Z Miklavžem imava tih dogovor, da mu pomagam speči sladke dobrote za pridne otroke. Ker mu je po severu Evrope nagajalo še vreme je bila moja pomoč več kot dobrodošla ;).
Dogovorila sva se za medenjake in krhlje. Krhlji se sušijo že nekaj časa. Recept za Medene "srčke" je vzet iz ene izmed Raminh knjižic z recepti, ki gre takole:
Sestavine:
- 500g moke
- 220g medu
- 120g sladkorja
- 60g margarine Rama
- 1 jajce
- ščepec soli
- lupina 1 limone
- 1/2 ČŽ cimeta
- ščepec mletih klinčkov
- 1 pecilni prašek ali 1 ČŽ sode bikarbone
- 250 g ribezove marmelade
Glazura:
- 150 g temne čokolade (lahko manj)
- 30g margarine Rama
Priprava:
Med, sladkor in margarino mešaš na ognju dokler ne dobis gladke stopjene mase in odstaviš. Ko je masa še mlačna dodamo limonino lupino, cimet in klinčke.
Pozneje v ohlajeno maso dodamo stepeno jajce s ščepcem soli in vgnetemo še moko s pecilnim praškom.
Testo razvaljamo na debelino 5mm (jaz raje manj) in oblikujemo piškote z modelčkom (tokrat sem uporabila zvezdice).
Pečemo 8-10 min na 180°C. Še tople piškote premažemo z marmedalo in spojimo po dva skupaj. Nato jih prelijemo s čokoladno glazuro.
Glazura:
Čokolado in margarino stopimo v vodni kopeli.
Tale 10 minutni interval in dvojna masa je bila kar zahtevna kobinacija, da je bila pečica polna. |
Namazani z marmelado. |
Že s čokolado. |
Še krhlji:
Predpirave na zavijanje krhljev. |
Pripravljeno za dostavo Miklavžu :). |
1 komentar:
To je pa peka za knjigo rekordov :-) Slastno zgledajo, Hvala za recept.
Objavite komentar