četrtek, 4. september 2014

Sončna roža

V avgustu sem imela kar nekaj poročno obarvanih naročil. Danes vam predstavljam "industrijski vintage". Zakaj tako ime? Osnovni barvi sta "eko" in bela v kombinaciji z naravnimi elementi in čipko, vse skupaj pa je začinjeno z rustikalno izbočeno pisavo pisalnega stroja.


Doma na vrtu cvetijo rumeno - rdeči cvetovi sončnic. Iz mitologije sledi, da se je vodna nifa, zaradi  svojega sledenja poti bogu sonca - Apolonu in neuslišane ljubezni do njega spremenila v sončno rožo z sončnico. Ta cvet simbolizira večnost, neomajno pripadnost... in je kot za nalašč pravšnji simbol za poroko. 


Ideja je padla že ob gledanju Janinih čudovitih kreacij s sončničnimi semeni, sedaj pa je ugledala luč. 


Rumeno rdeča čipka na prvi strani, katere notranjost je zapolnjena s pravimi semeni oljne repice. Celoto dopolnita imeni maldo-poročencev z datumom veselega dogodka v novo-odkriti tehniki :).Stranice knjige so dejansko narejene iz tršega kartona in zavite v eko papir - tako sem dobila bolj razgibano notranjost in malo napihnjeno obliko zunanjosti. 


Tale "nova" tehnika industrijske pisave je igra tiskalnika, igle za suho embossiranje in pavz papirja. Typewriter pisava pa da svojevrsten pečat vsemu. 

Sedaj vam je verjetno že jasno da je to malo bolj mukotrpno delo, ki zahteva mirno roko :). Natisnjen tekst se mora dobro posušiti - tisk na pavzu se namreč zelo rad paca, razen če imamo laserski tiskalnik. Nato pa preko hrbtne strani z iglo izbočimo pisavo. Najlažje je, če za podlago uporabimo moosgumi ali pa neki mehkejši material.  
Razlika embossiranega dela in tistega, ki še ni.
Zadnja stran.
Emobssing prahi in pavz so dejansko ustvarjeni eden za drugega - tako čistega embossinga s takim efektom po mojem mnenju ne dobiš nikjer drugje :). Bel fin prah da golobčkoma in srčkom novo dimenzijo, srce je obrobljeno tako za barvo in da skrije grobe reze, pisava pa da piko na i.
Verz je namenoma pisan v nivojih in dvostranski poravnavi zaradi dvogovora med zaljubljencema.

Žepka za denar tokrat ni, ker je bila taka želja naročnice. V knjižnem delu se skriva simboličen mošnjiček s sončničnimi semeni in pod njim v "primežu" bolj obširna razlaga izvora imena in pomen, zgodovina, mitologija... sončnic.

Naročnica je bila zelo zadovoljna, prejemnika tudi - tako da je moje delo opravljeno :).  

Tukaj pa najdeta par utrinkov iz moje prejšnje poročne objave, kjer je nevestin zborček v "ilegali" naštudiral njuno glasbeno željo - se vrti v podlagi. Darilce je bilo dano iz strani dveh članov zbora :).

Izzivi:
CRAFT-alnica #116 - Čipke
Scrapbook stamp societyc #49 - anything goes
ABC challenge - S is for shabby chic
Scrapping 4 fun #24 - technique challenge  (2 types of embossing, stiching, lace, folding...) 

Hvala za vaš ogled in velecenjeno mnenje :). Nočko.

Ne-Ja

26 komentarjev:

oldpunca pravi ...

Neja BRAVO! Tale knjigica je pa tako lepa in tako nekaj posebnega, da samo strmim in se čudim. Embosiranja z iglo ti niti malo ne zavidam, ampak učinek je pa fenomenalen. Čudovit izdelek si nam pokazala. Verjamem, da so bili vsi zadovoljni. :-))

Angie C. D. pravi ...

Amazing project and such a wonderful gift. Love the sunflower colors and all the little details. Thanks for joining us at Scrapping 4 Fun Challenges. :D

Valerija pravi ...

Uau, čudovito. Se vidi, da si za ta izdelek porabila veliko časa. Ampak je bilo vredno.

