nedelja, 30. november 2014

Adventni aranžma

Ni kaj, prazniki se nezadržno približujejo in že je za nami prva adventna nedelja. Malo sem že napovedala, da bo pri meni letos v igri breza in čipka. Tale aranžma je prvi, ki ga delim z vami.  Tekom tedna pa jih pokažem še nekaj, zato ne pozabi pokukati k meni.


Veje so med seboj povezane z žico in pikico toplega lepila, da so bolj kompaktne. Aranžma je skromno okrašen z dodatkom brezovih zvezdic, lišajev in vejicami bodike za barvo.


Svečke so tokrat v vijoličasti barvi. Me je soseda med tednom poučila, da morajo biti vijolične, čeprav jaz temu ne posvečam posebne pozornosti - kar mi paše poleg take dam.


Takole je poziral na domači mizi, krasil pa bo botrino :).

Kakšne materiale in barve pa ve uporabljate za adventne aranžmaje/venčke?

Lep začetek tedna, pa čeprav kaže da bo deževen!
Jerneja

14 komentarjev:

  1. Letos je baje v modi vijola barva, tako sem slišala. Meni je še vedno nekje naj..zlata, rdeča, potem se pa polahko neha. Moja miza je tako velika in stalno je nekaj na njej, tako da mislim, da namiznega venčka sploh ne rabim. Sem pa naredila venček za vrata, ki ga kmalu pokažem. Mi je pa tvoj zelo zelo všeč. Kombinacija z brezo je krasna in res nekaj posebnega. Bela in vijola....sploh ni švoh kombinacija...soseda ima okus. čao

    OdgovoriIzbriši
  2. Vijolčna se prav lepo poda temu aranžmaju. In ima ravno prav dodatkov. Moj venček je letos kar v tipično zeleno rdeči bravi.

    OdgovoriIzbriši
  3. uuuuu tole z brezo zadetek u polno vsaj za moj okus:))))

    OdgovoriIzbriši
  4. Tale vijolična se tako lepo poda k osnovi iz brezovnih vej, zelo lepo! Sama vsako leto pristanem na krem ali beli barvi zase:)), LP.

    OdgovoriIzbriši
  5. Krasen adventni aranžma si sestavila. Všeč mi je kombinacija breze in vijoličnih svečk. Komaj čakam, da vidim, kaj vse si še ustvarila. :-)

    OdgovoriIzbriši
  6. Všeč mi je tvoj venček in barva svečk. Samo ne vem zakaj pravi soseda, da mora biti vijoličen - zaradi mode kot pravi Mojca ali kaj drugega? Je pa meni vijolična čisto všeč. Naš je letos tudi z brezovimi vejami in rdečo dekoracijo. Jutri ga pokažem, danes je že prepozno. Lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zvonka vijolična je barva adventa - vsaj v krščanstvu. Več o pomenu adventnih vebčkov najdeš tukaj: https://iskreni.net/dom/prazniki/1003-zacel-se-je-advent.html

      Me že firbec matra, kaj si pripravila :)

      Izbriši
    2. Hvala za link, sem prebrala, pa spet več vem.
      Aranžma si pa lahko že pogledaš pri meni. Lp

      Izbriši
  7. Opala,krasan je.Svidja mi se upotreba prirodnog materijala u ovakve namjene.Naime grane prosarane sa bijelim i ljubicaste svijece,idealna komn´binacija.Jako lijepo.
    Lp,Martina

    OdgovoriIzbriši
  8. Lušten je , ravno prav vsega gor :-)

    OdgovoriIzbriši
  9. Prekrasen je, tako naraven. Jaz se vedno vztrajam s tradicionalnimi bozicnimi barvami in so zato moje svece temno rdece v kombinaciji z belo leseno podlago. Pase na prt in k bozicni zvezdi :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Zelo lepo pašejo skupaj breze in vijolične sveče. Breze so sploh the best :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Super si skombinirala brezove veje s svečkami. Mene so brezove veje očarale že pred leti in jih okrasim z novoletnimi bunkicami ;)))

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar in ker si si vzel-a čas za ogled mojega bloga :).