!

    OdgovoriIzbriši
  5. Tako ste lepo okrasili vaš dom, da izžareva samo toplino. Miji je bilo verjetno vse skupaj zelo zabavno in veselo. Vesel božič tudi tebi in tvoji družinici.

    OdgovoriIzbriši
  6. joj kako lepega škrata si izdelala, pa tudi smrečica je prav posrečena in posebna.
    Lepe praznike ti/vam želim :-))

    OdgovoriIzbriši
  7. Brilliant! I love it! Thank you so much for entering our ATG challenge at Through The Craft Room Door this week. Looking forward to see you again next challenge.
    Regards,
    TTCRD DT
    Scrapbookingmamaw {My Blog}
    Through The Craft Room Door
    ttcrd.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  8. it's very beautiful
    Thanks for join us at ScrapbookStampSociety Challenge.
    Good Luck and hope to see you again

    Greetings Karin DT Coördinator

    OdgovoriIzbriši
  9. Great job.
    This is beautiful! Thank you for playing along at Brown Sugar this week.
    We look forward to seeing you again next time.
    Hugs
    Brown Sugar DT
    creativEle

    OdgovoriIzbriši
  10. Beautiful work!Thanks for joining us at ScrapbookStampSociety Challenge.Good luck and Hope to see you again.Gr.Kaija Dt-member

    OdgovoriIzbriši
  11. Lepo okrašen domek. Jelkica in škratek sta še posebej lepa in okrašena okna.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar in ker si si vzel-a čas za ogled mojega bloga :).