sobota, 22. marec 2014

Sladkosneda sobota

Če je zunaj sonček še ne pomeni, da je tudi toplo :(. Na štajerskem tako piha, da mi ne paše pomoliti nosa iz hiše. Danes sem bila dežurna v kuhinji zato sem se poleg kosila (lasagna vedno zmaga :)) lotila še peke. Saj vem, da je post in da je potrebno razmišljati počasi o kopalkah, ma na vsake toliko časa se paše malo posladkati. Pripravila sem piškote po preizkušenem receptu in muffine po novem.

Sladka rožica :).

Oblački z marelicami in mandlji je recept od tete B. in gre takole:
  • 100 g suhih marelic (lahko tudi fige ali slive)
  • 100 g moke
  • pecilni prašek
  • 50 g sladkorja
  • 1/2 vanilin sladkorja
  • 1 jajce
  • 75 g zmehčanega masla
  • 100 g mandljev
Jajce, sladkor in vanilin sladkor penasto vmešamo ter dodamo zmehčano maslo. Mandlje nasekljamo, jih vmešamo v moko s pecilnim praškom in počasi dodajamo v mokro zmes. Na koncu dodamo na drobno narezane marelice in jih na rahlo vmešamo. Maso oblikujemo v kupčke v velikosti oreha in pečemo cca 15 min na 180 °C. Tole je super malica ob kavi ali čaju, ko greš na izlet ali v gozd - ti da enregijo :). Aja, pa jaz vedno pečem dvojno maso (v tem primeru daj samo en pecilni, ker drugače postanejo grenki), ker jih drugače zmanjka ko so še na pekaču...

Recept za čokoladne muffine z nutello pa najdete tukaj. Ti muffini imajo tekočo sredico zato sem pod žličko nutelle dodala še košček banane za boljši okus. Meni je kombinacija nutelle in banan zelo všečna zato sem malo eksperimentirala in se je obneslo :).
Tekoča sredina z banano.
Ker je moja teta muza očitno šla z vetrom, upam da je tale sladka rožica dober kompromis :).

Lep vikend!

14 komentarjev:

  1. uff,kake lušte si mi naredila!!!!!
    mislim,da so šli v slast.
    lp

    OdgovoriIzbriši
  2. Izgleda super. Hvala za recepte, bom preiskusila. Čez kopalke bom nosila pa ruto, da se kak kg zakrije ;-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Za kosilo sva se pa očitno kar zmenile - tudi pri meni je bila lazanja. Ampak pekla pa nisem , ti si bila bolj pridna. Največja groza pri peki je ta, da je treba vse POJEST (stran pa res ne bomo peciva metali). Pa še nekaj imamo skupnega - teto muzo, tudi moja je šla v cu grunt. Menda se bo vrnila - saj ni prvič, da je zbezljala stran. Lepo bodi. čao

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala za recepte, izgled njami, njami. Za kopalke bo zasilni izhod, ruta, kot je že Keti napisala. Vseeno je pa še nekaj časa, za kile klestit.

    OdgovoriIzbriši
  5. Mislim, da rožica iz peciva šteje, kadar gre muza na lepše :-)) Tale nasvet z ruto čez kopalke je super, ampak, če bom še malo gledala vse te dobrote, bo prišel v poštev samo še kopalni plašč :-))

    OdgovoriIzbriši
  6. tole res nesmes gledat lacen:) hihi

    OdgovoriIzbriši
  7. to je pa še bolj njami kot moje današnje praline

    OdgovoriIzbriši
  8. Uf, kako slastno zgleda tole pri tebi! Hvala za rcept ga bo res treba preizkusiti.
    Lp Danica

    OdgovoriIzbriši
  9. Zadnje čase sem v samih sladkih receptih. Hvala za tvojega. Na sliki izgleda fantastično in vem da je tudi v resnici slastno.

    OdgovoriIzbriši
  10. No, hvala za te lušte :)))))
    Mufini zgledajo tako mamljivo, da jih bo treba poiskusit. ;)

    OdgovoriIzbriši
  11. Uu zanimiva ideja z bananami in nutelo. Moram posredovat moji muffinpekarici :-)

    OdgovoriIzbriši
  12. Njjamiii...dobro izgleda, okusno je verjetno še bolj :)..Tudi pri nas imamo radi lazanjo, ampak zelenjavno in obveznooo moramo zraven gledati Garfilda :) Oranzna muca ima lazanjo še bolj rada kot mi :):) pa še dan nam popestri!! Z muzo pa tako: kakor mine, tako spet pride. Nič skrbet. Pozdavček, Jana

    OdgovoriIzbriši
  13. Hvala za recepte!
    Po sliki sodeč je bilo slastno. In verjamem, da ni nič ostalo :-)
    Lp, Mojca

    OdgovoriIzbriši
  14. Mmm njami! Evo, recept za oblačke sem si takoj natisnila, to bo treba probat - že zaradi zelo simpatičnega imena :)))

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar in ker si si vzel-a čas za ogled mojega bloga :).