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Šele zdaj mi je jasno, zakaj te celih 5 dni ni bilo na spregled???? To pa je bil posel stoletja. Ampak kot si že sama ugotovila ... je bilo res vredno. Knjigica je fantastična, vsak milimeter (in to prav dobesedno) s trudom narejen. Embosiranje s paus papirjem- občudovanje vredno (to je moja želja že milijon let, pa ne vem, če se mi bo kdaj uresničila)...skratka ...z današnjo objavo si naredila še en izpit. (teh izpitov pri tebi je bilo že toliko, da ti lahko potrdimo 5 različnih faksov) Bravo.

Teresa pravi ...

Wow you put so much work into this project and it came out beautiful. I am sure they will love it :) Thank you for sharing it with us on the RRR Challenge this month too and hope we see you again :)

iris-irena pravi ...

ne-ja tole je pa tako čudovito in mojstrsko narejeno, da ni dvoma, da naročnik in obdarovanec ne bo zadovoljen!
lahko samo še rečem - si mojstrica!
lp

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Wauuu
krasno
zelo zelo zelo mi je všeč
občudujem
lp Tamara

Sandra pravi ...

Lovely project, I really like the sunflower!! Beautiful colors too.
Thanks for joining the TTCRD challenges.
Hugs,Sandra

Kathy/NorthCarolina pravi ...

What a lovely mini book! I am just fascinated by the way you made that sunflower. IT's gorgeous! Thanks for joining us at Really Reasonable Ribbon!

NinaS pravi ...

uuuu prečudovita knjigica. Učinek pisave je fantastičen.

KarinsArtScrap pravi ...

hi Ne-Ja what a beautiful project you have made.

Thanks for join us at ScrapbookStampSociety Challenge.

Greetings Karin DT Coördinatorvilinke pravi ...

Zelo domiselno in fenomenalno narejeno
LP Vilinke

Martina pravi ...

Vrlo lijepo i originalno. Vrlo lijepo si sve napravila.
Lp, Martina

Klara pravi ...

Uau, kako lepo in izvirno darilo! Res je super ideja - taka, ki zahteva tudi od prejemnika še malo truda (posejat semena) - da bo-sta lahko na koncu skupaj občudovala sončne cvetove...

Sapfina pravi ...

OK, uau in še en oh in ... č u d o v i t o. :) Krasna je in toliko detajlov ... res lepo. Hvala še za dodan tutorial, ker je učinek res super!

Pozdravček, B.

Goga pravi ...

Čudovit izdelek, res si se potrudila in rezultat je fantastičen. Všeč mi ne napis na pavsu, tehnika in besedilo sta me facinirala. Sončnica je pa čudovita.
Hvala, da svoj projekt deliš z nami v Craft-alnici. Pozdravček Lili

Kaija pravi ...

Beautiful projekt!
Thank you for participating ScrapbookStampSociety Challenge
Gr. Kaija DT-member

Adrijana Knez pravi ...

Wwwaaauuuu Jerneja...tvoja knjigica je fantasična in lepšega sončničnega cveta še nisem videla ;))) všeč mi je, da je sredica iz naravnega materiala-oljne repice ;))) in lepo, da sem ti bila za inspiracijo, čeprav tudi tuje blogerke uporabljajo semena-vseh vrst :))) sončnice pa imajo res čudovito simboliko in se krasno podajo mladoporočencema.
Lep začetek tedna ti želim, Jana

Hali pravi ...

Prekrasna stavritev. Polna simbolike, zelo , zelo lepo!

A Mynah Production pravi ...

Beautiful project! I really like that embossing technique. :)

Navihančki pravi ...

Tvoje knjigice so tako originalne! Fenomenalno!:)

Janja pravi ...

Prekrasno narejeno.
Hvala, ker si se nam pridružila na 116. izzivu CRAFT-alnice. Lp

Unknown pravi ...

Love your project, so lovely. I really enjoyed your story too. Thanks for joining us at ABC Challenges for our challenge.

Anonimni pravi ...

Such a fun card. Love all the details! Thanks for playing along with us at Really Reasonable Ribbon :

Meighan Wheller pravi ...

A wonderful project, so clever and with such a lovely gift in side. Thanks for sharing with us at ABC. Meighan DT

Andreja pravi ...

Vau, tole pa ni kar tako! Sončnica je čudovita in zelooo lepo si jo naredila! O notanjosti ne bi izgubljala besek, kaj šele pri pisavi, ki je naravnost fantastična! Super izdelek :-))
Hvala, ker se igraš z nami s čipko v CRAFT-alnici ... Srečno!