ponedeljek, 5. maj 2014

Svečnik #2

Drage moje, najprej sem vam dolžna opravičilo, ker mi nekako ne znese priti niti do računalnika, kaj šele komentirati vaših fenomenalni izdelkov. Saj se trudim, ma kaj ko rabim kakšno uro da pregledam vse in cedim sline in komentiram in... Se bom poboljšala - 1x ko bom še malo zrasla :) :)!

Danes sem si celo vzela čas in šla na klekljarske vaje. Smo jemali novo snov in pred razstavo je potebno ujeti še zadnje trenutke z mentorico. V čipkarskem navdihu vam danes pokažem v staro-novem stilu še en svečnik s čipko. Prvega ste videli tukaj. Slučajno sem našla tale svečnik v Sparu in to ne za eno temveč kar štiri svečke :)! Investicijo opravičujem z možnim pomanjkanjem časa in idej  za advnentni venček - če teta muza zataji, še vedno lahko uporabim kar tega :).



Meni je zeloooooooooooo všečen (sploh barva čipke) in zagotovo pride še kakšen na vrsto ko bo čas in volja.  Na isti način sta še svečnika za tri in dve svečki, za tiste, ki klekljate in vas svečnik mogoče zanima.

Takole se tehnologija igra z barvo:
Prava barva čipke ob prvem slikanju...
Tehnologija pa naredi tako ob drugem slikanju...
 S praznim svečnikom:



In detajli:


Dejstvo je, da v tak svečnik vstaviš čisto navadno čipko v bolj podolgovati obliki. Ni ti potrebno iskati muštra prav za podolgovati svečnik. Meni je tale romboidna oblika takoj asociirala da paše v kup, čeprav je bil prtiček narejen že pred časom :).

Lep večer in maksimalno užijte jutrišnji (še) sončni dan :).

pa pa

17 komentarjev:

  1. Svečniku prav lepo pristaja ta čipka.
    Ne predstavljam si koliko truda je bilo potrebno, da je nastala ta prečudovita čipka.
    Krasen izdelek. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. Načeloma je to precej enostaven vzorec, edino notranjost s satovjem malo kravžlja živce :). Časa pa gre kar nekaj za tolikšno čipko - ne moreš nič prehitevati.

      Izbriši
  2. Krasna čipka in barva (kje nabavljaš take barve?). Svečnik pa .... že sam svečnik je krasen, ko je pa not še čipka.... Omenila si, da si ga kupila v Šparu - nikoli videla pri nas, pa ponavadi pri takih stvareh fejst poštefnarim, da kaj odkrijem. čao

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svečnik sem našla v Sparu v City parku v MB - je bolj ogromna varianta, pri nas v PO pa jih tudi nisem videla. Na klekljanju pa so šjore rekle, da imajo nekaj podobnega tudi v Lesnini... Sukanec nabavljam: http://cipkemojca.com/, http://www.lango.si/...

      Izbriši
  3. Čudovito je ;) veš, da sem jaz tvoj veeeliki oboževalec ;) prav občudujem te in si ne morem zamislit koliko dela in časa, ter ljubezni vložiš v to ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tukaj je pa res kar nekaj dela - sploh pri satovju. IIIIIIIII oboževalca imam :P

      Izbriši
    2. ja že kar nekaj časa draga moja ;))

      Izbriši
  4. Krasen prticek in res lepo dopolni svecnik.

    OdgovoriIzbriši
  5. Jerneja čudovit prtiček in lepe morske barve si izbrala. Jaaaa tudi jaz sem ena izmed tvojih obozevalk, ker kljekljanje ima posebno noto. Pa meni čisto vse tezko izgleda :))...Glede komentiranja tudi jaz nisem dosledna,..ampak, ko me primere za par dni pogledam objave nazaj in komentiram objave...Saj veš kak fajn je, če te kdo malo pohvali :):)...Pozdravček na vaš konec, Jana

    OdgovoriIzbriši
  6. Krasna čipka in popolno gre v svečnik
    takega darila bi bil vsak zelo vesel
    lp Tamara

    OdgovoriIzbriši
  7. Prekrasno! Kako samo mali komadić čipke može stvoriti elegantan ukras!

    OdgovoriIzbriši
  8. Kapo dol. Klekljanje mora biti res zahtevno delo. Prtiček je krasen. :)

    OdgovoriIzbriši
  9. hudoooooo res se mi dopade petka in plus zate:)))))

    OdgovoriIzbriši
  10. Krasno! Svečnik je čudovit, se ga nebi branila... :). Lp

    OdgovoriIzbriši
  11. Čudovit svečnik, čudovita čipka!

    OdgovoriIzbriši
  12. Bravo punca! Svečnik je fenomenalen s tole čipko.

    OdgovoriIzbriši
  13. Super si se spomnila! In vse pohvale za čudovito čipko :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar in ker si si vzel-a čas za ogled mojega bloga :).